Het 24e  ‘Lopend Vuurtje’ van het seizoen 2018-2019 is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

 • De  vriendjesdag van Sporting Leiden wordt op 2 maart een sportief en gezellig evenement voor de jeugdleden en hun vriendjes of vriendinnetjes. Tijdens deze dag worden er meerdere activiteiten georganiseerd waaronder trainingen, een penaltybokaal en een gezamenlijke lunch. Meer informatie en uitgebreid programma volgt nog.
 • ASC meldt: ,,Er zijn in de voorjaarsvakantie geen reguliere jeugdtrainingen. Selectieteams kunnen in overleg met hun trainer van deze regel afwijken.”
 • De pubquiz is nog steeds immens populair. Ook in de regio: ,,Op zaterdag 16 maart zal de voetbalquiz van SJZ plaatsvinden in het clubhuis. Er zijn 8 categorieën van elk 10 vragen. Inschrijven per koppel kan vanaf heden via [email protected] ovv je naam en de teamnaam !Kosten zijn € 5,– per koppel, op de avond aan de bar te voldoen. Aanvang is om 19.30 uur.
 • Warmunda doet het een week later: ,,Zaterdag 23 maart is het weer zover! Test je kennis over de lokale, nationale en internationale voetbalwereld. Opgeven per duo kan binnenkort.”
 • Koudekerk organiseert op maandag 25 februari een zaalvoetbaltoernooi in vrijetijdscentrum de Ridderhof. Voor wie? Hoe laat? Dat is te vinden op de site van de club.
 • Hartverwarmende foto’s op de site van Meerburg: ,,Vorig seizoen hebben we onze oude #macron tenues weggeven aan een organisatie die projecten in oost-Europa en Zuid-Afrika ondersteunt. Dank aan Nicolas Jooste van stichting Stars in their Eyes. We hebben bij Meerburg de Macron tenues na 4 seizoenen vervangen voor Hummel. Het was zonde om de oude Macron tenues weg te gooien of tot poetslappen te laten verwerken. We wilden ook niet dat de tenues in oorlogsgebieden terecht zouden komen. Daarom zijn we blij dat we in Nicolas Jooste een goede partner hebben gevonden. In september 2018 heeft hij de eerste tenues naar Stanford, een kleine vissersdorpje in Zuid-Afrika gebracht. Ook is er een lading naar Roemenië gebracht.
 • RCL is op zoek naar een Sportverzorger/ Sportmasseur of Fysiotherapeut in opleiding voor de A selectie van RCL (2e klasse KNVB zaterdag) met natuurlijk een aantal specifieke kwalificaties. Die zijn te vinden op de site van de Leiderdorpse club.
 • UVS is voor het seizoen 2019-2020 op zoek naar een trainer voor de JO16-1, momenteel uitkomend in de Topklasse. Wij zoeken een ambitieuze, ervaren en enthousiaste trainer die onze spelers verder wil (door)ontwikkelen waarbij spelplezier niet uit het oog wordt verloren.
 • UVS is voor het seizoen 2019-2020 op zoek naar een assistant-trainer voor de A-selectie. De A-selectie speelt op dit moment in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal. Voetvalvereniging UVS is een vooruitstrevende voetbalvereniging met een herkenbare missie en visie en daaraan gekoppelde doelstellingen en speelstijl.
 • Ronald Vermond stopt eind van het seizoen als verzorger van Voorschoten’97. Hij wordt opgevolgd door Rob Laman, nu nog verzorger van FC Boshuizen.
 • Na het grootschalige succes van vorig seizoen waarbij een kleine 500 Meerburgers de wedstrijd ADO Den Haag tegen PEC Zwolle bezochten was het afgelopen vrijdag opnieuw raak, echter nu waren er ruim 750 “Rijndijkers” aanwezig om dezelfde twee teams aan het werk te zien. Op de website van de club een uitgebreid verslag van het evenement.
 • Dit weekend staan er een paar zeer smakelijke hapjes op het menu. FC Oegstgeest, Alphense Boys (za) of LSVV’70, Sporting Leiden en Teylingen kunnen bijvoorbeeld een periodetitel halen. De weersvooruitzichten zijn ook nog eens bijzonder goed te noemen. Niets staat een gang naar uw favoriete club in de weg!