Gisteravond is er her en der weer geoefend in de aanloop naar de tweede speeldag van de groepsfase van de districtsbeker. Onze redactie zet een en ander, voor zover bekend, even op een rijtje.

In Noordwijkerhout boekte eersteklasser FC Boshuizen een knap resultaat tegen derde divisionist VVSB. Na een 2-0 tussenstand halverwege knokte de uitstekend spelende Leidse ploeg zich terug naar 3-3. Vooral de 3-3 van Tommy Sinteur, kort voor tijd, sprak tot de verbeelding. Glenn van Geldrop en Yannick Bouw brachten de thuisploeg aan de leiding op aangeven van Richelo Fecunda. Peter Verhoeve werkte na de pauze een inzet achter zijn eigen doelman voor de 2-1. Tim de Rijk bracht de marge weer op twee. De 3-2 van Rahim Abdul was de aanzet voor de ploeg van Marcel IJzendoorn om zichzelf uiteindelijk alsnog op gelijke hoogte te brengen met de paarsgelen.

Een combinatieteam van UVS won met 1-2 op de Kooltuin van eveneens een samengesteld team van FC Rijnvogels. Voor de Katwijkers scoorde Luc van Leeuwen, terwijl de tweedeklasser via Marciano Walcott en Enrico Geus de roos troffen. UVS won afgelopen weekend voor de districtsbeker van Foreholte en speelt daarin komende zaterdag op eigen veld tegen eersteklasser ROAC. Van dat duel volgt komend weekend een verslag op onze website.

Met DoCoS gaat het nog niet geheel crescendo qua resultaten in de voorbereiding. Dit keer werd met 1-2 verloren van derdeklasser Be Fair. Het enige Leidse doelpunt kwam op naam van Simon Joubij. Komende zaterdag wacht de mannen van Dennis Olman een uitdaging in de bekerstrijd. FC Boshuizen is dan de gastheer aan de Boshuizerkade. Van dit duel volgt ook een verslag dit weekend.

In Ter Aar kwam er geen winnaar bij het treffen tussen TAVV en ARC 2. Na negentig minuten stond er een score van 2-2 op het scorebord. TAVV-trainer Frenk van der Kleij zag Yassine El Mariami en Donny van der Neut scoren. De Ter Aarders komen komend seizoen uit in de derde klasse tegen onder meer FC Oegstgeest, Sporting Leiden en Lugdunum.

Ook in Koudekerk kon er geen winnaar worden aangewezen. Vierdeklasser Koudekerk hield derdeklasser FC Oegstgeest op 2-2. De bezoekers kwamen nog wel op een 0-2 voorsprong via Melvin van Gent en Harm Jaap Boerma, maar de withemden toonden karakter en prikten tweemaal raak voor een gelijke stand. De ‘daders’ in deze waren Daan van der Zwet en Bas van Heerdt.

Meer bekend? Geef het gerust aan via [email protected]