Rabobank LAV Cup, poule D-,,Een hele leuke pot voetbal”,  zo stelt Rob Jonkman, trainer van VVSB tevreden. Dat wij met 2-4 aan het kortste eind trokken doet daar niets aan af. Zijn collega Mo Bougrine was ook zeer content met de wedstrijd in Noordwijkerhout: ,,Het was een prima, open pot met twee teams die wilden voetballen en dat ook deden.”

Twee oefenmeesters die danig in hun nopjes waren en waarom ook niet? Het resultaat was ondergeschikt aan de doelstellingen van de mannen en die werden ruimschoots gehaald. Jonkman: ,,Er deden zes A-junioren van de zaterdag mee en van de zondag ook nog een. Zo krijg je een goede indruk van wat er de komende jaren aan talent door kan stromen. En ik moet zeggen: ze deden het prima. Ik heb een flink aantal uitstekende aanvallen gezien, mede door het goede combinatiespel. Natuurlijk hoort daar ook de naïviteit bij van jeugdige spelers, iets waar het meer ervaren ASC goed gebruik van maakte. Alert zijn bij de omschakeling hoort ook bij het leerproces. Wat mij betreft een superavond.”

Bougrine had ook vrijwel alleen plezier gehad: ,,De kater van zondag die we hadden na de zware nederlaag tegen HVV hebben we van ons af kunnen voetballen. Gewoon lekker spelen zonder veel druk dus en daar waren we aan toe. Ook ik kon wat jeugd inzetten en een paar spelers van het tweede. Door dat gewissel werd het in de tweede helft wat rommeliger, maar daar maal ik niet om. Ik heb twee ploegen gezien die vol enthousiasme de aanval zochten met veel inzet en respect voor elkaar. Dit is waar voetbal over gaat. Over nog een punt waren de trainers het roerend eens: ,,Wat was het koud zeg! Een harde wind en ijzige regen maakten het een opgave hoor om langs de kant te staan. Dan kun je beter ín het veld staan.”

Door dit resultaat is VVSB uitgeschakeld, terwijl ASC nog een goede kans maakt op het voortzetten van het bekeravontuur.

Scoreverloop: 0-1 Pool, 1-1 Verver, 1-2 Barokzay, 1-3 Barokzay, 1-4 Fernane, 2-4 Taskin.