Officieel is LeidenAmateurVoetbal.nl nog niet gestart. Dat zal gebeuren op 19 augustus. Dat neemt niet weg dat onze redactie al wel af en toe nieuwtjes brengt, zoals het programma van de voorbereiding, de competitieopzet (binnenkort) en meer. Ook zal straks het Lopende Vuurtje weer voorbij komen. Daarin veel nieuws van onze regionale clubs. Samengesteld door onze redactie op basis van geplukte nieuwtjes vanaf de websites van de clubs of eventueel verkregen via informatie vanuit de clubs. Vanaf pakweg 20 juni is onze redactie even gaan uitblazen, maar natuurlijk bleef er wel nieuws komen van de clubs. Onze redactie zette het meeste nieuws nog even op een rij. Wellicht al gelezen of het is u ontgaan. Afijn, voor het gemak een selectie van de berichten. Tot de volgende versie van deze populaire rubriek!!

 • Het zegt allemaal nog weinig, maar in elk geval lijkt FC Rijnvogels erg veel zin in het nieuwe seizoen te hebben. Er werd tot nu toe tweemaal geoefend en dat met veel succes. Op 13 juli werd FC Lisse met 4-0 verslagen en een week later werd Katwijk op De Krom met 1-2 teruggewezen. Geen garantie voor succes, maar wel prettig voor het zelfvertrouwen van de mannen van Jimmy Simons.
 • SJZ stapte over naar de zaterdag en wil in de vierde klasse geen modderfiguur slaan. De hoofdmacht uit Zoeterwoude zette een fraai oefenprogramma neer voor de komende weken. Het is menens bij de groenwitten. Dinsdag 13/8: SJZ-Gouderak (20.00), Zaterdag 17/8: Klupp Sportswear Toernooi met deelname van Koudekerk, Alphia en SJZ, Dinsdag 20/8: Alphense Boys-SJZ (20.00), Zaterdag 24/8: TAVV-SJZ (14.30), Dinsdag 27/8: Lugdunum-SJZ (20.00), Dinsdag 3/9: Stompwijk’92-SJZ (20.00)
 • Terecht met trots meldt de kersverse eersteklasser (za) Voorschoten’97 het volgende op de eigen website. ,,De Hartstichting en de voetbalclub Voorschoten ’97 werken sinds twee jaar samen. Het sportterrein is grotendeels rookvrij en er is aandacht voor gezonde voeding. Het logo van de Hartstichting staat op de voorzijde van het shirt van de zaterdag-selectie én langs het hoofdveld. Rond de samenwerking met de Hartstichting zijn enkele sponsoracties gestart, waarbij 25% van de extra opbrengst is bestemd voor de Hartstichting. Als resultaat hebben we nu € 2107,25 over kunnen maken aan de Hartstichting.”
 • Ook triest nieuws vanaf sportpark Adegeest deze zomer (29 juli j.l.): ,,Dit weekend bereikte ons het trieste nieuws dat Edward van Leeuwen zaterdag op 61-jarige leeftijd is overleden. Edward voerde een langdurige strijd tegen een progressieve vorm van MS, die hij uiteindelijk heeft verloren. Edward was een markant lid van SVLV en werd een bekende Voorschotenaar als de man die jarenlang de rol van Sinterklaas vertolkte bij de locale intocht.”
 • Meerburg ziet diverse spelers terugkeren op het oude nest en aansluiten bij het eerste elftal. Tevens zullen diverse A-junioren doorstoten naar de hoofdmacht. En het complex is verder verfraaid doordat er velden zijn aangepakt. Dat ruikt naar successen en trots bij de Rijndijkers.
 • Op zaterdag 24 augustus a.s. is het weer zover. De derby tussen de heren van FC Oegstgeest en ASC (zondag) met als inzet de Vos. Vorig jaar op 25 augustus is er voor het eerst gestreden tussen de enige twee voetbalclubs in Oegstgeest. Deze wedstrijd vond plaats op het nieuwe ASC terrein. De inzet van de wedstrijd was de beroemde Vos. FC Oegstgeest won deze wedstrijd overtuigend met 1-3 en de Vos mocht mee naar de Voscuyl. Op 24 augustus is het dus weer zover en strijden FC Oegstgeest en ASC opnieuw tegen elkaar. Ditmaal vindt de derby plaats op het vernieuwde complex van FC Oegstgeest. Een mooie gelegenheid om het nieuwe complex te bewonderen en te aanschouwen hoe beide teams zullen strijden om de Vos. Blijft de Vos nog een jaar op de Voscuyl of gaat de Vos met ASC mee? De derby start om 17 uur.
 • Op 23 juni hebben Vincent van Veen en Mike Nikic afscheid genomen van de zondagselectie van Voorschoten’97 (zie de foto met voorzitter Ton van Emmerik).
  Hulde aan dit tweetal, dat bekend stond om hun trouw aan de club. Meer weten over het afscheid? Lees gerust: http://voorschoten97.nl/seniorennieuws/201906/2019062300.html
 • ROAC, sinds dit seizoen aangesloten bij LeidenAmateurVoetbal.nl is ingedeeld bij regiogenoot FC Boshuizen. Dat zijn nu al duels om naar uit te kijken. Opvallend is verder dat de paarswitten voor de districtsbeker andermaal zijn ingedeeld bij UVS. Dat is al voor de derde keer achtereenvolgens. Met Foreholte treft de ploeg Rijpwetering Oud Ade Combinatie evenseens een oude bekende, maar dan een ex-competitiegenoot.
