HomeNacompetitieFC Oegstgeest weer een stap dichterbij promotie na winst op Floreant (plus...

FC Oegstgeest weer een stap dichterbij promotie na winst op Floreant (plus podcast)

-

Nacompetitie derde/vierde klasse- Met een 3-0 zege op Linschoten was FC Oegstgeest voortvarend begonnen aan de nacompetitie. In de tweede ronde wachtte zaterdagmiddag Floreant, dat eerder Zwammerdam na verlenging uitschakelde. De Boskopers zijn geen onbekenden voor de ploeg van de na dit seizoen vertrekkende trainer Huig-Jan Heeringa. In de vierde klasse A ontmoetten de teams elkaar al tweemaal, wat beide keren resulteerde in een minimale overwinning voor FC Oegstgeest. Dit zorgde uiteraard voor het nodige vertrouwen. Ook de derde wedstrijd tegen Floreant is namelijk een prooi geworden voor de fusieclub. In een door de wind geteisterde wedstrijd werd het 4-1. FC Oegstgeest kan zich nu op gaan maken voor de finalewedstrijd tegen BSC’68.

FC Oegstgeest begon de wedstrijd met wind tegen. Hierdoor was het lastig voor de thuisploeg om van eigen helft af te komen. Veel ballen kwamen niet aan. Doelman Peter Messemaker zag zijn uittrappen zelfs bijna weer de eigen zestien in vliegen. Het was dus zaak de ballen laag te houden. Floreant maakte goed gebruik van de wind en zette de verdediging van de thuisploeg erg onder druk. Desondanks waren het de gastheren die op voorsprong kwamen. Abel Bormans had binnen vijftig seconden twee levensgrote kansen, waarvan hij de tweede zakelijk afmaakte. Lang kon men echter niet genieten van de voorsprong aangezien Floreant al snel op gelijke hoogte kwam. Een hoge vrije trap werd gevangen door de wind, waardoor deze erg lastig te verdedigen was. Via Messemaker viel de bal voor de voeten van Thijs van der Loo, die van dichtbij kon scoren.

Veel grote kansen vielen er in de eerste helft niet te noteren. Het grootste gevaar kwam van de vele hoekschoppen. In een enkel geval werden de ruimtes achter de verdedigingen goed benut. Lars van Bommel maakte hier op slag van rust goed gebruik van en kon vanaf links naar binnen snijden. Hij tikte de bal langs de keeper in de verre hoek, waardoor FC Oegstgeest op 2-1 kwam. Middenvelder Bas Nieuwenburg weet hoe cruciaal de timing van de goal was: ,,Net voor rust op voorsprong komen was heel erg belangrijk voor ons. Toen speelden we nog met wind tegen, dus om dan voor te staan is erg lekker. In de tweede helft hoop je dan de wedstrijd gewoon uit te kunnen spelen met wind mee. In de rust bespraken we dat we zo snel mogelijk de 3-1 wilden maken. Op die manier zou de rest van de tweede helft een stuk makkelijker verlopen.”

En inderdaad, de 3-1 viel direct na rust. Een corner van Rens van der Spek werd andermaal gedragen door de wind. De bal stuiterde hoog binnen de vijf meter, dusdanig lastig dat de verdediging van Floreant hier niets meer tegen kon doen. Zonder verder contact stuiterde de bal in het dak van het doel, waardoor Van der Spek de gevierde man was. Het vervolg van de tweede helft werd zakelijk uitgespeeld door FC Oegstgeest. Mede door de meewind stond de FC nauwelijks onder druk achterin. Vlak voor tijd kon Daniel van Vliet zijn doelpuntje mee pikken, na een goede één-twee met Bormans. Dit bracht de eindstand op 4-1.

Nieuwenburg was uiteraard tevreden met het resultaat en kijkt uit naar de finalewedstrijd. ,,Eigenlijk vond ik het vandaag makkelijker gaan dan vorige week tegen Linschoten. Toen had onze tegenstander meer kansen dan vandaag. We zijn in deze wedstrijd haast niet in de problemen geweest. Vandaag was het gewoon een prima wedstrijd van onze kant. Volgende week moeten we tegen BSC’68, die ploeg ken ik niet. Met nog maar één potje komen we heel dichtbij promotie. We hebben een goede groep met de juiste mentaliteit, iedereen gaat er vol voor. Als we dat de volgende wedstrijd ook kunnen doen, moet het goed komen.”

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl

FC Oegstgeest – Floreant 4-1 (2-1) 19. Bormans 1-0, 28. van der Loo 1-1, 45. van Bommel 2-1, 48. van der Spek 3-1, 89. van Vliet 4-1. Scheidsrechter: Kaijen. Toeschouwers: 250.

FC Oegstgeest: Messemaker, Lichtenbeld, Gianfiglio (66. Schaddé van Dooren), Groeneveld, Bakker, Nieuwenburg, van der Spek, Polet (73. Morin), Bormans, van Tulder (83. van Vliet), van Bommel.

Floreant: Smeenk, Broers, van der Loo, van Herk, Schreurs, de Bruijn, Schreuder (13. van Klaveren), Tol (65. Ahdid), Hilgeman, Speijer, Ahmidouch (65. van den Hoogen).

Beluister hier een interview van Hennie Kanbier met trainer Heeringa.