Rabobank LAV Cup- SJC O23 heeft zich geplaatst voor de laatste acht in dit regionale toernooi. De manschappen van Tom van Rijn kwamen sterk voor de dag op bezoek bij Blauw Zwart (0-5). De Wassenaarders bereikten de laatste zestien als ‘Lucky loser’ en waren wel in voor een stunt, maar de Noordwijkers toonden zich een team waar muziek in zit. Op de zege van de in het oranje en wit uitgedoste bezoekers viel niets af te dingen. Toch had de derdeklasser zeker recht op doelpunten gehad, want zeker in de eerste helft kwam SJC een paar keer goed weg. De brigade van Van Rijn zal nu uitkomen tegen de zaterdagtak van Voorschoten’97.

De eerste doelpoging kwam op naam van Kim Theil. De buitenspeler mikte naast het doel van Kevin Schelvis. Even later testte Sven Wesselink doelman Azar Ghennem. De Wassenaarse goalie bracht redding en later bleek dat dit zeker niet zijn enige daad was. Het eerste doelpunt liet daarna niet lang op zich wachten. Met een weergaloze pass zocht Ferry Warmerdam Wesley Haasnoot en hij vond hem ook. De afwerking was prima, maar het voorwerk sprak toch het meest tot de verbeelding.

Blauw Zwart, dat afgelopen zaterdag in competitieverband een 0-2 achterstand omboog in een 5-2 zege op Zwammerdam, knokte zich vervolgens in de wedstrijd en liet duidelijk zien zich niet te willen laten afdrogen. Warmerdam werd echter van de sokken gelopen in de zestien en zo kon Dario Lovvechio de 0-2 binnen schieten vanaf elfmeter. Dat lukte evenwel niet, want Ghennem hield zijn ploeg voor dat moment op de been. Kort daarop revancheerde de misser van de strafschop zich met een heerlijke uithaal in de bovenhoek.

Halverwege de eerste helft kreeg spits Maxim Buijs de kans om de marge te verkleinen, maar de spits, tegen Zwammerdam nog driemaal trefzeker, kon niet vol uithalen. Uiteindelijk kwam de bal uit bij Adrian Koziel en op onnavolgbare wijze kreeg de nummer tien het niet voor elkaar om Schelvis te kloppen. Wel was de vraag of de bal over de doellijn was geweest, maar dat was zelfs voor de VAR geen appeltje, eitje geweest.  Vijf minuten later verdiende een actie van Theil een doelpunt, maar de buitenkant van de paal voorkwam dat de spanning terug kon komen in deze tweestrijd.

De 0-3 was vervolgens weer een plaatje. Bijna achteloos zette Warmerdam met een fantastische trap Lovvechio weg. De buitenspeler behield het overzicht en de net ingevallen Danny Haasnoot kon zo de wedstrijd al min of meer in het slot gooien. Voor de pauze kreeg Blauw Zwart nog een kans, maar Buijs kon Bastiaan Hendriksen net niet bereiken en zo was het halverwege een vrijwel gelopen koers.

Dat bleek ook in de tweede rondgang. Blauw Zwart bleef het  proberen, maar SJC hield de gelederen gesloten en kreeg zelf meer gelegenheid om afstand te nemen. Dat gebeurde ook. Aaron Koeman schoot het kwartet vol op aangeven van Wesley Haasnoot en Chris Hoogervorst bepaalde de eindstand op 0-5. Het moet gezegd dat Blauw Zwart zich dapper weerde, maar de jongelingen van SJC (in de tweede helft onder toeziend oog van Sjaak Polak, trainer bij de derde divisionist) lieten simpelweg zien over meer kwaliteit te beschikken. De ploeg van Jos van der Helm is uitgeschakeld en kan meteen doorpakken naar zaterdag. Dan staat koploper Van Nispen op het menu in De Zilk.

Van der Helm: ,,SJC was eenvoudigweg een maatje te groot voor ons. Dit was een goede leerschool voor ons. Ik kan niet anders stellen dan dat zij een kwalitatief prima team hebben. Met dit soort nederlagen heb ik geen probleem en ik heb zeker ook goede dingen gezien van mijn team. We hadden graag verder gekomen, maar we zullen niet schromen om ons weer aan te melden voor volgend seizoen. Wel is het de vraag of we volgend seizoen een tweede selectieteam hebben. Dat zou nog roet in het eten kunnen gooien. Maar de intentie is er. We speelden in een leuke poule en hebben daarin leuke potjes gespeeld.”

Collega Van Rijn: ,,Het was leuk om te zien. Zodra wij een hoog baltempo hanteerden, had Blauw Zwart daar moeite mee. Ik had vooraf ook aangegeven dat we uit de duels moesten blijven. Je speelt toch tegen een eerste elftal en als je duels moet spelen dan was het anders gelopen. Mijn groep traint goed mee met de grote mannen van de club en dat zie je terug. Leuk dat we door zijn en met Voorschoten’97 wacht een mooie, nieuwe uitdaging. We nemen dit toernooi absoluut serieus.”

Blauw Zwart-SJC O23 0-5 (0-3). Arbitrage: Van den Hoed, Polanen, De Vries.

Basisopstelling Blauw Zwart: Ghennem, Timmers, Van Zelst, De Koning, Laponder, Raaphorst, Van de Marel, Koziel, Hendriksen, Buijs, Theil.

Basisopstelling SJC O23: Schelvis, Van der Linde, Went, Vllasaku, Zonneveld, Hoogervorst, Warmerdam, Wesselink, Lovvechio, Haasnoot, Koeman.