HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 4Rabobank LAV Cup: reserves Noordwijk door na winst op bij vlagen uitstekend...

Rabobank LAV Cup: reserves Noordwijk door na winst op bij vlagen uitstekend spelend Meerburg

-

Rabobank LAV Cup- Voorafgaand aan de wedstrijd was er nog van alles mogelijk in poule D. Alleen SJZ was reeds uitgeschakeld, maar zowel Noordwijk 2, Voorschoten’97 (zo) en Meerburg konden zich nog voor de volgende ronde plaatsen. Door de 0-4 overwinning zijn de Noordzeekustbewoners nu ook zeker van een plaats in de volgende ronde, maar wie als beste twee de koker in gaat is nog een vraagteken. De wedstrijd Meerburg tegen de zondagtak van Voorschoten’97 van aanstaande dinsdag zal hierin bepalend zijn. Het blijft in deze poule dus tot het laatste moment spannend.

Aan de opstellingen viel af te lezen dat beide ploegen deze wedstrijd serieus namen. De ploeg van Alex Redel trad aan met een groot aantal basiskrachten. Het team van Patrick Scholte en Rene van Hensbergen startte met een paar spelers die al een aantal wedstrijden in de hoofdmacht achter hun naam hebben staan en vanaf het eerste fluitsignaal waren de intenties duidelijk. Noordwijk had zeker in de beginfase het betere van het spel, vonden elkaar ook gemakkelijker en de 0-1 van Jelle van der Niet na amper vijf minuten spelen was dan ook niet geheel verrassend. Het moet gezegd worden dat de jongelingen van Noordwijk frequent goed voetbal lieten zien. De combinaties werden gezocht en veelal gevonden.

Dankzij uitstekend keeperswerk van Patrick Bom bleef het verschil minimaal en de thuisclub kroop gaandeweg de eerste helft dan ook steeds meer uit haar schulp en had na een half uur spelen op 1-1 moeten komen, maar een opgelegde kans na een uitstekende voorzet van Barry Verboon was niet aan spits Mats van der Poel besteed. Beide ploegen kregen voor de rust nog een aantal mogelijkheden  maar zowel keeper Bom van de thuisploeg als Ruben de Miranda van de bezoekers wisten van geen wijken.

Na de rust bij beide ploegen een aantal verse krachten en hoewel de Rijndijkers er af en toe nog wel gevaarlijk uitkwamen, waren het de in het blauw gestoken Noordwijkers die uiteindelijk toch wel met een ruime maar ietwat geflatteerde overwinning van het veld stapten. Achtereenvolgens Lars Hulsebosch, Michael Stephan en Koen Hopstaken vonden het net waarbij vooral het laatste doelpunt een eervolle vermelding verdiend. Vanaf een meter of 25 verdween de bal onhoudbaar achter de talentvolle, na de rust in het veld gekomen keeper. De eindstand van 0-4 in deze uiterst sportieve wedstrijd gaf aardig de verhoudingen weer, ware het niet dat de thuisploeg een aantal goede kansen onbenut liet en zeker een doelpunt verdiend had. Ook van de allesbeslissende wedstrijd tussen Meerburg en Voorschoten’97 (zo) doen wij uiteraard verslag.

Noordwijk 2 gaan we dus in elk geval terugzien en de conclusie mag nu al luiden dat de roodwitten, net als vorig seizoen, een aanwinst zijn voor dit toernooi. Op naar de loting om te zien welke uitdaging (en) hen wacht..

Basisopstelling Meerburg : Bom, Slingerland, Abbach, De Jong, Sierat, Loos, Weijers, Mizab, Van der Meer, Van der Poel, Verboon.

Spelers Noordwijk 2 : De Miranda, Van Rijn, Wendt, Van der Neut, Binnendijk, Van der Niet, Dobbe, Hulsebosch, Van Zanten, Stavleu, Van Duin, Stephan, Hogenhuis, Zethof, Felter, Hopstaken, St. Jago.