Het 21e  ‘Lopend Vuurtje’ van het seizoen 2018-2019 is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

 • Na een periode van puik en vorstvrij weer eindigde de winterstop. De winter startte juist op dat moment. Waren er vorige week al diverse afgelastingen, deze week lag het hele zaterdagprogramma eraf. Het besluit van de KNVB alles eraf te halen  zorgde voor gefronste wenkbrauwen of zelfs ergernis. Zeker de kunstgrasvelden waren prima te bespelen. Alom werden dan ook inderhaast oefenwedstrijden georganiseerd. Zo werd het voor velen toch een voetbalmiddag.
 • Kagia zoekt: De barcommissie is op zoek naar een barcoördinator voor de late middagdienst (16:00-20:00) om alles achter de bar in goede banen te leiden op het gezelligste & drukste moment van de zaterdag.
 • RCL zoekt: RCL zoekt versterking in de kascommissie. Interesse? Mail naar [email protected]
 • De KNVB schuift het programma van de derde klasse A zondag op van zondag 10 februari naar zondag 17 februari. Zo hoeven de clubs geen inhaalwedstrijden te spelen op een doordeweekse avond. SJZ en Warmunda enerzijds en Van Nispen en ASC anderzijds spelen dus niet op donderdag de 7e tegen elkaar, maar zondag 10 februari. Uitzondering vormen Sporting Leiden en MMO. In Leiden wordt er wel op donderdagavond gespeeld (7 februari). Het vervolgprogramma start zodoende op 24 februari.
 • Tijdens het jaarlijkse sportgala in ‘de Meester’ in Zoeterwoude werden de Meerburg vrouwen uitgeroepen tot Zoeterwoudse Sportploeg van 2018. De jury roemde het kampioenschap van de dames in seizoen 2017-2018 maar ook het teamgevoel, hun harde werken op de trainingen en hun positieve bijdrage aan de club. Ook de teamleiders Ilja de Groot en trainers Kees van Duin en Cees de Rooij werden om hun verdienstelijke bijdrage gememoreerd. Het beelf nog lang onrustig in de Meester!
 • Lugdunum volop in het nieuws…..: ,,Met trots heeft voorzitter Koos Keijzer tijdens de algemene ledenvergadering de jubilarissen gehuldigd voor de jarenlange trouw aan de club. Tijdens de ledenvergadering van afgelopen maandag hebben acht leden de bijbehorende speldjes opgespeld gekregen. Wim Roelandse, Gert van Delft (niet aanwezig) en Phil Verstraaten voor hun 50 jaar lidmaatschap, Wim van Pijlen voor zijn 40 jaar lidmaatschap en Nel van Egmond, Wim Moen en Aad Disselveld en Wim van As (niet aanwezig) voor hun 25 jaar trouw aan de club.
 • Voor het eerst in het 100-jarig bestaan van de Leidse voetbalvereniging Lugdunum bestaat het bestuur van de club niet meer alleen uit mannen. Tijdens de algemene ledenvergadering op 28 januari zijn maar liefst drie vrouwen toegetreden tot het bestuur. Met de versterking van het bestuur hoopt Lugdunum de club een nieuwe impuls te geven. Zien wij hieronder ook geen bekend gezicht? De nieuwe bestuursleden. v.l.n.r. Kristel van Kruisbergen, Kim van Dijk en Reanne van Kleef.
 • Op 14 mei 2019 bestaat Lugdunum 100 jaar. Dat wordt een jaar lang gevierd met onder andere een reünie, een feestavond, meerdere toernooien waaronder de Politiek071 Cup, de Kerstloop en een jubileumboek.
 • De KNVB heeft uitspraak gedaan inzake de gestaakte wedstrijd tussen DoCoS en Berkel. DoCoS en Berkel treffen geen blaam aan het staken van de wedstrijd. Het duel, gestaakt bij een stand van 1-2 in het voordeel van Berkel moet daarom worden uitgespeeld op zaterdag 2 maart 2019. De resterende speeltijd is drie minuten. Voor deze beslissing zal ongetwijfeld een gegronde reden zijn, maar de redactie van lopend Vuurtje probeert zich de situatie voor te stellen. De spelers, staf en bestuur van Berkel reist af naar Leiden. De selectie verkleedt zich, doet een ruime warming up en gaat de kleedkamer in voor de wedstrijdbespreking compleet met schema’s op een bord. Dan drie minuten voetballen. Eindsignaal, handjes schudden douchen en weer terug naar Berkel. Zou er nog een verandering komen in de 1-2 stand?
 • RCL: ,,In het Paasweekend vindt voor de 31ste keer de Kidlington uitwisseling plaats. Voor dit fantastische evenement zijn wij nog op zoek naar 3 gastgezinnen voor meiden. Ze hebben een aardig vol programma waar je als gezin niets aan hoeft te doen. Hebben jullie zelf een meidengezin? En vinden jullie het leuk om een tweetal meiden op te vangen van donderdagavond 18 april tot maandagochtend 22 april? Vragen of aanmelden bij:….. “
 • Valken’68 organiseert op 8 februari een PubQuiz. Na het grote succes van vorig jaar organiseert Valken’68 opnieuw een PubQuiz. Deze quiz bestaat opnieuw uit vragen over een breed scala onderwerpen dus ook kan wederom de niet-voetballiefhebber kan zijn of haar hart ophalen. Dus kom gezellig op 8 febuari naar de kantine en quiz mee onder het genot van een drankje en test je kennis en wie weet win je een leuke prijs! Een team dient uit twee personen te bestaan.
 • ,,Op zaterdagmiddag 9 februari vangt bij UVS – direct na de derby tegen Valken’68– een wel héél speciale derde helft aan: een combinatie tussen een Beierse Avond, Après Ski Party en een Schlagerfestival: zo kunnen we dit feestje wel noemen, maar ja, dat werd zo’n lange titel. Allemaal gekkigheid uit ons buurland met een dikke knipoog. Met live muziek, DJ Helga, een tot Bierstube omgetoverde kantine und….bier! En entrée is ook nog gratis. Noteer dus snel in de agenda. Tot daar en dan!” Kennis van de Duitse taal is geen vereiste.
 • Het bestuur van Roodenburg deelt mee, dat onze vrijwilliger Dirk van der Zwart is overleden. Dirk is jarenlang vrijwilliger geweest en was een Roodenburger in hart en nieren. Tientallen jaren bezocht hij de thuis – en uitwedstrijden van het eerste elftal en leefde dan intens mee. Dat deed hij niet alleen in woord en gebaar. Het was Dirk met zijn crew, die er voor zorgde dat er bij iedere bespreking soep met broodjes klaar stonden voor de selectie. Een compleet in memoriam op de website van de club.