Het 31ste ‘Lopend Vuurtje’ van het seizoen 2018-2019 is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

 • Lugdunum heeft zich voor komend seizoen versterkt met Adam Atif (was naar DoCoS verkast, maar keert terug op het nest), Henk Brandt (komt terug van 1-jarig verblijf bij Sporting Leiden) en Mohammed Mouchih (Voorschoten’97). Zie ook de spelerscarrousel die regelmatig wordt ververst.
 • AVV Alphen gaat minimaal nog 1 seizoen door op zondag met het eerste elftal. Op een haar na zal Bernardus na dit seizoen wel de stap maken naar de zaterdag. Van SJZ en Warmunda was dat laatste al bekend.
 • Roodenburg laat weten een nieuwe website te hebben. Neem gerust een kijkje hoe het eruit ziet.
 • De wedstrijd in de halve finale van de Rabobank LAV Cup tussen Voorschoten’97 (za) en FC Oegstgeest is verplaatst van dinsdag 30 april naar donderdag 2 mei. Reden? Op die dinsdag speelt Ajax de uitwedstrijd tegen Tottenham. En dat willen niet veel voetballiefhebbers missen uiteraard.
 • Jaimy Ravensbergen (ex-DoCoS) en Bo Vonk zullen met ingang van het nieuwe seizoen (2019-2020) de hoofdmacht van ADO Den Haag Vrouwen gaan versterken. Beide speelsters stromen door vanuit het Beloftenelftal van ADO Den Haag Vrouwen. De 18-jarige Jaimy Ravensbergen speelt in de spits bij Jong ADO Den Haag Vrouwen en is onlangs teruggekomen van een zware knieblessure. Voor de Leidse is het een droom die werkelijkheid wordt: ,,Wat een comeback! Ik ben in het schaduwteam van Jong ADO Den Haag Vrouwen gestart en heb daarna drie seizoenen bij de Beloften gespeeld. Precies een jaar geleden ben ik geopereerd aan mij knie en nu teken ik mijn eerste contract bij ADO Den Haag Vrouwen!”. Ook kijkt Ravensbergen uit naar het nieuwe seizoen: ,,Ik vind het een mooie uitdaging en heb er zeker zin in om volgend seizoen in de Eredivisie Vrouwen te spelen. Ik heb er hard voor gewerkt om hier te komen en ben benieuwd naar de resultaten. Aan mijn Haagse Bluf kan het zeker niet liggen!”
 • De zomerfeesten beginnen los te komen, zo ook bij Voorschoten’97: ,,Op 3 mei organiseert de Dames 1 van Voorschoten’97 een Hawaii party in de kantine van de club. Aanvang 20.00 uur.” Dat klinkt aantrekkelijk! Alle informatie op de site van de club.
 • Samen met Meerburg verzorgt Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek twee superleuke voetbaldagen voor alle kinderen tussen 6-16 jaar uit de regio. Doe jij mee met de voetbaldagen bij Meerburg op 25 en 26 april? Twee dagen lang tussen 09.30-15.30 uur een voetbalfeest met heel veel voetbalplezier! Kan jullie zoon of dochter ook niet zonder voetbal in de vakantie? Schrijf je in via decompletetechniek.nl
 • Op de site van de bekende club uit Leiden Noord lazen we: ,,Komt uw zoon of dochter bij Roodenburg voetballen? Wil jij bij ons gaan spelen en de club sterker maken? Het kan en je mag bij ons 3 x gratis meetrainen, alvorens je beslist om lid te worden. Wil je meedoen, meld je dan aan in de corner. Bij welke groep kun je meetrainen” Ja, dat wordt surfen naar de site.
 • Meer Roodenburg nieuws: ,,Roodenburg was de eerste voetbalclub waar men wandelvoetbal kon spelen in Leiden. Het team deed al regelmatig mee aan uit toernooien. Komende vrijdag organiseren zij het eerste thuistoernooi met o.a. de oude garde van VVSB en Voorschoten 97. De zogenaamde Old Stars Het toernooi vangt aan om 20.00 uur en zal om 21.30 uur klaar zijn. Daarna komt de derde helft, die net zo belangrijk is.”
