dinsdag, april 23, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje deel 13, 8-15 november

Lopend vuurtje deel 13, 8-15 november

-

Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • Een keeper die in de slotfase mee naar voren gaat en scoort krijgt zijn tien minuten eeuwige roem, omdat het beslist geen wekelijkse gebeurtenis is. Een keeper die via een penalty zijn collega verschalkt is aanzienlijk zeldzamer. Het lukte Dammes van der Poel van ROAC in de wedstrijd tegen Den Hoorn. Bij deze hulde voor de koele killer.
  • Op de website van FC Oegstgeest is te lezen: ,,Op zaterdag 14 december is het kerstfeest op FC Oegstgeest! Een mooie gelegenheid om nog een keer met je teamgenoten een dansje te doen in 2019. Jij komt toch ook? Het feest start vanaf 20.00 uur. De kantine blijft open na de wedstrijden.
  • TAVV: In verband met een besloten aangelegenheid is de kantine komende zaterdag 16 november geopend tot 18:00. De keuken gaat een half uur eerder dicht om 17:30 uur.
  • Kagia en hoofdtrainer Rene Ras hebben besloten om nog een seizoen met elkaar verder te gaan. De 50-jarige Lisser begint in de zomer van 2020 aan zijn derde jaar bij de club uit de tweede klasse.
  • UVS blijft een voorloper: ,,Op veld 1 beschikken we nu over een VoetbalTV installatie. Wellicht al wel reclames van gezien op TV. Nu dus ook bij UVS! VoetbalTV neemt automatisch alle wedstrijden op die spelen op veld 1. Wedstrijden zijn live te volgen of terug te kijken via de VoetbalTV app. Voor UVS komend weekend al. Ook wanneer je bij andere verenigingen speelt met VoetbalTV worden wedstrijden uitgezonden en zichtbaar in je app. Daarnaast is er een aparte applicatie voor trainers waarmee zij wedstrijden kunnen analyseren. Deze applicatie wordt de komende tijd door een select gezelschap getest en zal bij succes verder worden uitgerold.” Welke vereniging volgt?
  • Trainer Jimmy Simons is bezig aan zijn laatste seizoen bij FC Rijnvogels. Het komt voor de meesten niet als een verrassing daar Simons van meet af aan heel helder was in zijn uitgestippelde route als oefenmeester. Na drie seizoenen Kooltuin gaat de Amsterdammer op zoek naar een nieuwe uitdaging bij een nieuwe club.
  • “Lekker Latten” is een nieuwe rubriek op de site van LAV. In zekere zin is het een voortzetting van het aloude latje trap, maar nu met meer diepgang en wordt het gepresenteerd door Simone Disseldorp. In de eerste aflevering toog onze reporter naar Sporting Leiden. Beelden al gezien?
  • De datum van de loting voor de Rabobank LAV Cup van de knock-out fase tot en met de halve finale is bekend. Voor de agenda: vrijdag 7 februari 2020. De nog in de race zijnde clubs worden tijdig geïnformeerd over de plaats van handeling etc.
  • De redactie van Lopend Vuurtje struint de sociale media af op zoek naar nieuws. Het valt de laatste tijd op dat de websites niet altijd up-to-date zijn om het maar eens mild te stellen. De oorzaak ligt voor de hand: een gebrek aan bekwame vrijwilligers die zich over deze materie wil ontfermen. Zo blijven de lezers van deze rubriek wellicht verstoken van leuke nieuwtje over een club. Daarom nogmaals deze oproep: heeft u een nieuwsfeit over uw club of over het regionale voetbal, dat kunt u dat mailen naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.
Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read