woensdag, april 24, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje deel 13, 15-22 november

Lopend vuurtje deel 13, 15-22 november

-

Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • Meerburg: ,,Op zaterdag 30 november wordt voor het eerst sinds jaren de Zoeterwoudse derby Meerburg-SJZ weer gespeeld. Voorafgaande aan deze wedstrijd worden de nieuwe kunstgrasvelden officieel geopend door de wethouder. Graag nodigen we alle jeugdteams, coaches, teamleiders en trainers uit om vanaf 14.00 uur met alles wat herrie kan maken aanwezig te zijn in jeugdvak Noord (achter het doel bij het parkeerterrein). We zorgen dat daar voldoende drinken en chips voor iedereen is.
  • Roodenburg hoopt dat de derde helft, ook na een training, meer bezocht wordt. Dat gaat zeker lukken getuige dit bericht: ,,Tot nu toe kon er darts gespeeld worden. Met twee verlichte banen werd er wekelijks menig pijltje geworpen. Deze week is het aanbod in het clubgebouw verder uitgebreid. Een pooltafel en een biljart gaan er voor zorgen, dat menigeen het naar huis gaan, zo lang mogelijk probeert uit te stellen. Vrijwilligers hebben er zelf zorg voor gedragen, dat deze tafels zijn gekocht en vervoerd.”
  • Op de site van een club uit de Mors plukten we: ,,Sporting Leiden heeft in het sponsorconcept een Businessclub opgericht. Als club zijn we blij dat we inmiddels 9 leden aan ons hebben kunnen binden. Namens de Sponsorcommissie Sporting Leiden willen we graag ons Businessclublid CASA RAMON in het zonnetje zetten!”
  • Stompwijk’92: ,,Tijdens de Algemene LedenVergadering op 15 november zijn zeven leden, die zich al jarenlang hebben ingezet voor de vereniging, tot erelid benoemd.” Wie dat zijn leest u natuurlijk op de website van de club.
  • Een oproep op de site van Voorschoten’97: ,,Voorschoten’97 is op zoek naar een nieuwe financieel administrateur. In deze functie zorg je voor de dagelijkse financiële administratie van de club en ondersteunt de penningmeester. Bovendien krijg je de kans om mee te werken aan de introductie van een nieuw administratiesysteem. Een mooie uitdaging!”
  • Na het succesvolle toernooi van afgelopen seizoen (meer dan 20 deelnemende verenigingen en meer dan 60 teams) wordt ook in de zomer van 2020 weer het roemruchte jeugdtoernooi van Warmunda georganiseerd. Zaterdag 6 en zondag 7 juni 2020 zijn de data. Teams kunnen zich inschrijven.
  • Meerburg: ,,Op 13 december 2019 aanstaande is er een Algemene Ledenvergadering (ALV). Alle leden of hun vertegenwoordigers zijn van harte uitgenodigd voor deze belangrijke bijeenkomst. Aanvangstijd: 20.00 uur in het verenigingsgebouw van Rkvv Meerburg.”
  • Bij elke vereniging gaan soms zaken anders dan wenselijk zou zijn, helaas ook op het gebied van gedrag. DoCoS kent daarom een commissie Normen en Waarden. Bij die commissie kunnen meldingen gedaan worden van ongewenst gedrag, in de meest brede zin van het woord. De commissie heeft dan als taak de melding te onderzoeken, betrokkenen te horen en het bestuur te adviseren. Binnen de commissie is plaats voor een nieuwe leden. Voelt u hiervoor, neem dan contact op met de commissie, via normen_waarden@docos.nl zodat we in een gesprek kunnen kennis maken en e.e.a. kunnen toelichten.
  • ,,55-plussers die het leuk vinden nieuwe mensen te ontmoeten en samen met anderen sportieve of culturele activiteiten te ondernemen en wellicht zelf te organiseren. Maar ook oudere dorpsgenoten die het gewoon prettig vinden een kop koffie te komen drinken in een levendige en gezellige omgeving. Kom je ook? Op 27 november is de feestelijke opening bij RCL om 9:00 uur. Inloop met koffie. Daarna vanaf 4 december iedere week op woensdagmorgen bi RCL en op donderdagmorgen bij Alecto. Wil je meer info mail dan naar jakoster@ziggo.nl.”
  • Op de ledenvergadering van november 2019 werden zeven UVS-jubilarissen in het zonnetje gezet, waaronder 2 blauwwitters met een historie van 70 jaar lidmaatschap bij UVS: Koos Veefkind en Frans Heemskerk. Helaas kon Frans die avond niet aanwezig zijn. Door een misverstand was het bijbehorend aandenken nog niet bij Frans terecht gekomen. Dat werd vorige week alsnog rechtgezet toen Bob van Meijgaarden, zijn oude buurjongen uit de Seringenstraat, namens het UVS-bestuur Frans een prachtige vulpen met inscriptie en een bloemetje mocht overhandigen.
  • De meest spannende tijd voor kinderen is aangebroken. We hebben het natuurlijk over Sinterklaas: DoCoS viert op 27 november het Sinterklaasfeest. De club heeft nog hulp nodig voor spelletjes binnen en buiten. Ouders, verzorgers, broers en fans van DoCoS: aanmelden graag!
  • Koudekerk: ,,Vrijdag 29 november komt Sinterklaas met zijn zwarte pieten weer een bezoek brengen aan onze voetbalvereniging. Voordat sinterklaas komt gaan we eerst buiten trainen met zijn pieten. Sinterklaas en zijn pieten zouden het heel leuk vinden als jullie allemaal komen!”
  • Op woensdag 27 november bezoekt Sinterklaas de kantine van Sporting Leiden. Hij zal vergezeld zijn van een aantal Pieten.
  • Meerburg maakt er iets speciaals van. De kids worden uitgenodigd een surpriseschoen te maken en die klaar te zetten. Hoe? Waar? Wanneer? Op de site van de club kan men alle antwoorden lezen.
  • Op woensdagmiddag 27 november van 16.30 tot 18.00 uur kom de Sint naar FC Rijnvogels voor de Sinterklaasmiddag. Omdat de Pieten en ik graag zeker weten dat we genoeg cadeautjes en snoepgoed meenemen, zouden mijn vrienden van de evenementencommissie willen weten of jij (en misschien je broertje of zusje) op het Sinterklaasfeest aanwezig zal zijn.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read