Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

  • Roodenburg meldt: ,,Ons archief is recent stevig uitgebreid met een groot aantal clubbladen uit de jaren 1945 tot 1948 en van eind 1956 tot 1965. De stukken zijn toegezonden door Martin Geuke, de zoon van onze oud voorzitter Leo Geuke. In deze tijd vinden er veel herdenkingen plaats met betrekking tot het verkrijgen van onze vrijheid. Er wordt teruggeblikt op wat er 74/75 jaar geleden plaatsvond. Roodenburg bestond toen al en in oktober 1945 kwam er een gedrukt clubblad uit.” Citaten en foto’s uit een memorabel verleden op de site van de club uit Noord.
  • Diverse clubs organiseren leuke en zinvolle bezigheden voor de jeugd: Voorschoten’97: ,,Voetbalacademie is naast de techniekschool op vrijdagmiddag wederom actief met een voetbal 2-daagse in de herfstvakantie! Ben jij ook helemaal gek van voetbal? Dan is deze voetbal 2-daagse echt iets voor jou! Op woensdag 23 en donderdag 24 oktober breekt het voetbalfestijn los!” Meerburg: ,,In de herfstvakantie organiseren Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek en Meerburg nieuwe voetbaldagen. Wil jij trainen met de leukste trainers, met al je vriendjes en leuke prijzen winnen? In de herfstvakantie organiseren we nu twee nieuwe voetbaldagen vol met voetbalplezier, spelletjes en uitdagingen.” SJZ: ,,Van dinsdag 22 oktober op woensdag 23 oktober 2019 heten wij alle ‘E&F’ pupillen van harte welkom op SJZ-Herfstkamp. Hier hebben wij leuke activiteiten voor jullie en blijven we met zijn allen een nachtje slapen in het clubhuis van SJZ! Na het ontbijt vertrekken we met een touringcar naar: Drievliet!”
  • ROAC pormoveerde niet alleen naar de eerste klasse en sloot zich aan bij LAV, maar de club introduceerde ook een eigen TV programma. De link is te vinden op de ROAC site. Twee weken geleden is ROAC TV begonnen. ROAC TV is een YouTube kanaal waar op een luchtige manier over de club wordt verteld. Nieuwe video’s zullen op onregelmatige basis verschijnen. Als je jezelf ‘abonneert’ op het kanaal zie je het snelst wanneer er een nieuwe aflevering online staat. Als je leuke ideeën hebt, tips hebt of als je zelf een video wil insturen kun je die mailen naar *protected email*.
  • Er zitten weer Algemene Leden Vergaderingen aan te komen. SJZ: op dinsdag 26 november, UVS op 30 oktober en RCL op 9 december.
  • Een lach en een traan: ,,Gisterenavond 15 oktober is Joost van Veen unaniem gekozen tot Erelid van TAVV. Tijdens de drukbezochte Algehele Ledenvergadering in de kantine van TAVV stond voorzitter Ruud Zonderop bij aanvang eerst nog even kort stil bij het overlijden van oud-voorzitter Jan van den Boogert, welke werd geëerd met een moment van stilte gevolgd door een groot applaus.”
  • Het kan de voetballiefhebber niet ontgaan zijn: DIOS trainer Dave Lange is plotseling overleden. We zijn geschrokken van het overlijdensbericht van onze oud trainer Dave Lange. Dave heeft 3 jaar lang de selectie bij v.v. Kagia getraind en was nu hoofdtrainer bij onze buren van SV DIOS. Hij heeft ook Kagia drie jaar lang getraind.
  • Kagia krijgt een in de persoon van René Bakker een nieuwe voorzitter. Op de website van de club een nadere introductie.
  • Voor iedereen die zich bij Valken’68 betrokken voelt: vergeet de veiling van 9 november niet.
  • Een opvallend verloop in de wedstrijd RKDEO versus Voorschoten’97 in de strijd om de Sir Winston Cup. De ploeg van Theo Ducaneaux leidde soeverein met 0-4 door treffers van Oualid Maatoug (2), Peer van Paasen en Tom de Koning, maar de Nootdorpers wonnen uiteindelijk met 5-4!