 • Bij DoCoS werd Lars de Ridder aan het einde van het seizoen benoemd tot ‘Speler van het Jaar’. Niet geheel toevallig viel deze aanvaller ook al in de prijzen op het LAV-event van 15 juni j.l.
 • Marvin Sloos zou UVS verlaten en neerstrijken bij competitiegenoot Valken’68, maar door die beslissing kan een streep. De ex-speler van onder meer GHC en SJC blijft alsnog in de Kikkerpolder.
 • Alarmerend nieuws van Stompwijk’92 in de voorbije weken: Stompwijk ’92 zoekt dringend nieuwe enthousiaste bestuursleden. ,,Op dit moment zijn wij bezig om het omni gevoel binnen onze vereniging te versterken. Voorheen had iedere afdeling nog een eigen bestuur. Deze besturen zijn in de extra algemene ledenvergadering opgegaan in één bestuur voor de gehele vereniging. Wij willen alle sporten gelijk behandelen met evenveel inbreng en rechten, een éénduidig, open en transparant beleid voeren. Verder zoeken we nadrukkelijk de samenwerking en proberen we werkzaamheden en functies te vereenvoudigen. Veel bestuursleden zijn nu gestopt of stoppen eind van dit jaar. Hierdoor is er nu al een enorm gat gevallen wat door nieuwe en enthousiaste mensen opgevuld moet gaan worden. Zonder bestuursleden en andere vrijwilligers geen Stompwijk ’92!! We hebben 6 bestuursleden nodig. Deze bestuursleden vormen samen, met de door hen gekozen voorzitter, het nieuwe bestuur van Stompwijk ’92. Hun taken; het besturen, ontwikkelen en implementeren van een nieuw beleid en het opvolgen hiervan.” Meer weten: bezoek de website van de derdeklasser.
 • LSVV’70 vergat zich in te schrijven door de districtsbeker. Die prijs kunnen ze dus al vergeten in het Leidse. Geen paniek echter. Wel zoekt de vierdeklasser oefenpartners voor de eerste drie weken van september. Iets voor uw club?
 • Triest nieuws enkele dagen terug op de website van Koudekerk: ,,Vandaag bereikte ons het trieste bericht dat Albert Zweeris op 83-jarige leeftijd, na een kortstondig ziekbed, is overleden. Met zijn overlijden ontvalt ons de ‘Speler van de Eeuw’ met bijna 600 (!) wedstrijden in Koudekerk 1. Albert heeft 20 seizoenen gespeeld in het eerste elftal, waarin hij meerdere keren kampioen is geworden. Na zijn actieve voetbalcarrière werd Albert trainer van de selectie en heeft ook een functie in de Technische Commissie bekleed. Als bevlogen trainer heeft hij later ook nog meerdere jeugdteams getraind. Twee seizoenen geleden sprak de redactie van de presentatiegids met Albert over zijn voetballeven bij v.v.Koudekerk.” Een en ander terug te lezen op de website van de vierdeklasser.
 • In de vierde klasse B zal Zwammerdam twee wedstrijden minder spelen. Voetbalclub De Rijnstreek trok zich al terug omdat de club geen representatief elftal op de been kan brengen.
 • Football Factory beleefde een prachtige tijd in China. Een reisverslag en sfeerimpressie volgen nog van deze uitzonderlijke trip.
 • Van de website van Warmunda: ,,Ons JO19-1 team is er helaas niet in geslaagd de KNVB-districtsbeker West 2 te winnen. Er werd in Barendrecht met 5-4 verloren van Alexandria’66 JO19-3.  Met een heuse spelersbus, aangevuld met ouders en fans, toog het team naar Barendrecht, waar alle finales van West 2 werden gespeeld. Verleden jaar won JO13-1 hun bekerfinale. Het was voor Warmunda uniek dat voor het tweede jaar op rij een jeugdteam de finale mocht spelen. Mede door vakanties kon coach Remco Breuer beschikken over precies 11 spelers. Het was Alexandria dat steeds een voorsprong nam en Warmunda dat gelijk maakte. Dat ging door tot 3-3. Daarna liepen de Rotterdammers uit naar 5-3. Een gemiste penalty van Warmunda, een geblesseerde speler en een aansluittreffer maakten het tot het einde spannend. Helaas kwam Warmunda niet verder dan 5-4. Wat restte was een medaille.Het werd daarna toch nog gezellig in de bus terug. Coach en spelers mogen terugkijken op een mooi seizoen.”
 • Einde vorig seizoen, toch nog even meenemen van de website van Roodenburg: Afgelopen zondag is de zondag 1 eveneens kampioen geworden. Het team van o.a. Omar Maissa sleepte de titel in de laatste wedstrijd binnen. In 20 wedstrijden kwam de teller uit op 43 punten. Tweede was Foreholte 8 met 39 punten en derde was Leidsche Boys met 38 punten. Bij zondag 1 geen champagne en bier.. Ook mocht het pas na zonsondergang gevierd worden. Bijna nachtwerk. De zondag 1 vierde het feest in het clubgebouw. Natuurlijk waren er bloemen en felicitaties van het bestuur.