Het negentiende en eerste ‘Lopend Vuurtje’ van 2019 is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

Roodenburg meldt op de site: ,,Het is nog mogelijk om een teams in te schrijven voor 35+ en/of 45+ wedstrijden op de vrijdagavond. Interesse stuur even een bericht naar penningmeester@lvroodenburg.nl.”

Warmunda organiseert voor de vrijwilligers een hele mooie avond op 23 februari en vraagt hen die datum vrij te houden.

,,Het is SJZ-promotie gelukt om een hele mooie deal te sluiten met onze kledingleverancier Klupp Sportswear en Jumbo Zoeterwoude, Jan Versluis. Buiten SJZ profiteert ook Stichting Kanjer Wens van deze mooie samenwerking.” Veel meer over deze deal op de website van de club.

Op de diverse site foto’s, filmpjes en verslagen van de trainingskampen, de toernooien en de nieuwjaarsrecepties. Gaat dat zien!

Ouders van en pupillen van Meerburg opgelet: ,,Ook in 2019 gaan we met een afvaardiging Meerburg pupillen naar een boerderij in de Achterhoek. Dit jaar is wederom gekozen voor de Ooymanhoeve in Doetinchem. Het is een weekend voor Meerburg-pupillen (o10 en o11) op een mooie locatie waar recreatie, sport en spel goed samen gaan. Dit seizoen gaan we het weekend van 7-8- 9 juni 2019.” Hoe in te schrijven staat vanzelfsprekend op de site.

Voetbal Vereniging Koudekerk is zeer verheugd te kunnen melden dat de voetbalschool van Resham Sardar wederom naar Koudekerk komt. Op zondag 20 januari van 10:00 tot 11:00 is er een kennismakingstraining. Deze training is kosteloos en iedereen is welkom. Wij, als voetbal vereniging Koudekerk denken dat we met Resham een kundige voetbalschool in huis hebben, die in staat is om onze jeugd op een juiste manier beter te maken. De daadwerkelijke cursus start op zondag 3 februari en bestaat in eerste instantie uit 5 trainingen van een uur. De kosten hiervoor zijn € 50,–. Tijden zijn afhankelijk van het aantal aanmeldingen maar dit zal tussen 9:30 en 12:00 zijn. 

En dan nu….. de kantine. Houd er rekening mee dat de prijzen van de consumpties verhoogd kunnen zijn door de aanpassing van de BTW. Steeds meer kantines accepteren ook geen contant geld meer, maar is pinnen verplicht.

De grote clubactie heeft Valken’68 maar liefst €4095 opgeleverd. Daar gaat de club ongetwijfeld leuke dingen mee doen.

DoCoS moest het met minder doen, maar is ook blij met bedrag wat opgehaald werd: ,, De verkoop van loten voor de Grote Clubactie heeft een bedrag van net iets meer dan duizend euro opgebracht voor DoCoS. Deze opbrengst wordt onder meer besteed aan trainingsfaciliteiten voor de jongste jeugd van DoCoS. De teamprijs gaat naar het team van de JO11-4.

De bestuurskamer van DoCoS heet voortaan de Ton van Zijp-bestuurskamer. Het naambord werd door de voormalig voorzitter en penningmeester die per 1 januari, na dertig jaar hoofdbestuurslidmaatschap, definitief is gestopt, zelf onthuld tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie.

De avond van Leiderdorp op 30 januari bij RCL: ,, Het wordt een interessante avond met o.a. Erik van Oosten van Factory6. Hij was eind november finalist van starterswedstrijd LEF. Zijn jonge bedrijf maakt audio met impact voor evenementen in de Ziggo Dome en attracties. Verder komt het onderwerp ROOKVRIJ langs. En zullen we weten of de B.O.G.S. een cheque mag ontvangen vanuit het Rabobank Wensenfonds. Deelname is gratis. Maar VOL = VOL. 

Op zaterdagmiddag 9 februari vangt bij UVS – direct na de derby tegen Valken’68- een wel héél speciale derde helft aan: een combinatie tussen een Beierse Avond, Après Ski Party en een Schlagerfestival: zo kunnen we dit feestje wel noemen, maar ja, dat werd zo’n lange titel. Allemaal gekkigheid uit ons buurland met een dikke knipoog. Met live muziek, DJ Helga, een tot Bierstube omgetoverde kantine und….bier! En entrée is ook nog gratis. Noteer dus snel in de agenda. Tot daar en dan! Kennis van de Duitse taal is niet vereist.

Op woensdag 6 maart 2019 organiseert voetbalvereniging UVS in samenwerking met ADO Den Haag de jaarlijkse talentendag. Tijdens deze dag zal je training krijgen van gediplomeerde trainers en beoordeeld worden door scouts van onder andere UVS en ADO Den Haag. Heb jij altijd al op divisie niveau willen voetballen? En wekelijks bekeken te worden door scouts van profclubs zoals ADO Den Haag? Dat kan bij UVS. Schrijf je in voor de UVS-talentendag

Vanaf heden zal er op De Kooltuin strenger op toe worden gezien op ’t betreden van onze kunstgrasvelden door supporters. Sinds onze kunstgrasvelden zijn aangelegd is het al verboden om de velden te betreden met normaal schoeisel ed. Onze kunstgrasvelden hebben daar zwaar onder te lijden. Vanaf heden willen we daar weer strikter in zijn. Dit geldt met name voor de lange zijde op veld 2, maar uiteraard is ’t verbod ook van kracht voor de rest van de velden. Supporten doen we van achter de hekken.

De VTC van Voorschoten’97 geeft aan dat John van Veen de nieuwe assistent-trainer wordt. Eerder werd al bekend dat Theo Ducaneaux de opvolger is van de na dit seizoen vertrekkende Andre Lourens. Van Veen is geen onbekende bij de club, maar was al geruime tijd werkzaam bij Noordwijk in een zelfde functie. Of de huidige assistent-trainer, Ronald van Delft, aanblijft in een andere functie is nog niet duidelijk op dit moment.