Komende dinsdag wordt aan de ledenraad van KNVB West II een voorstel gepresenteerd over de toekomst van het amateurvoetbal in het district waar de voetbalclubs uit deze regio in uitkomen. Naar aanleiding van de reacties op het conceptvoorstel, neemt het KNVB-bestuur een definitief besluit. Het besluit geldt alleen voor West II, niet voor de andere districten in Nederland. Het probleem in de Randstad is groot. Steeds meer verenigingen stappen over van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. De schreeuw om zogeheten weekendvoetbal is groot maar de rest van Nederland voelt daar vooralsnog weinig voor, zo bleek de afgelopen weken uit een enquête van de KNVB.

,,Hopelijk is er eind deze maand een definitief voorstel dat wij aan de clubs kunnen voorstellen”, schrijft de KNVB in een brief aan alle voetbalclubs in het district West II. Als er inderdaad weekendvoetbal komt, gaat dit vermoedelijk in vanaf het seizoen 2020-2021. Volgend seizoen zal er dan een aangepaste promotie- en degradatieregeling zijn.

Wat is weekendvoetbal?

Weekendvoetbal geldt alleen voor de eerste elftallen van voetbalclubs. Er komen dan gecombineerde competities met zaterdag- en zondagploegen. De standaard speeldag wordt zaterdag. Alleen als twee zondagclubs een keer tegen elkaar spelen, kunnen de teams onderling beslissen om op zondag te gaan voetballen.

Bron: KNVB West 2