Het 27ste ‘Lopend Vuurtje’ van het seizoen 2018-2019 is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

Lopend Vuurtje staat open voor de inbreng van clubs. Onzes inziens maken te weinig verenigingen hier gebruik van. SJZ deed het deze week wel en natuurlijk publiceren we die.

 • SJZ: Het bezoek aan Den Haag zal de iets meer dan 25 Zoeterwoudse supporters nog lang bij blijven. Wellicht het meest memorabele moment was net na de rust. De arbiter legde het spel even stil omdat de grensrechter van Wanica Star aan het telefoneren was terwijl hij langs de lijn snelde. Dat vond de leidsman wat te gortig.
 • Voorts was er een flink contrast binnen de Zoeterwoudse selectie. De net nog 18-jarige Stijn Bouter, binnen SJZ beter bekend onder zijn voetbalnaam Jos, maakte in de 74ste minuut zijn competitiedebuut in SJZ 1. Eerder op de dag had ‘Jos’ Bouter met SJZ 2 met 2-1 gewonnen van SJC 3. Zeer belangrijke punten voor SJZ 2 in de strijd om lijfsbehoud.
 • Voor verdediger Dave Plooij was het een extra succesvol weekend. Zaterdagavond won hij, samen met Marc van der Velde, de voetbalquiz van SJZ. Hulde dus voor het duo Plooij-Van der Velde.
 • Leidenamateurvoetbal.nl organiseert dit jaar weer een voetbalquiz. Deze zal plaatsvinden op vrijdagavond 7 juni. Reserveer die avond alvast in de agenda wanneer je van quizzen en gezelligheid houdt. Spoedig meer nieuws over de inschrijving en meer!
 • En weer komt het Laatste Nieuws van Roodenburg met een zeer lezenswaardig artikel van de hand van Jan Lovink. Dit keer gaat hij uitgebreid in over de geschiedenis van het zaterdag- en zondagvoetbal. Ook analyseert hij de pijnpunten die er momenteel liggen. Meer dan leeswaardig!
 • Wankelt de troon van PIETER VAN SCHIE? Woedt er achter de schermen van het studentenbolwerk een MACHTSSTRIJD? Toont FOOTBALL FACTORY eerdaags een NIEUW GEZICHT  aan de buitenwereld? Lopend Vuurtje kent de antwoorden, maar onze lippen zijn vooralsnog verzegeld. Volg ons op de voet om alle SCHOKKENDE NIEUWSFEITEN als eerste te weten!
 • SJZ rectificeert: ,, In tegenstelling tot wat in het vorige clubblad stond (dinsdagavond 9 april), wordt de sponsorloop dit jaar gehouden op woensdagavond 10 april a.s.! Willen de jeugdleden en hun ouders hier goede nota van nemen?”
 • Zet het alvast in je agenda: op zondag 12 mei treden The Quartles op bij ASC. Na de wedstrijd ASC 1- Voorschoten ’97 1 zullen zij vanaf 16.00 hun muziek ten gehore brengen. Naast alle leden zijn ook alle reünisten uitgenodigd om hiervan te genieten.U komt toch ook?!
 • Wil je Warmunda steunen? Wordt dan lid van de Club van Vijftig. Op de site van de club staan alle finesses over deze 45 jarige club.
 • FC Oegstgeest traint het kader: ,, De afgelopen vrijdagen zijn Eelco Fielemon en Marcel Rietbergen druk bezig geweest met het opleiden van startende trainers en leiders. Tijdens de avonden kregen zo’n 20 cursisten de basisprincipes van het training geven en het begeleiden van een team.”
 • VV Koudekerk doet daar niet voor onder: ,,Afgelopen vrijdag is de vijfde en tevens laatste cursusbijeenkomst geweest van de cursus Jeugdvoetbal Trainer Coach (JVTC). In de afgelopen maanden heeft een groot aantal jeugdtrainers hieraan deelgenomen. Op vier vrijdagavonden werd er onder begeleiding van KNVB-docent Edward Sijahailatua gepraat en gediscussieerd over het leukste spel wat er is: voetbal. Dit met als doel om de jeugdtrainers die hieraan meededen een nóg betere trainer te maken.”
 • Voorschoten’97 wil graag trainers van de jeugdelftallen ondersteunen door een opleiding van de KNVB aan te bieden. De juniorentraining is hiervoor het meest geschikt. Het betreft een training van 8-10 bijeenkomsten, die we op onze eigen club kunnen aanbieden als er 12-14 deelnemers zijn. Aanwezigheid bij (bijna) alle trainingen en het maken van opdrachten zijn verplicht voor het behalen van het diploma. Het is dus best pittig.
 • En wat te denken van Meerburg? ,,Afgelopen woensdag 13 maart hebben de meiden van MO-17 en MO-19 een clinic gehad om kennis te maken met het fluiten. Hiermee bereiden ze zich voor om zelf de wedstrijden te kunnen leiden van de pupillen. Meerburg vindt het belangrijk om de ‘oudere’ jeugd te betrekken bij het fluiten van de pupillenwedstrijden. Ze leren zo de spelregels beter en krijgen ze meer spelinzicht. En voor de pupillen is het natuurlijk superleuk dat ze zo’n coole scheidsrechter hebben.”
 • Jeugdvoetbalopleiding organiseert tijdens de meivakantie op het complex van Lugdunum een uniek voetbalevenement: De jeugdvoetbaldagen. Alle kinderen van 5 tot en met 15 jaar kunnen meedoen. De kosten voor de twee dagen zijn in totaal 56,00 euro. Deze uitdagende jeugdvoetbaldagen vinden plaats op donderdag 2 en vrijdag 3 mei. Van keeper tot spits, iedereen is welkom! Voor de keepers is er een speciaal programma, onder leiding van professionele keepertrainers. Kinderen hoeven geen lid te zijn.