Het 28ste ‘Lopend Vuurtje’ van het seizoen 2018-2019 is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

  • Voetbalplaatjes, wie heeft ze vroeger niet gespaard? Bij SJZ kan het weer: ,,Vanaf deze dag, 27 maart, kan je beginnen met het sparen van de unieke SJZ voetbalplaatjes. Alle spelers, trimmers en vrijwilligers kunnen worden verzameld in je eigen, groen-witte voetbalplaatjesalbum. Hoe tof is dat?”
  • ,,Op woensdagavond 10 april a.s. is het weer zover, want dan zal de traditionele sponsorloop weer worden gehouden, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de jeugd van SJZ. 10% van de opbrengst van het team waar uw dochter of zoon speelt, gaat zelfs direct naar dat team!” Er wordt verwacht dat alle jeugdleden meelopen en waarom ook niet? Het is gezellig, goed voor de conditie en je steunt je club ook nog eens.
  • ,,Op zondag 16 juni vindt het eerste Voorschoten’97 familietoernooi plaats! Gezellig een paar wedstrijden voetballen door teams die samengesteld zijn uit familieleden! Weet vader het thuis (of langs de lijn…) altijd beter? Of beschikt moeder over onvermoede krachten? Dit is dé kans om met elkaar op het veld te voetballen! Er wordt gespeeld volgens het bekende principe van het oliebollentoernooi. Dus 6 tegen 6.” Nu al informatie op de site van de club, maar er zal nog veel meer volgen.
  • Op woensdagavond 8 mei 2019, om 19.30 uur zijn alle meiden en vrouwen (dus ook jullie moeders) binnen Meerburg van harte uitgenodigd om de workshop van de KNVB bij te wonen over het “vak” scheidsrechter. Goede kennis van de spelregels draagt bij aan een sportiever spel zegt de Europese top scheidsrechter (FIFA) Lizzy van der Helm die deze workshop voor jullie gaat verzorgen.
  • Op dinsdag 14 mei 2019 wordt LVV Lugdunum 100 jaar oud. Deze mijlpaal laten we natuurlijk niet onopgemerkt aan ons voorbij gaan. Een mooi moment om samen herinneringen op te halen aan de rijke geschiedenis van onze mooie Leidse club. We willen jou en eventueel je partner van harte uitnodigen om aanwezig te zijn bij onze reünie op zaterdag 1 juni 2019, aanvang 17.00 uur. De reünie is bedoeld voor:- Bestuursleden- Ereleden- Leden van verdienste- Oud bestuursleden- Oud commissie leden- Oud leden- Oud spelers(sters)
  • Vanwege de nieuwe indelingen de afgelopen seizoenen is het aantal jeugdteams bij TAVV flink toegenomen. De verwachting is dat we het komende seizoen ongeveer 20 jeugdteams binnen TAVV hebben lopen! De afgelopen seizoen hebben we ook kunnen rekenen op de steun van enkele trouwe sponsoren. Gezien de nieuwe indelingen en dus ook de nieuwe teams zijn er voor het nieuwe seizoen nog wel een flink aantal teams die op dit moment geen sponsor hebben. Bij deze willen we iedereen die interesse heeft vragen om contact op te nemen met onze Sponsorcommissie
  • Vriendjes en vriendinnetjesdag bij FC Rijnvogels. Van 15.00 tot 17.30 uur is het feest op De Kooltuin. Voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar. Nodig je klasgenoten uit! Neem je neefjes en je nichtjes mee! Wel even opgeven. Gedurende de hele middag is het feest bij FC Rijnvogels. Er zullen heel veel leuke spelletjes te doen zijn. De kids kunnen zich uitleven op een stormbaan, je kan touwtrekken, er is voetbaldarts en wat te denken van een potje levend tafelvoetbal!! Waar? Hoe? Dat is op de site van de Katwijkse club te lezen
  • Jesse Haak nu nog doelman van UVS gaat m.i.v. volgend seizoen het doel van Point Park Pioneers (USA) verdedigen. Hij gaat hier in een van de mooiste college soccer stadiums spelen. Jesse zelf daarover: ,,Ik ga naar Pittsburgh, Point Park University . Ik weet nog niet zeker wat ik ga studeren. Ik ga daar studeren in combinatie met college soccer. Ik voetbal van augustus tot december elke dag.” UVS bedankt Jesse voor zijn inzet en toewijding die hij de afgelopen seizoenen heeft getoond.
  • Paul van der Zwaan, winnaar van de Rinus Michels Award voor beste amateurtrainer, heeft recent een presentatie over dit onderwerp gehouden voor de leden van de Business Club van LeidenAmateurVoetbal (LAV). Gelet op het succes van zijn eerdere presentatie hebben wij Paul bereid gevonden om deze presentatie ook bij RCL te verzorgen. De presentatie van Paul van der Zwaan staat gepland voor vrijdag 12 april 2019, aanvang 20.00 uur in ons Clubhuis. De toegang is gratis. Wij willen graag inzicht krijgen in de aantallen belangstellenden en verzoeken dan ook om je aan te melden via [email protected]