Sinds enige tijd publiceert onze redactie de Ruhrgolder van de Week. Dat is iemand van een regionale voetbalclub die in het zonnetje wordt gezet en voorzien wordt van een overheerlijk pilsje, gesponsord door een van onze sponsoren: Ruhrgold. Het kan gaan om een pechvogel, een supervrijwilliger, een prijswinnaar of anderzijds. Deze week is de keuze gevallen op Rob van Benten van Stompwijk ‘92.

Van Benten is al jarenlang een vertrouwd gezicht op de Stompwijkse voetbalvelden. Rob speelde bijna 25(!) jaar in de selectie van de Stompwijkers en is tegenwoordig assistent van hoofdtrainer Erik van Manen. Daarnaast is Rob ook trainer en leider van het 2e team. LeidenAmateurVoetbal ging op bezoek bij Van Benten op en sprak met de van origine Leidschendammer.

Rob, hoe ben je eigenlijk in Stompwijk terecht gekomen?

Rob:,,Mijn neven Hans en Wim van Benten speelden bij, toen nog, Stompwijkse Boys (de voorloper van Stompwijk ’92, SN) en ik kwam daar regelmatig kijken. Ik speelde in die tijd bij RKAVV in Leidschendam en ben in 1990 overgestapt naar Stompwijk. Ik heb tot mijn 44e in de selectie van Stompwijk ‘92 gespeeld en ben daarna begonnen als leider van de selectie. Naast assistent-trainer van het eerste, train ik ook het tweede elftal en doe dat met veel plezier. We spelen in de reserve 1e klasse en dat is voor een relatief kleine club als Stompwijk ’92 een aardig niveau. We hebben ons vorige week veilig gespeeld, dus ook volgend seizoen spelen we in dezelfde klasse. Toen we laatst bij HVV een mannetje tekort kwamen, moest ik zelf nog mijn voetbalschoenen nog aantrekken (zie foto’s). Nee, dat moet ik niet meer te vaak doen op mijn leeftijd, haha. Alles bij elkaar ben ik per week toch wel 14 á 15 uur op de club. Nee, overstappen naar een andere club als trainer is voor mij geen optie. Stompwijk ’92 is in de loop der jaren echt mijn club geworden. Zolang ik er plezier in heb, blijf ik hier doorgaan. Ik heb prettig met Erik van Manen samengewerkt (Van Manen vertrekt volgend seizoen als trainer naar Overbos, SN) en verwacht dat ook met zijn opvolger Patrick Kamperveen te kunnen doen’’, aldus Van Benten.

Terwijl tegenwoordig veel zondagclubs in de regio ervoor kiezen voor het spelen op zaterdag, houdt Stompwijk ’92 vast aan de zondag als speeldag. Hoe kijkt Van Benten tegen het vertrek van deze clubs aan?

Rob:,, Ik vind dat persoonlijk erg jammer. Voor mij is de zondag echt een dag voor het voetbal en ik begrijp eigenlijk ook niet goed waar die voorkeur voor de zaterdag nu precies vandaan komt. Ja, er wordt geroepen dat spelers het tegenwoordig fijn vinden om op zondag vrij te zijn, zodat ze op zaterdagavond lekker een biertje kunnen drinken maar is dat ook echt zo? Je ziet deze ontwikkeling alleen maar in West 2, in de rest van Nederland speelt dit helemaal niet. Sterker nog, in het zuiden van Nederland wordt er alleen maar op de zondag gevoetbald en daar drinken ze op zaterdagavond ook wel een biertje, denk je niet? Een goed argument waarom dit alleen maar in onze regio speelt, heb ik eigenlijk nog niet gehoord. In mijn ogen is het ook een beetje kuddegedrag van clubs. Dank trouwens voor de doos Ruhrgold, wij houden hier in Stompwijk ook wel van een lekker pilsje’’, besluit Van Benten met een knipoog.