Nacompetitie derde/vierde klasse (zaterdag)- Blijft BSC’68 derdeklasser en FC Oegstgeest woonachtig in de vierde klasse? Of gaat het eindelijk gebeuren voor de fusieclub? Promoveren naar de al zo lang gekoesterde derde klasse.

In de voorbije seizoenen kwam de FC dichtbij, akelig dichtbij. Maar het ging telkens fout. Teruggrijpen naar het verleden laten we echter achterwege. Het gaat om de toekomst en de club FC Oegstgeest is toe aan promotie en dat ook nog eens in elke vezel. Tot nu toe verliepen de extra wedstrijden voorspoedig voor de ploeg van Huig Jan Heeringa. Linschoten en Floreant werden op ruime nederlagen getrakteerd op sportpark De Voscuyl.

BSC’68 staat niet bekend om spel met veel creativiteit, maar komt veelal wel sterk fysiek voor de dag. De ploeg uit Benthuizen streed lange tijd tegen rechtstreekse degradatie, maar de eindsprint was indrukwekkend te noemen met vier zeges in vijf wedstrijden. De groenwitten kwamen uiteindelijk uit op plaats dertien met 22 punten uit zesentwintig ontmoetingen. In de nacompetitie werd op 1 juni WDS met 4-1 gedecideerd teruggewezen. Afgelopen zaterdag moest ook LSVV’70 passen met 3-1. FC Oegstgeest verloor in competitieverband in Leiden van die ploeg, maar ging op eigen veld als een wals tekeer en er overheen. Afijn, een wedstrijd op zich en meer van dat zaterdag aanstaande. Er is geen weg terug en er is ook geen achterdeur. Het moet nu gebeuren. Sportpark Kastelenring, Leidschendam (SEV), aftrap 14.30.