Nacompetitie tweede/derde klasse (zondag)- Voor Stompwijk’92 loopt het seizoen nog even door. In elk geval een week en mogelijk nog langer. In Moerkapelle, op neutraal terrein, verloor de ploeg van Erik van Manen in de verlenging van DONK (5-4). De zege van de formatie uit Gouda was terecht te noemen, zo vond ook de trainer van Stompwijk’92, maar het karwei had ook zomaar geklaard kunnen worden in de eindfase van de reguliere speeltijd  In de verliezerspoule moet nu Xerxes/DZB geklopt worden om nog een kans over te houden op lijfsbehoud. Of de finale daarna nog gespeeld gaat worden, is op dit moment onbekend.

Het ene seizoen is het andere niet. Ongeveer een jaar terug veranderde voor Stompwijk’92 zo ongeveer alles in goud. Na een magnifieke inhaalrace in de competitie plaatste de ploeg van Van Manen zich voor de nacompetitie en daarin viel alles nog eens op zijn plaats. Er werd historie geschreven en de tweede klasse was de nieuwe uitdaging.

Dat het lastig zou worden, was op voorhand bekend. Her en der kreeg de nieuwkomer ook forse tikken en al snel werd duidelijk dat een positie onderin een zekerheid genoemd mocht worden. Toch scheelde het maar 1 zege of Stompwijk’92 had nu kunnen uitbuiken. Na het noodzakelijk geworden duel met DONK is daar echter nog steeds geen sprake van.

Vanaf het begin kreeg DONK de bal en probeerden de Stompwijkse manschappen vanuit een blok van vijf spelers in de omschakeling gevaar te stichten. Op wat speldenprikken na kwam daar echter weinig van terecht. De nummer drie uit de derde klasse hoog dicteerde het spel en won veel tweede ballen. Het was dan ook niet toevallig dat DONK op voorsprong kwam. Bas Houdijk, veruit de gevaarlijkste aanvaller van de Gouwenaren, haalde na twintig minuten verwoestend uit en Jesper van Leeuwen was kansloos. Voor het overige was de eerste helft pover, maar op slag van rust en vanuit het niets mikte Nick Ammerlaan met enig fortuin de gelijkmaker binnen.

Kennelijk gaf die treffer de Stompwijkers weer wat vertrouwen, want de start van de tweede helft was zonder meer beter te noemen. Ammerlaan, Dennis van der Linden en Enrico Geus kregen mogelijkheden, maar het derde doelpunt van de middag kwam toch weer op naam van de geelzwarten. Een vrije trap van Werner Overkamp zeilde binnen. Een kwartier voor tijd had DONK de waarschijnlijke beslissing op de schoen, maar Houdijk faalde in kansrijke positie. In de tegenaanval poetste Geus, na subtiel voorwerk van Rick Luiten, wederom de achterstand weg. Het zou teveel van het goede zijn geweest, maar in de twee slotminuten hadden Luiten en Ammerlaan zomaar kunnen scoren. Omdat dit niet gebeurde, werd het duel verlengd.

Van Leeuwen startte in de extra tijd met een serieuze redding, maar ging daarna bijna in de fout. De 3-2 viel echter alsnog doordat Nick van den Bosch zijn eigen doelman onbedoeld verschalkte. Kort daarop leek het gedaan via Tim Houdijk. Stompwijk’92 gaf zich nog niet gewonnen en kreeg een schietkans via Ammerlaan en Geus trof de paal. Van der Linden bracht de spanning alsnog terug. Kortstondig want even na de opening van de tweede helft werd de marge weer vergroot. De 5-4 volgde nog, maar de resterende tijd was te kort om nog tot een krankzinnig slot te komen.

Van Manen: ,,Het was niet goed genoeg en een vervolg op het reguliere seizoen. We gaven teveel weg. We zijn echter nog niet geklopt, maar spelend zoals vandaag dan is de derde klasse reëler dan de tweede klasse.”

DONK-Stompwijk’92 5-4 na verlenging (1-1, 2-2). 20. B.Houdijk 1-0, 45. Ammerlaan 1-1, 69. Overkamp 2-1, 78.Geus 2-2, 97. Van den Bosch (eigen doelpunt) 3-2, 103. T.Houdijk 4-2, 104. Van der Linden 4-3, 107. B.Houdijk 5-3, 119. eigen doelpunt 5-4. Toeschouwers: 350.

Stompwijk’92: Van Leeuwen, S. van der Salm, Van den Bosch, Van Veen, Van de Arend, Van Benten (98. Van Boggelen), Van de Linden, Knijf (72. Van Marwijk), Geus, Luiten (98. B. van der Salm, Ammerlaan.

Beluister hier interviews met Rick Luiten en Erik van Manen: