Het 26ste ‘Lopend Vuurtje’ van het seizoen 2018-2019 is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

 • Nikivor van Rijn wordt vanaf het nieuwe seizoen hoofd jeugdopleiding bij derdeklasser Bernardus.
 • De wegen van Johan Peper en FC Rijnvogels zullen zich aan het eind van dit seizoen scheiden. Sinds 1 maart 2018 heeft Peper als Hoofd Jeugdopleiding gewerkt aan de voetbaltechnische opbouw van de Jeugdafdeling van FC Rijnvogels. Er is besloten dat de samenwerking met Peper niet heeft geleid tot het gewenste resultaat. Met de basis die het afgelopen jaar is gelegd hopen we het komende seizoen de juiste weg te kunnen vinden om onze doelstellingen te kunnen behalen. De afgelopen maanden hebben we een nieuwe Jeugdcommissie gevormd, die zich de komende jaren gaat inzetten om de Jeugdafdeling weer op de Katwijkse voetbalkaart te zetten”, aldus de website van Katwijkers.
 • Ayoub el Houari en Ruben Leugering blijven na dit seizoen spelen voor tweedeklasser UVS.
 • Medispace beschikt over een vloot van flexibele mobiele en modulaire units voor CT, MRI, PET/CT of röntgen en is gespecialiseerd in de verhuur van deze mobiele units uit eigen ‘interimvloot’. Van waar deze informatie? Het bedrijf is als sponsor aan boord gekomen bij Valken’68.
 • Zaterdag 16 maart gaat het weer los op het Duyfrak. Na de wedstrijd Valken’68 – SC Monster zal er een Amsterdamse avond in de kantine worden gehouden. Ouderwets gezellig onder het genot van een drankje en een hapje tezamen met uw “voetbalvrienden” genieten van live muziek.
 • Onder grote belangstelling is deze week de loting verricht voor het 15e Internationale D-toernooi van Voorschoten’97. Onlangs werden NAC Breda en Roda JC vastgelegd, waardoor het deelnemersveld van 16 ploegen nu compleet is. Op maandag 22 april (Tweede Paasdag) verwelkomen wij (prof-)clubs uit België (5), Italië (1) en Nederland (10). De poule-indeling: Poule A : AS Roma, Voorschoten’97, Sint-Truiden, FC Utrecht. Poule B: RSC Anderlecht, Sparta Rotterdam, ADO Den Haag, FC Emmen. Poule C: SC Heerenveen, KV Mechelen, SBV Excelsior, SK Lokeren. Poule D:  FC Groningen, Club Brugge, NAC Breda, Roda JC. De eerste wedstrijd van ons geweldige Onder 12 toernooi zal om 10.30 uur aanvangen. Binnenkort zal het volledige wedstrijdschema op de site van Voorschoten’97 worden bekend gemaakt. Komt dat zien op Tweede Paasdag.
 • Maandag 11 maart 2019, is met één tegenstem en één onthouding – na een vergadering van een uur – de ALV van Voetbalvereniging Zwammerdam, onder applaus, akkoord gegaan met het Definitief Ontwerp (DO) van de Multi Functionele Accommodatie (MFA). Een mijlpaal in het 70-jarig bestaan van onze vereniging. We hebben gewogen stemmen voor de verschillende type leden. De precieze uitslag moet nog worden vastgesteld. Maar daar kunnen geen verrassingen uitrollen met 1 tegenstem. Met de kennis van vandaag wordt gestart met de bouw in het voorjaar 2020 en is de bouw klaar medio 2021.
 • De Kikkervisjes van Lugdunum zoeken nieuwe teamgenootjes. Iedere woensdagavond mogen jongens en meisjes van 4, 5 en 6 jaar gratis meetrainen. Tijdens het kikkervoetbal leren de kinderen op jonge leeftijd de basis, waar ze de rest van hun voetballoopbaan plezier van hebben. Weet jij nog een teamgenootje voor de Kikkervisjes? Of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan svp contact op via [email protected]
 • Op maandag 25 maart wordt de derde voetbaltafel van LAV opgenomen. De navolgende clubs, als zij zich tijdig aanmelden, komen dit keer aan bod: DoCoS, Voorschoten’97 (za), Meerburg, UVS, LSVV’70, TAVV, Valken’68 en RCL.
 • ASC: Onlangs heeft Ragnar Oosterhof-jarenlang vaste keeper van de hoofdmacht van onze club- het bestuur laten weten zijn functie als bestuurslid Exploitatie niet meer te kunnen combineren met zijn dagelijkse werkzaamheden. Het bestuur betreurt dit besluit, maar heeft uiteraard begrip voor de situatie. Langs deze weg wil het bestuur Ragnar hartelijk bedanken voor zijn goede werk voor de vereniging. Ragnar heeft met name veel werk verzet rond het openingsfeest en in de eerste anderhalf jaar op het nieuwe complex.
 • FC Oegstgeest: De meeste leden zullen er weinig van gemerkt hebben, maar in het bestuur van FC Oegstgeest heeft een verschuiving plaatsgevonden.In de ALV hebben we Franca van den Bergh voorgesteld als bestuurslid Algemene Zaken. Het bestuur heeft in Franca nu een goede vervanger gevonden voor Jan van Broeck als bestuurslid Facilitaire Zaken. Jan vervulde deze bestuurspost tijdelijk, maar blijft wel aan vicevoorzitter. Voor de openstaande post van Algemene Zaken heeft het bestuur in Chantalle Driessen een waardige vervanger gevonden. Chantalle speelt in Vrouwen 1 heeft aangegeven graag het bestuur te willen versterken.Natuurlijk zullen in de eerst volgende ALV dit formaliseren. Het bestuur wenst Chantalle en Franca veel succes!
 • Roodenburger Abdou Harroui in voorselectie van Jong Oranje ! Trainer Erwin van der Looi heeft 27 spelers geselecteerd in een voorlopige selectie voor oefenwedstrijden tegen de Verenigde Staten en Egypte. De definitieve selectie wordt 15 maart bekend gemaakt. Indien Abdou geselecteerd wordt dan volgt op 18 maart eerst een trainingskamp in Spanje  Daarna speelt Nederland op 24 maart tegen de VS en op dinsdag 26 maart tegen Egypte.
 • ,,In de editie van de Roodenburger van vorige week stond een column over de ‘Laatste Eer’ en daaraan gekoppeld de constatering door Hennie Kanbier dat er zo weinig selectiespelers van Roodenburg en FC Boshuizen op de crematie bijeenkomsten waren na het wegvallen van twee supervrijwilligers. Goed dat een buitenstaander dit opmerkt en het is voorts goed, dat ik kan meedelen, dat de gehele tekst van vorige week is verschenen in de groepsapp van onze selectie. Op die manier kom je toch meer te weten over de Nederlandse verenigingscultuur/ lees samenleving”, aldus oer-Roodenburger en niet weg te denken Jan Lovink.