Het 23ste  ‘Lopend Vuurtje’ van het seizoen 2018-2019 is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

  • Op vrijdag 22 februari zullen een aantal vrijwilligers, leden en vrijwilligers van Warmunda bellen om te vragen of iemand wil deelnemen aan de Vriendenloterij. Bij aankoop van een lot komt 50% ten goede aan de club; een nadere toelichting volgt nog.
  • In de voorjaarsvakantie organiseert SJZ een zogenaamd pannenkoekentoernooi voor de jeugd. Kijk op de site voor alle informatie.
  • Voorschoten’97: Het werk van de penningmeester kan alleen goed worden uitgevoerd als deze de hulp krijgt van een financiële man of vrouw die wekelijks ervoor zorgt dat de financiële administratie op orde is en blijft. Peter Jonkers heeft aangegeven dat hij zijn werkzaamheden aan het einde van het seizoen wil overdragen aan een opvolger (m/v). Daarom het verzoek aan alle leden om binnen de eigen familie eens te kijken of we hier een enthousiaste en betrokken iemand voor kunnen vinden.
  • ,,Enige tijd geleden kwam er al leuk nieuws vanuit de scheidsrechtershoek bij Vooschoten’97 over Manon Plandsoen. Manon was al 4e official bij een interlandwedstrijd van Oranje O15, maar zal binnenkort ook als scheidsrechter optreden tijdens het UEFA Development Tournament. Dit toernooi zal van 13-18 februari 2019 worden afgewerkt in het Estadio Vila Real de San Antonio in Portugal. Maar er is meer: In de winterstop op zaterdag 26 Januari floot Sarah Brinkkemper uit het Friese Wolvega de oefenwedstrijd V’97 1 tegen Lugdunum 1. Sarah arbitreert in de 2eKlasse Afdeling Noord, maar is onlangs terecht gekomen in Voorschoten, vanwege haar liefde voor…..” Tja voor wie? Dat leest u natuurlijk op de site van de club. Mooi dat er ook steeds meer vrouwen gaan fluiten!
  • Op donderdagavond 14 maart vanaf 20.00 uur zijn alle coaches, teammanagers en trainers welkom in het ASC voetbalcafé. Naast het sociale aspect is er deze avond een interessante workshop: “Work hard sleep hard” door Koos Meijer van KM Human Factors.
  • Lugdunum: De toernooicommissie is de laatste tijd druk bezig geweest met het plannen van toernooien voor onze jeugdteams. Dit jaar staan er een aantal speciale toernooien op de agenda, in verband met het 100 jarig bestaan van de club. Voor alle toernooien (uit en thuis) is door de toernooicommissie een toernooikalender gemaakt.
  • Tweebenigheid, het is maar weinig spelers gegeven. Toch creëer je een enorm voordeel op het veld. In het laatste Nieuws van Roodenburg een stuk over hoe tweebenigheid te trainen is voor de jeugd.
  • De afgelopen periode maar ook de komende weken praat de technische commissie van UVS met de selectiespelers van de zaterdag en met de talentvolle A junioren van de JO19-1 over hun toekomstplannen op voetbalgebied. De technische commissie is zeer verheugd u te kunnen melden dat de volgende talenten uit de JO19-1 Wesley Kerkvliet, Tim van Dam, Desley Sluis en Raoul Dubbeldeman in seizoen 2019-2020 de overstap maken vanuit de jeugd naar de selectie. Het bestuur wenst de jonge spelers alle succes toe.
  • Op 22 februari vanaf 19.00 uur begint het darttoernooi voor de jeugd. Meedoen is helemaal gratis, dus kom je gezellig darten tegen je teamgenoten van Koudekerk! Op zaterdag 23 februari is het darttoernooi voor de senioren. Aanmelden is 5 euro en kan via [email protected] Na de succesvolle eerste editie met volle banen, mogen de pijltjes dit jaar op 23 februari worden geslepen waar we weer gaan strijden om het Koudekerks kampioenschap darten. Zal Bas van Heerdt zijn titel succesvol kunnen verdedigen? Of zal een nieuwkomer hem van de troon stoten? Geef je snel op, vol is vol.
  • ,,Ook in 2019 gaan we met een afvaardiging Meerburg pupillen naar camping de Bosrand in de Achterhoek. Het is een weekend voor Meerburg-pupillen ( JO10 en JO11) op een mooie locatie waar recreatie, sport en spel goed samen gaan. Dit seizoen gaan we het weekend van 7-8- 9 juni 2019. De groep bestaat uit maximaal 40 kinderen en 16 leiders of leidsters.”