 • ASC organiseert komende zomervakantie in samenwerking met Brazilliant de ASC Voetbaldagen. De inschrijving is geopend! 28 – 30 augustus Voetbal, spelletjes en fun. Het is nog ver weg, maar de voorpret duurt des te langer.
 • FC Oegstgeest denkt ook aan de jeugd: ,,Vanaf nu kunnen alle deelnemers zich inschrijven voor het Mieniekamp van do 30 mei tot en met za 1 juni. Zorg dat je er op tijd bij bent. Want deelname is beperkt.”  Twee korte regels, maar op de site van FC Oegstgeest staat zoveel meer!
 • Op vrijdagavond 12 april 2019 zou Paul van der Zwaan een presentatie geven in het Clubhuis van RCL. Daar vindt echter in de middag ook het condoleren plaats naar aanleiding van het overlijden van Johan van Velzen. Wij vinden dat alles geen geslaagde combinatie en hebben in overleg met Paul besloten om op zoek te gaan naar een andere datum voor zijn presentatie. En die is inmiddels gevonden: vrijdag 10 mei!
 • UVS doet was extra’s: ,,Na een succesvolle proefperiode gaat Soccer Academy Ties de Ruijsscher definitief zichtbaar zijn op de velden van de Kikkerpolder op zondagochtenden vanaf 5 mei. Deze voetbalschool is de perfecte aanvulling op je normale training en wedstrijden. Behalve techniektraining (balbehandeling, bewegingen en tactisch inzicht) wordt onder leiding van enthousiaste en gediplomeerde trainers ook aan de sociale training (mentaliteit, doorzettingsvermogen en coachbaarheid) aandacht besteed.” Wanneer? Dat leest u op de website van de blauwwitten.
 • Bij Voorschoten’97 staat sponsor RoyalPrint in het zonnetje. Het bedrijf maakt onder andere de reclameborden langs het hoofdveld.
 • Bij Valken’68 verwelkomde men een nieuwe sponsor: ,,Na de wedstrijd Valken’68 – SC Monster werd in het gezellige sponsorhome de nieuwe sponsorovereenkomst tussen Meijer Bouw en Valken’68 ondertekend. Namens Meijer Bouw ondertekenden de heren Paul Looie en Dick Meijer, namens Valken’68 voorzitter Jaap Janssen. Ambitie is een gezamenlijk kenmerk en drijfveer van beide organisaties.”
 • Komend paasweekend wordt bij FC Oegstgeest voor de eerste keer het EasterOpenTournament gehouden. De wedstrijden worden gespeeld in drie delen van Nederland, in het zuiden, oosten en in het westen (Zuid-Holland). Deze toernooien zijn voor jongens en meisjes teams. Sportpark de Voscuyl is 1 van de 20 sportparken die hun velden gedurende twee dagen beschikbaar stellen. De groepswedstrijden worden op zaterdag 20 april gespeeld en op zondag 21 april de plaatsings- en finalewedstrijden. ‘s Ochtends spelen de U8/9, U10/11, U12 en ‘s middags de U13, U15Girls en U17Girls. Iedereen is van harte welkom om de teams uit Duitsland, België, Amerika, Denemarken, Engeland en India aan te moedigen!
 • Vrijdag vanaf 17.30 uur en maandag vanaf 10.30 uur zijn er jeugdtoernooien bij Sporting Leiden. Deelname van diverse Leids clubs, SJC, RCL en Voorschoten’97.
 • Afgelopen zaterdag werd Kagia kampioen, dat kan de liefhebber van het regionale amateurvoetbal niet ontgaan zijn. Op de site van de club (en op die van leidenamateurvoetbal natuurlijk) nog lekker smullen van alles wat er die zaterdag allemaal gebeurde.
 • De beslissende weken zijn aangebroken. Wordt het uitbollen? Komen er extra wedstrijden met als inzet promotie of juist degradatie? Is er zelfs een kampioenschap mogelijk? De zinderende spanning is voelbaar in elke klasse. Leidenamateurvoetbal volgt natuurlijk alles op de voet. OP naar een fantastische finale van de competitie!