Rabobank LAV Cup, poule D- Ook de laatste beslissing in de voorronde van de Rabobank LAV Cup is gevallen. In poule D speelden Meerburg en Voorschoten’97 (zo) hun al een paar keer uitgestelde wedstrijd. De thuisploeg had winst nodig om zich te kwalificeren, maar slaagde daar niet in ondanks een 1-0 voorsprong bij de rust.

Na een redelijk begin zakte Voorschoten’97 wat weg door slapte in de duels en zwakke passing. Meerburg greep zijn kans en zette de bezoekers onder druk. De 1-0 door Denny Scheurwater was daar een concreet resultaat van. Hij werd vrij voor het doel gezet, waarna de spits de bal voorbij doelman Jeroen Vlak pegelde. Na rust pakten de mannen van Huib van Oostrom Soede de zaken wat energieker aan waardoor Meerburg er amper meer aan te pas kwam. De gelijkmaker was merkwaardig te noemen. De vrije bal van Mike Nikic stuiterde in het strafschopgebied van Meerburg waar niemand van de defensie ingreep. Vincent van Veen kopte vervolgens van dichtbij de bal over de doelman.

De equipe van Alex Redel ging meer risico nemen met als gevolg dat Voorschoten’97 steeds gevaarlijker werd. Eerstejaars senior Justin Ashmann stond aan het eind van een counter om de winnende 1-2 te scoren. Nikic die met zijn inzicht, ervaring en technisch vermogen weer belangrijk was voor Voorschoten: ,,Een terechte zege van een hard werkend Voorschoten denk ik. Ondanks de achterstand bleven we vertrouwen houden. Het liep eerst  niet echt top bij ons mede door de harde kunstgrasmat en wind mee. Na de rust combineerden we korter. Het is de kracht van dit team dat we veerkracht hebben en het spel kunnen aanpassen aan de omstandigheden. Leuk is ook dat er steeds jonge, talentvolle spelers bij komen. Dat is ook broodnodig voor de doorstroming. Bij het inpassen van die jongens kunnen de meer ervaren mannen helpen. Dat moet volgend jaar zeker doorgaan.”

Barry Verboom van Meerburg ziet duidelijke lichtpunten in  deze wedstrijd: ,,Als je dit vergelijkt met onze wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Roodenburg is dit lichtjaren beter. Zeker in de eerste helft speelden we goed. We dachten in de rust dat we het ook vast konden houden. Dan kwam er weer een typerend moment van ons; we gaven die gelijkmaker zo makkelijk weg, treurig. In denk dat we meer moeten denken aan de eerste wedstrijden na de winterstop en de eerste helft vandaag. Dat we best kunnen voetballen hebben we toen laten zien. Daarop kunnen we op voortbouwen.”

Verboom speelde vandaag op de rechtsbuitenpositie, verhuisde naar linksachter om weer te eindigen als linksvoor: ,,Waar de trainer me nodig heeft, speel ik. Ik ken inmiddels het klappen van de zweep na acht jaar in het eerste, al lag ik er twee jaar uit vanwege blessures. Volgend jaar? Nog steeds Meerburg, maar een serieuze blessure betekent stoppen.” Nikic over zijn toekomst: ,,Over een paar weken doe ik mijn praktijkexamen TC3 en wil volgend jaar als trainer aan de slag. Of ik dan als voetballer stop weet ik niet. Als ik dat weer tegen mijn vrouw vertel gelooft ze me in ieder geval niet haha.”

Een wel hele zware klus wacht Voorschoten’97 in de volgende ronde: tegen tweedeklasser UVS zal de handschoen opgenomen moeten worden. Wel een uitdaging voor de groengelen natuurlijk.

Meerburg-Voorschoten’97 (zondag) 1-2 (1-0).

Basisopstelling Meerburg: Tijssen, Sierat, Abbers, Laan, Filippo, Van der Ven, De Jong, Van der Meer, Weijers, Verboon, Scheurwater.

Basisopstelling Voorschoten’97: Vlak, Tijmen Mulder, Van Veen, Hilders, Adriaanse, Elligens, Nikic, Hogewoning, Glenn Mulder, Van Aken, Van der Veld.