Het 29ste ‘Lopend Vuurtje’ van het seizoen 2018-2019 is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

 • Voetbalvereniging SJZ is op zoek naar een Technisch Jeugdcoördinator voor het seizoen 2019-2020 en verder. Hij/zij zal in nauwe samenwerking met de TC het technisch jeugdbeleid van de vereniging coördineren. De TJC heeft binnen SJZ als belangrijkste taak het verder (door)ontwikkelen van de diverse jeugdtrainers. Het takenpakket en meer staat op de website van de club.
 • ASC sluit het seizoen af met een special voor de jeugd: ,,Speel je in de JO-8, JO-9, JO-10 of JO-11? Houd dan alvast het weekend van zaterdagmiddag 1 juni tot en met zondagochtend 2 juni vrij! Op die dagen verandert het ASC terrein in een gezellige camping waar we gaan voetballen, spelen, de finale van de Champions League kijken en nog veel meer!”
 • Voorschoten’97 organiseert weer het ’de club van honderd sponsortoernooi’: ,,Om alvast te noteren: woensdag 29 mei a.s. Club van 100 Sponsortoernooi vanaf 18.00 uur. Vanaf nu mogen er maximaal DRIE selectiespelers deel uitmaken van een team. De poule-indeling, met sterke- , recreatie- en gemengde teams,  blijft gehandhaafd. De regel van maximaal drie selectiespelers per team geldt voor alle teams.”
 • RCL zoekt: ,,We zijn blij dat we rond zijn met de hoofdtrainers vrouwen en heren 1 en 2 en ook met de jeugd hoofdtrainers voor het seizoen 2019/2020. We zijn nog wel op zoek naar de hoofdtrainer JO10/JO09/JO08. Ook zoeken we nog trainers en assistent-trainers voor de JO17-2 en JO15-2. Verder zijn we ook nog op zoek naar trainers/assistent trainers voor de jongere leeftijden zoals de JO08/JO09/JO10/JO11.”
 • UVS wil een veilige voetbalvereniging zijn waar iedereen met plezier bezig is met voetbal en zich thuis voelt binnen de vereniging. Met elkaar doen we er immers alles aan om juist grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, conflicten en ruzie, discriminatie en seksuele intimidatie binnen onze vereniging te voorkomen om zo te zorgen voor een prettig en veilig sportklimaat. De praktijk binnen diverse sportverenigingen heeft uitgewezen dat er helaas ook momenten en gebeurtenissen zijn waarbij grensoverschrijdend gedrag niet kon worden voorkomen. Bij UVS willen wij dit graag voor zijn. Kitty van der Meij is de vertrouwenspersoon.
 • Nog wat over de blauwwitten: ,,UVS heeft een nieuwe jeugdvoorzitter: Jan Hodes. ,,Het bestuur is zeer verheugd met Jan als jeugdvoorzitter die tijdens gesprekken met het bestuur indruk heeft gemaakt met zijn visie, enthousiasme en gedrevenheid. Jan start met ingang van heden met zijn werkzaamheden. Bij de eerstvolgende ALV zal Jan door het bestuur officieel worden voorgedragen. Het bestuur wenst Jan heel veel succes toe in zijn nieuwe functie bij UVS.”
 • Bij Meerburg nemen ook de jonkies de fluit ter hand getuige een mooi stukje van scheidsrechterbegeleider Mathijs Verhagen: ,,Stel: je moet je tweede wedstrijd ooit fluiten en het waait fors, nee het stormt. Het is een dikke code geel, eigenlijk oranje. En op veld vier wachten twee goed voetballende teams op jou, met flink aanwezige, maar positieve coaches. Onder deze moeilijke omstandigheden floot Tommy Willemsen op 16 maart zijn tweede wedstrijd. Hij werd dus voor de leeuwen gegooid, zeg maar.” Meer tekst en foto’s op de site van de Zoeterwoudse club.
 • Zwammerdam: ,,Op maandag 2e Paasdag 22 april gaan we zoals in 1994 (25 jaar geleden) proberen weer een Stratentoernooi bij VVZ te organiseren. Geen straatvoetbal, maar straten die op het (kunst-)grasveld tegen elkaar spelen. Toen konden we moeiteloos per straat een 7-tal in de been brengen. Dat gaat niet meer lukken, daarom het volgende idee. We verdelen Damme in zeven ‘wijken’ en die spelen 5 tegen 5 op een kwart veld.” De liefhebbers surfen natuurlijk naar de website van de club of gaan gewoon een keer langs.
 • Zaterdag valt er wellicht een zeldzaam vroege kampioen te huldigen: Zaterdag 6 april kan v.v. Kagia, bij winst tegen United sv/DAVO 1 en puntverlies van Stormvogels, kampioen worden. Kagia trapt om 14:00 af in Haarlem, terwijl de wedstrijd ZGOWMS – Stormvogels om 14:30 begint. Rond 16:15 zal bekend worden of v.v. Kagia kampioen is en het feest los kan barsten. Bij winst van Stormvogels kan v.v. Kagia zich pas een week later tot kampioen van de 3e klasse kronen in de thuiswedstrijd tegen ZSGOWMS. Voor de volgers van de Lisserbroekse club: houd de vinger aan de pols zaterdag!
 • Op 6 april is de opening van het nieuwe FC Oegstgeest complex. Vanaf 14.00 uur staat de bezoeker een feestelijk programma te wachten: muziek (onder andere Rubberen Henkie), lekker eten en nog veel meer. Het belooft ook nog eens prachtig weer te worden.
 • Vorige week viel Abdou Harroui , die zijn jeugd begon bij Roodenburg , in bij de wedstrijd van Jong Oranje tegen de Verenigde Staten. Hij kan dus op zijn conduitestaat 1 interland opschrijven. Woensdag stond Abdou in de basis tegen Egypte en gaat de teller naar 2 interlands. In het Laatste Nieuws van de club een overzicht van Roodenburgers die ooit voor Nederland uitkwamen in selectie elftallen.