TAVV na winst nu ook in dubbele cijfers (plus podcasts)

Tweede klasse C (zaterdag)- TAVV is nog in leven voor wat betreft een langer verblijf in de tweede klasse. De ploeg van Frenk van der Kleij was op eigen veld de baas over SC Monster (2-1) en door dit resultaat kregen de Ter Aarders weer enige hoop om in elk geval minimaal 1 concurrent in te kunnen halen. De achterstand op de nummers 12 en 13, na gisteren DoCoS en hetzelfde SC Monster, bedraagt nu nog zes punten. Met nog negen wedstrijden voor de boeg is er dus nog steeds een ontsnappingsmogelijkheid. Bij een hernieuwde nederlaag had de derde klasse ondertussen wel erg nadrukkelijk in het zicht gekomen.

TAVV trad aan zonder Mitchel van Wijk, die door Van der Kleij gepasseerd was. Nick Straver werd gepositioneerd in de punt van de aanval en Mitch Keijzer, Stan van Smoorenburg en Yassine El Mariami moesten hem trachten te bereiken. Donny van der Neut begon op de bank, omdat de jongeling nog niet in staat was om een gehele wedstrijd af te werken.

Het degradatieduel boeide vanaf het begin. Beide ploegen erkenden het belang van een zege en wilden de tegenstander pijn doen. Daartoe kreeg de thuisploeg de eerste grote kans. Chiel Konings kwam door over links en kreeg de bal bij Keijzer, die van dichtbij echter niet in staat bleek de doelman van de bezoekers te verschalken. Een minuut later kreeg Van Smoorenburg al een gele kaart en daarmee werd duidelijk dat er iets op het spel stond. Helaas voor de nummer laatst ging het in defensief opzicht al vroeg fout. Een inzet van David de Ruiter kon niet volledig worden verwerkt door Edwin Pieterse- verder weer foutloos tussen de palen- en daardoor kreeg Ramon Bruers de kans om nagenoeg op de doellijn de 0-1 binnen te werken.

De aanhang van de gasten, gekomen met een borrelbus, kon zo al vroeg feest vieren. Hun stemming bleef overigens opperbest tot het laatste fluitsignaal, ondanks het feit dat de tweestrijd voor hen uiteindelijk niet goed afliep.

Na de openingsgoal rechtte TAVV de rug. Het leverde na tien minuten bijna de gelijkmaker op via een koppende speler van SC Monster die tot zijn genoegen zag dat de bal net niet in het eigen doel verdween. De volgende kans kwam op naam van Kevin van Wijk. Dit keer kon doelman Willem-Jan Broch redding brengen.

De duels werden niet geschuwd en scheidsrechter Van Kommer moest vol aan de bak om de kemphanen in het gareel te houden. De enorme dosis werklust leverde een zeer amusante eerste helft op, die uiteindelijk met een score van 2-1 werd afgerond. Eerst werd een vrije trap van El Mariami juist getaxeerd door Boris Zornig, hoewel de bezoekende club een eigen doelpunt had gezien. Het deed er verder niet toe, want TAVV had de verdiende gelijkmaker te pakken. Sterker nog, pal na de aftrap kwam de hekkensluiter zelfs op voorsprong. Van Wijk kreeg plotsklaps een vrije doortocht en rondde beheerst af.

Daarna redde Pieterse tweemaal uitstekend en zo bleef de gelijkmaker uit. Keijzer had even later iets meer kunnen halen uit een vrije kopkans. De doelman was al geklopt, maar de bal kreeg teveel hoogte mee.

Na de rust verscheen Van der Neut binnen de lijnen. Het gaf het spel van ‘Taffie’ meer diepgang, hoewel SC Monster het meeste balbezit had. De creativiteit ontbrak echter bij de ploeg die eerder in het seizoen te sterk was geweest voor de blauw-witten. Wel mocht de gastheer niet mopperen bij een vrije trap van Rodney van der Meijs. De lat bracht redding. Voor het overige waren de beste kansen echter nog voor de ploeg die de voorsprong al had. Van der Neut stuitte eenmaal op de doelman en in de rebound trof de ex-Zwammerdammer de lat. De eveneens ingevallen Marijn van der Leeden schoof in de slotfase een keer naast, waar afgeven wellicht een betere optie zou zijn geweest. Uiteindelijk deerde het niet.

TAVV trok de zege over de finish en zo is het nog steeds geen zekerheid dat de dorpsclub, waar de rust nimmer verdwijnt, volgend seizoen in de derde klasse zal uitkomen. De zege zorgde in elk geval voor nieuw elan en vertrouwen en dat was af te lezen aan de gezichten van de spelers, staf en volgers.

TAVV-SC Monster 2-1 (2-1). 7. Bruers 0-1, 32. Zornig 1-1, 32. Van Wijk 2-1. Scheidsrechter: Van Kommer. Toeschouwers: 200.

TAVV: Pieterse, Zornig (80. Van der Leeden), Van der Pijl, Modderaar, Konings, Verwoerd, Van Smoorenburg, Van Wijk, El Mariami, Straver, Keijzer (46. Van der Neut).