Rabobank LAV Cup-Mocht er een prijs zijn voor de ‘cupfighter van het jaar’ dan zou de trofee zonder een spoor van twijfel naar FC Oegstgeest gaan. In de districtsbeker versloeg men onder andere Neptunus Schiebroek en Berkel, terwijl de club in het toernooi om de Rabobank LAV Cup bovenaan in de poule eindigde met clubs als RCL, Lugdunum en de reserves van SJC onder zich houdend. Het waren prestaties van formaat. Ook daarna bleef de fusieclub zich in positieve zin melden. In de halve finale maakte kampioenskandidaat in de tweede klasse C, Voorschoten’97, al snel een einde aan de eventuele illusies van de bezoekers en bleek veel te sterk voor de formatie van Huig Jan Heeringa.

Rap in de wedstrijd werden de verhoudingen duidelijk: de thuisclub heerste en FC Oegstgeest liep veelal achter de feiten aan. Dat vertaalde zich reeds na nog geen vijf minuten in een doelpunt van Oualid Maatoug na een prima actie van Sem Simonis over de linkerflank. Hierna herstelde FC Oegstgeest zich enigszins en ontstond er wat meer evenwicht op het veld. Een wat gemakkelijk gegeven penalty, en de 2-0 (weer Maatoug), besliste de match voortijdig.

De uit spelende ploeg deed wat het kon, maar kwam, begrijpelijkerwijs, kwaliteit tekort. Het duurde echter tot diep in de tweede helft voor de brigade van André Lourens het betere spel ook in doelpunten kon uitdrukken. Verantwoordelijk hiervoor was vooral de ingevallen Alex Iliopoulos die met een assist op doelpuntenmaker Ronnie Verplancke en met drie doelpunten zijn stempel op de wedstrijd drukte. Oscam ‘Eus’ Bayram, centrale verdediger van Oegstgeest wond er na afloop geen doekjes om: ,,Er waren fases dat we redelijk mee konden komen, maar we werden grotendeels weggespeeld. Zij waren echt twee klassen beter dan wij. Meevoetballen is op zo’n avond als deze niet genoeg. We hebben vaker tegen hoger geplaatste teams gespeeld en met succes. Dit keer werden we met de neus op de feiten gedrukt. Dat geeft niets want we kunnen terugkijken op een geweldige reis naar deze halve finale. Het was een fantastische teamprestatie mede mogelijk gemaakt door onze technische staf. Die willen we ook terug betalen in de nacompetitie die ons hoogstwaarschijnlijk wacht. Iemand als Adil Harfaoui komt weer terug en dat geeft het team nog eens een extra boost. Ik heb alle vertrouwen in een goede afloop.”

Ian Baggerman namens de nu finalist: ,,Na die 2-0 was het over en uit. Zeker, FC Oegstgeest is een prima ploeg die ook echt probeert te voetballen, maar wij hebben simpelweg meer kwaliteit. Daardoor was het uiteindelijk een vrij simpele zege. Ik vond het ook erg leuk voor Alex (Iliopoulos) die zo’n belangrijke rol speelde aan het eind. In de vorige wedstrijd deed hij ook iets in die geest en ik moet zeggen dat dit hem van harte is gegund.”

Baggerman vertrekt bij Voorschoten’97, om neer te strijken bij HBS, en hoopt dat met prijzen te doen: ,,Natuurlijk het kampioenschap waar ik ook absoluut in geloof. Ook de finale van deze cup is natuurlijk fantastisch. Mij maakt het niet uit of het tegen UVS of FC Boshuizen zal zijn. Een finale spelen, en winnen,  is een droom voor elke voetballer. Er komen nog hele mooie weken aan.”

Zijn trainer sloot zich aan bij de woorden van de centrale verdediger. ,,We spelen nu enkel nog finales en daar doe je het voor als speler en staf. Een compliment aan FC Oegstgeest. Zij hebben een knap toernooi gespeeld. Wij hebben heel veel trek in de komende weken.”

Collega Heeringa: ,,Dit Voorschoten’97 was simpelweg te sterk en dat geeft ook niet. Wij hebben de naam van de club weer een podium gegeven tijdens dit toernooi en dat was bij de vorige editie niet anders. Dus ik ben een trotse trainer ondanks deze forse nederlaag. De laatste vier bereiken met een ploeg die in de vierde klasse uitkomt. Dat is toch prachtig?”

Op dinsdag 21 mei spelen FC Boshuizen en UVS tegen elkaar in de andere halve finale. Welke club het ook wordt, het wordt een geweldige apotheose op 15 juni tijdens de finaledag van Leidenamateurvoetbal.

Vooschoten’97-FC Oegstgeest 6-0 (2-0). 9. Maatoug 1-0, 25. Maatoug 2-0, 73. Iliopoulos 3-0, 79. Verplancke 4-0, 82. Iliopoulos 5-0, 90. Iliopoulos 6-0.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, De Jong, Baggerman, Apaydin, Simonis, Hogenboom, Van Paasen, Beumer, Vrede, Maatoug, Guijt.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Messemaker, Lichtenbeld, Bayram, Solleveld, Boerma, Nieuwenburg, Den Hollander, Bormans, Van Bommel, Van Tulder, Wenink.