Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

 • Na de wedstrijd Voorschoten’97 tegen BVCB hebben Pieter van Dijken, voorzitter a.i. van Voorschoten’97  en Peter Paulides van Paulides + Partners Fysiotherapie voor het seizoen 2019/2020 een nieuwe overeenkomst gesloten. Deze overeenkomst houdt in dat op maandag- en donderdagavond een fysiotherapeut aanwezig is op de training. Aan wie zij hun belangrijke dienste verlenen is op de site van de club te lezen.
 • Zaterdag speelt FC Rijnvogels de verre uitwedstrijd tegen Achilles ’29. Deze vereniging verkeert in zwaar weer. Niet alleen omdat het eerste onderaan in de hoofdklasse staat, maar ook door alle perikelen rondom het sportpark Heikant. Hierdoor wijkt Achilles ’29 uit naar buur verenigingen om daar hun wedstrijden te kunnen spelen. De wedstrijd tussen Achilles ’29 en FC Rijnvogels  wordt gespeeld op sportpark Noord van voetbalvereniging Germania in Groesbeek.
 • Een opvallend initiatief bij UVS dat men tot nu toe vrijwel alleen bij profclubs aantrof: ,,Heb jij moeite om jouw huiswerk op tijd af te krijgen? Wil jij beter voorbereid zijn op toetsen en wil jij hogere cijfers halen? Dit allemaal kan lastig zijn wanneer je ook nog op tijd op jouw training bij UVS wilt zijn. Instituut Keizer heeft de oplossing: huiswerkbegeleiding en/of bijles in het clubhuis van UVS! Instituut Keizer opent, in samenwerking met UVS, per 1 november 2019 een locatie in het clubhuis van UVS. Instituut Keizer biedt huiswerkbegeleiding en bijles aan basisschoolleerlingen en middelbare scholieren. De begeleiding is bedoeld voor…..”
 • Vrijdag 22 november BINGO bij RCL! Ga naar de site van de Leiderdorpers voor meer informatie.
 • Na zeven jaar voorzitterschap van Kagia heeft Richard Trompert tijdens de algemene ledenvergadering de hamer overgedragen aan zijn opvolger Rene Bakker. Tijdens de algemene ledenvergadering werd Trompert benoemd tot erelid. Reden genoeg voor onze redactie om beide heren aan het woord te laten op de website van de club uit Lisserbroek. Leidenamateurvoetbal dankt de heer Trompert voor de geweldige samenwerking de afgelopen jaren en feliciteert hem met het erelidmaatschap. Wij wensen de heer Bakker veel succes en weten zeker dat aan de prettige samenwerking niets verandert.
 • Het bestuur nodigt alle vrijwilligers van DoCoS van harte uit voor onze jaarlijkse vrijwilligersavond, op vrijdag 29 november, van 18.30 tot 21.00 bij DoCoS. De barcommissie zorgt voor een heerlijk buffet, op kosten van DoCoS. Drankjes zijn van 18.30 tot 21.00 op kosten van DoCoS.
 • De eerste periodetitels zijn zaterdag te behalen. Ook clubs aangesloten bij LAV doen mee voor de prijzen. Zo kan UVS een feestje gaan vieren (en maakt Valken ’68 een minimale kans in dezelfde afdeling) en in de derde klasse A maken TAVV en Sporting Leiden kans.
 • Lugdunum: Bij deze nodigt het bestuur alle leden uit voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) op maandag 25 november. Deze start om 20.00 uur bij Lugdunum. Aanmelden is niet nodig.
 • Rond de wedstrijd Meerburg– Bernardus op 9 november aanstaande organiseert Meerburg een unieke line-up met G-voetballers. Meerburg sluit zich hiermee aan bij het landelijke initiatief van de KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport om G-voetbal extra in de schijnwerpers te zetten en op die manier kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking enthousiast te krijgen voor g-voetbal.
 • Dikke brokken in Rijpwetering en Oud Ade! Pardon? Ja, de jeugdleden komen op woensdag weer langs de deur om dikke brokken speculaas te verkopen, allemaal ten bate van ROAC natuurlijk.
 • Tijdens de ALV van FC Oegstgeest is Jan van den Broek in het zonnetje gezet. Voorzitter Marc du Maine reikte de oorkonde erelidmaatschap uit en van de KNVB kreeg hij de ‘zilveren speld’. Onze felicitaties gaan natuurlijk uit naar de heer Van den Broek.