HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 7Rabobank LAV Cup: Valken ’68 naar laatste zestien na ruime winst...

Rabobank LAV Cup: Valken ’68 naar laatste zestien na ruime winst bij Stompwijk ’92

-

Rabobank LAV Cup, Poule G-  Valken ’68 heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de Rabobank LAV Cup. De Valkenburgers wonnen met 1-6 bij Stompwijk ’92. Door dit resultaat heeft in deze poule ook FC Boshuizen zich definitief gekwalificeerd voor een plaats bij de laatste zestien.

Stompwijk ’92 kwam goed uit de startblokken en kwam na 5 minuten al bijna op voorsprong, maar Valken ’68-keeper Erwin van der Nagel wist een schot van jeugdspeler Rick de Haan onschadelijk te maken. Een minuut later had De Haan wel succes, zijn kopbal verdween achter de kansloze van der Nagel (1-0). Valken ’68 kwam na een kwartier spelen op gelijke hoogte, Robbert van Delft kogelde van een meter of 25 de bal strak in de Stompwijkse kruising: 1-1. Via Enrico Geus (lat) en John Onderwater kregen de gastheren nog kansen op een hernieuwde voorsprong, maar na het geblesseerd uitvallen van Geus was het gedaan met de Stompwijkse dadendrang. De bezoekers kwamen nog voor rust op voorsprong door Jaco van der Bent (1-2),  maar na de pauze kwamen de Valkenburgers pas echt goed los. Van Delft (2x), Van der Bent en Roorda zorgden voor een ruime eindmarge (1-6). Het laatste doelpunt van Van Delft was overigens bijzonder fraai, met een mooie solo liet hij de complete Stompwijkse verdediging (inclusief doelman Van Leeuwen) zijn hielen zien en schoof vervolgens de bal in het lege doel.

Trainer Erik van Manen van Stompwijk ’92 kon goed leven met de nederlaag van zijn ploeg, maar sipte wel over de recente blessures in zijn spelersgroep. Sterkhouder Nick van den Bosch is door een sleutelbeenbreuk langdurig uit de roulatie, terwijl tegen Valken ’68 ook troef Enrico Geus met, waarschijnlijk, een scheurtje in zijn bovenbeen de strijd moest staken. Van Manen zal de komende weken waarschijnlijk vaker een beroep moeten doen op jongeren als Rick de Haan, die tegen Valken ’68 een uitstekende indruk maakte.

Valken ’68 tankte in ieder geval vertrouwen voor de hervatting van de competitie. De Valkenburgers beginnen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Soccer Boys. Het gretige aanvalsduo Van Delft/Van der Bent liet in Stompwijk zien er klaar voor te zijn.

Basisopstelling Stompwijk ’92: Van Leeuwen, Van der Arend, Onderwater, Van de Salm, Van de Linden, Van Bemmelen, Knijff, Van Benten, Geus, Van Boggelen, De Haan

Basisopstelling Valken ’68: Van der Nagel, Van Beelen, De Vries, Imthorn, Redel, Van der Toorn, Roorda, Langeveld, De Mooij, Van der Bent, Van Delft