Rabobank LAV Cup- De voorlaatste wedstrijd in poule B is een prooi geworden voor het al maanden naar een zege hunkerende TAVV. In Leiden werd de zondagtak van Sporting met 1-3 verslagen. Na een uur leidde de thuisploeg nog met 1-0. Door dit resultaat is Sporting uitgeschakeld en heeft TAVV nog een minimale kans om deze ronde te overleven. Het is echter niet waarschijnlijk dat de Ter Aarders in het slotduel van deze poule de reserves van Ter Leede met acht doelpunten verschil op een hoop spelen.

Trainer Kevin Wassenaar van Sporting was tevreden over het eerste uur. ,,De gemaakte afspraken werden nagekomen en dan zie je dat wij heel aardig kunnen ballen. Uiteraard is het niet gek dat we het conditioneel lastig hadden als zondagderdeklasser tegen een zaterdagtweedeklasser. Toch hielden we stand en via Koos de Haas kwamen we zelfs op voorsprong. Hoewel onze kans op de volgende ronde nog slechts miniem was, wilden we toch een zo goed mogelijk resultaat neerzetten. Daarnaast start zondag de competitie dus wat dat betreft was dit een prima graadmeter. Na een uur was het pijpje leeg en individuele fouten nekten ons. Toch kunnen we deze avond meenemen naar MMO zondag.”

Collega Frenk van der Kleij was geenszins tevreden over de eerste rondgang, maar zijn reprimande in de rust sorteerde effect. ,,In de eerste helft dachten we deze tegenstander op plichtmatige wijze af te kunnen stoppen. Alles ging in een laag tempo en dan kan je het wel vergeten dat je zomaar wint. Wel kregen we de eerste twee grote kansen, maar de voorsprong van Sporting was niet onverdiend te noemen. In de rust heb ik aangegeven dat we de tweede helft op deze manier spelend wel schriftelijk konden afdoen. Gelukkig pakten we het na rust op en met het inbrengen van Yassine El Mariami kregen we meer diepgang en snelheid in de ploeg. Hij jaste een vrije trap erin en daarna prikte hij tweemaal raak uit een 1 op 1 situatie, waar we er trouwens nog een paar van kregen.”

Wassenaar en zijn ploeg verlieten zo het toernooi, maar de competitie gaat nu echt beginnen voor de Leidenaren. ,,We spelen nog vier duels voor de schifting van de competitie. Met twee zeges daaruit zijn we geplaatst en kunnen we ons voorbereiden op de finales. Daar moeten we naar toe werken en ik heb daar vertrouwen in. De groep is aan het groeien en voor mij als nieuwe trainer is dat mooi om te zien. Wat ik na dit seizoen ga doen? Volgende week praat ik met de club. De intentie van Sporting is om door te gaan, zo heb ik begrepen. Ik heb het goed naar mijn zin, maar ik steek ook niet onder stoelen of banken dat ik het keepen wel mis.”

Van der Kleij en zijn manschappen weten weer wat winnen is en die driepunter kwam op een goed moment. ,,Zoals bekend staan we er beroerd voor en de komende vier wedstrijden zijn voor ons van levensbelang. We moeten het gat kleiner maken en zo hoop houden. Zoals we speelden in de eerste helft gaat dat op zeker niet lukken. Gezien de gebrachte hoeveelheid energie van na de rust liggen er zeker wel mogelijkheden. We moeten straks in elk geval kunnen stellen dat we er alles aan hebben gedaan. Op dit moment kampen we nog met twee blessures in de persoon van Jesse Modderaar en Boris Zornig. Voor het overige, op Youri Looyesteijn na die pas volgend seizoen weer kan aansluiten, zijn we completer dan voor de winterstop. En dat is een prettige constatering opgeteld bij het feit dat deze winstpartij weer eens lekker aanvoelt.”