Het 25ste  ‘Lopend Vuurtje’ van het seizoen 2018-2019 is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

  • ,,Het voorjaar hangt in de lucht en daar hoort natuurlijk HET studentenkampioenschap van Leiden bij. Uiteraard is iedereen welkom om mee te doen aan het toernooi: LSVV‘ers en niet-LSVV’ers, studenten en niet-studenten, voetballers en hockeyers. Kortom: geef het door en vorm een team met je (voetbal)vrienden om een potje te voetballen in de zon! Dit is wat je op donderdag 30 Mei 2019 (Hemelvaartsdag) van 12:00 tot 00:00 uur op het Wim Mugge Sportpark kunt verwachten:” En dat kunt u natuurlijk lezen op de website van de studentenclub.
  • ,,In een eerder bericht schreven we al over de aanschaf van nieuw materiaal: goede doelen (6 kleine en 1 grote) voor de trainingen. Wat we hier graag aan toevoegen is dat deze mogelijk zijn gemaakt door een groep clubvrijwilligers.Het waren de vrijwilligers die de dagen voor de jaarwisseling oliebollen en appelbeignets stonden te bakken in de kantine! Zij hebben daarmee ruim € 2000 verdiend, die nu dus nuttig zijn besteed aan de nieuwe doelen om tijdens trainingen de juiste spelvormen te kunnen oefenen. We bedanken Jeroen, Rick, Martijn, Dennis en Cas voor hun inzet!’’ Het gaat hier natuurlijk over FC Oegstgeest.
  • ,,Vrijdag 2 maart 2019 is het Meerburg ere-lid Tinus den Elsen op 93 jarige leeftijd overleden. Een longontsteking werd hem fataal en zo is een uiterst markant persoon ons vrij plotseling ontvallen. Na zijn korte voetbal carriere, die overigens met een dubbele beenbreuk in nota bene zijn afscheidswedstrijd tegen Bernardus werd besloten, werd hij bijna fulltime vrijwilliger bij de club. “Ome ” Tinus was een graag geziene gast op het Meerburg complex waar hij dagelijks, toen nog in goede doen, aanwezig was. Terrein en Opstal activiteiten waren zijn grote passie.” Een uitgebreid in memoriam is  te lezen op de site van de club uit Zoeterwoude.
  • Er komt een bijzondere algemene ledenvergadering in Zwammerdam. Er staan belangrijke beslissingen te verwachten. Komt alle en bereid u goed voor: ,,Beste leden, als het goed is heeft iedereen een uitnodiging in de bus gehad voor onze ALV op maandag 11 maart om 20.00 uur waarin we het Definitieve Ontwerp voor de MFA (Multi Finctionele Accommodatie)gaan goedkeuren. Er zijn maar liefst 30 onderliggende stukken, kortom we gaan niet over één nacht ijs.”
  • In de voetbalwereld kent iedereen het begrip “derde helft” wel. Wij als RCL zijnde gaan aan dit begrip invulling geven. Maar dit doen we niet alleen want we hebben hulp van allereerst de band Gosta en vervolgens zal DJ Timo de avond afsluiten met karaoke set.  Ons eerste heren en dames team spelen op zaterdag 16 maart beide een thuiswedstrijd en na deze wedstrijden verwachten wij jullie in onze prachtige kantine.Vanaf 17:00 uur tot uiterlijk 23:00 uur gaan wij dus onder het genot van een hapje en een drankje gecombineerd met muziek en veel gezelligheid gezellig de “”derde helft” met elkaar in.
  • Iedere keer als wij een bericht lezen van een strekking als het onderstaande krijgen we een beetje warm gevoel: Aan het begin van dit seizoen is bij FC Rijnvogels het kledingplan in gang gezet. Alle elftallen zijn in het nieuwe tenue gestoken zodat we als club uniformiteit uit kunnen dragen. Wel bleven we als club toen met een overschot aan oude tenues zitten. In overleg is besloten om deze tenues aan meerdere goede doelen te gaan schenken. Ben Rotteveel coördineert deze operatie in samenspraak met Dirk de Mooij. De eerste tassen met kleding zijn inmiddels aangekomen in Kenia (regio Eldama Ravine).”
  • Nagekomen bericht: Mike Nikic van de zondagtak van Voorschoten’97 is geslaagd voor de TC-3 cursus (zie zijn bijdrage aan Hemd van het Lijf van deze week).