donderdag, april 25, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenRuhrgolder van de Week: Glenn Lobbezoo (Kagia)

Ruhrgolder van de Week: Glenn Lobbezoo (Kagia)

-

Sinds enige tijd publiceert onze redactie de Ruhrgolder van de Week. Dat is iemand van een regionale voetbalclub die in het zonnetje wordt gezet en voorzien wordt van een overheerlijk pilsje, gesponsord door een van onze sponsoren: Ruhrgold. Het kan gaan om een pechvogel, een super vrijwilliger, een prijswinnaar of anderzijds. Deze week is de keuze gevallen op Glenn Lobbezoo, speler van Kagia.

Glenn Lobbezoo raakte vorige maand geblesseerd in de wedstrijd tegen VEW. De verdediger maakte gelijktijdig met een tegenstander een sliding op de bal en kreeg in dat duel een tik op zijn onderbeen. Lobbezoo ging na de wedstrijd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis, alwaar bleek dat de Lissenaar bij de ongelukkige botsing een gebroken kuitbeen had opgelopen. Einde oefening dus voor Lobbezoo, die daardoor het einde van het succesvolle Kagia-seizoen moet missen. LeidenAmateurVoetbal zocht Lobbezoo op en sprak met hem.

Glenn, hoe gaat het nu met je?

Lobbezoo:,, Het gaat steeds beter. Sinds kort kan ik lopen zonder krukken en over anderhalve week mag het gips eraf. Volgens de artsen is het een mooie breuk, dus kan ik al snel werken aan mijn herstel. Ik richt me op het nieuwe seizoen, want het heeft niet veel zin om nu geforceerd te proberen om fit te raken.’’

De 23-jarige Lobbezoo is bezig aan zijn 2e seizoen bij Kagia, nadat hij daarvoor voor FC Lisse uitkwam. Lobbezoo: ,, Ik heb in de jeugd van FC Lisse gespeeld en ben daarna als senior overgestapt naar FC Lisse zaterdag. Ik heb drie seizoenen in het tweede gespeeld en toen vond ik de tijd rijp om naar een 1e elftal over te stappen. Daarnaast vond ik 3x per week trainen ook wat teveel van het goede worden. De keuze voor Kagia was voor mij een hele logische, omdat ik al veel jongens kende die hier al speelden.’’

‘Als speler wil je op het veld kampioen worden en niet in de kleedkamer’

Komende zaterdag kan Kagia in Haarlem (bij winst op United-DAVO en puntenverlies van Stormvogels) na bijna 25 jaar weer kampioen worden. Lobbezoo:,, Onze wedstrijd begint een half uur eerder dan de wedstrijd van Stormvogels, dus als wij winnen dan moeten we nog dertig minuten wachten op de uitslag van die wedstrijd. Eerlijk gezegd mag het van ons dan liever een weekje later gebeuren in de thuiswedstrijd tegen ZSGO/VMS. Als speler wil je op het veld kampioen worden en niet in de kleedkamer.  Als het dan ook nog kan in een thuiswedstrijd, dan is dat natuurlijk extra mooi. Mocht het zaterdag toch gebeuren, dan zal het feest er niet minder om zijn hoor. Ik heb begrepen dat het draaiboek voor de huldiging al een tijdje klaar ligt. Nog bedankt voor de doos Ruhrgold. Ik heb het na afloop van de wedstrijd van vorige week bij de jongens in de kleedkamer gezet en het smaakte prima!”, aldus Lobbezoo tot besluit.

 

Must Read