Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

  • Naar nieuws vanuit FC Oegstgeest: ,,Op 19 oktober j.l. is Corrie van der Voort – Riem overleden. Corrie is bij v.v. UDO op 24 oktober 1988 benoemd tot ‘Lid van Verdienste’, naar aanleiding van het vele werk dat ze in het verleden, onder andere als bestuurslid, voor v.v. UDO heeft verricht.”
  • Voor de rekenmeesters geen verrassing: LSVV’70 bestaat volgend jaar 50 jaar. De studenten zelf houden het liever op het tiende lustrum. De commissie die de festiviteiten gaat organiseren is reeds samengesteld.
  • RCL is op zoek naar een Technisch Jeugdcoördinator onderbouw. Met als doel om de jeugdopleiding onderbouw te versterken. Geïnteresseerde kandidaten wordt verzocht per e-mail of telefoon te reageren.
  • Dezelfde club denkt ook aan de kleintjes: ,,Kom na de training op woensdag 30 oktober bingo spelen bij de supportersvereniging. De eerste ronde is vanaf 15u voor MO/JO 7-9-11. De tweede ronde is vanaf 16.30u voor MO/JO 8-10-12. Er zijn drie rondes en de kosten zijn 1 euro. Uiteraard mag je je broertje, zusje of beste vriend(in) meenemen!”
  • Bij FC Rijnvogels kan er gefeest worden: ,,Geen Oktoberfest of Tirolerfest dit seizoen, maar gewoon een gezellig Bierfeest. Op De Kooltuin op zaterdag 16 november. Waarom niet? Niet teveel tierelantijntjes maar gewoon een knalfeest en wat ons betreft een bomvolle kantine.”
  • Wat je van ver haalt……: Komende zaterdag 26 oktober speelt TAVV 1 haar 3e thuiswedstrijd van het seizoen tegen SV Gouda 1. Ook voor deze wedstrijd is er weer een sponsor die haar naam heeft verbonden als wedstrijddagsponsor. Voor deze wedstrijd is dat Koelewijn’s Haringleggerij BV uit Spakenburg.” Staat er nou echt ‘Spakenburg’? Ja, dat staat er.
  • Op de sites van diverse clubs wordt nog eens gevraagd op tijd de contributie te betalen. Er zijn nogal wat clubs die in de loop van het seizoen bijna moeten smeken of de leden nou eens over de brug komen. Vreemd en onnodig lijkt ons. Je bent lid van een vereniging en betaalt op tijd je contributie. Ons lijkt dat logisch.
  • De navolgende regioclubs zijn nog over in het toernooi om de districtsbeker: Kagia, DOSR, Quick Boys 2, Noordwijk 2, UVS, FC Rijnvogels, FC Boshuizen, SJC (zo), Van Nispen (zo). 
  • AVV Alphen gaat de komende maanden onderzoeken of het eerste elftal de overstap gaat maken naar het zaterdagvoetbal. In januari worden de bevindingen gepresenteerd. Als Alphen beslist om het zondagvoetbal de rug toe te keren, gebeurt dat per volgend seizoen (2020-2021). Bij Alphen was vorig seizoen al sprake van een eventuele overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal, mede vanwege het plan van de KNVB om zondagvoetbal op derde- en vierde klasse-niveau in het district West II op te heffen. Dat plan ging van de baan. Nu gaat de voetbalvereniging alsnog inventariseren of het selectievoetbal gaat verkassen naar de zaterdag (bron: Studio Alphen).
  • Sinds enige tijd publiceert onze redactie de Ruhrgolder van de Week. Dat is iemand van een ‘LAV-voetbalclub’ , die in het zonnetje wordt gezet en voorzien wordt van een overheerlijk pilsje, gesponsord door een van onze sponsoren: Ruhrgold.  Het kan gaan om een pechvogel, een super vrijwilliger, een prijswinnaar of anderzijds.Dit seizoen komen ook de elftallen van de LAV-voetbalclubs uit de Leidse regio hiervoor in aanmerking. Dus SJZ 3, Kagia 6, Koudekerk 5 , RCL 8 of welk voetbalteam uit de regio dan ook, meld  je elftal aan voor deze rubriek ([email protected] leidenamateurvoetbal.nl).  Geef in een korte toelichting aan waarom juist jullie elftal het Ruhrgold-team van de Week moet worden en wie weet komt het team van LeidenAmateurVoetbal binnenkort langs komt om de 3e helft op te luisteren met een doos Ruhrgold Pils!