zaterdag, april 20, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje deel 14, 22-29 november

Lopend vuurtje deel 14, 22-29 november

-

Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • Aarlanderveen, ARC en VV Zwammerdam gaan op een flink aantal redenen samenwerken. Overr het hoe en waarom en de praktische gevolgen valt natuurlijk alles te lezen onder andere op de site van ‘Damme’.
  • De vierde klasse A is voor leidenamateurvoetbal een hele bijzondere afdeling: maar liefst acht clubs zijn in zekere mate aan de site voor het regionale voetbal verbonden. Wekelijks zijn er wel verrassingen te noteren. Inmiddels staat Koudekerk fier bovenaan terwijl het arme Football Factory een voor hen bekende plaats inneemt: de laatste. Hazerswoudse Boys is als enige club nog ongeslagen. MMO en de Leidse studenten slaagden er nog niet in een wedstrijd te winnen.
  • ,,Deze week begint de Roodenburg Actueel met een verhaal van 2001. Op sportpark Noord wordt er een reclamebord opgehangen met als boodschap KLEUR JE GEDACHTE. Inmiddels zijn we 18 jaar verder en is het probleem nog steeds actueel. Politici hebben het er druk mee om het gedrag in ’s Hertogenbosch te verafschuwen. In 2001 vormen een groot aantal Leidse clubs een front, waarbij men zich keert tegen discriminatie. Sport moet verbroederen en ook de spelers van het Nederlands elftal deden een duit in het zakje. Dit weekend staan betaald en amateurvoetbal stil bij dit onderwerp”, zo begint het weeknieuws van de club uit Noord. Er zijn ook wat krantenknipsels bijgevoegd en natuurlijk wordt verwezen naar het verhaal van Nouri Essaoui zoals het verscheen in de zaterdagbijlage van het Leidsch Dagblad.
  • Op vrijdag 17 januari 2020 organiseert de scheidsrechterscommissie van Kagia een thema avond voor alle (assistent) scheidsrechters van Kagia. Gastspreker deze avond is Eredivisie scheidsrechter Allard Lindhout. De avond begint om 19:15 uur en eindigt rond 21:45 uur. Voor deze avond zijn alle (assistent) scheidsrechters en kandidaat (assistent) scheidsrechters welkom. Ook ouders die regelmatig de fluit of vlag hanteren zijn welkom deze avond.
  • Het kan de regionale voetballiefhebber niet ontgaan zijn: FC Rijnvogels staat aan de vooravond van grote veranderingen. Vooral de positie van het eerste elftal stond ter discussie en het beleid omtrent het vlaggenschip zal veranderen.
  • De poulefase van de Rabobank LAV Cup nadert het einde. De clubs die doorgaan naar de volgende ronde kijken natuurlijk uit naar de dag waarop bekend wordt wie de volgende tegenstander is. Welnu, de loting zal plaatsvinden op vrijdag 7 februari 2020. Spoedig meer info hieromtrent!
  • De decembermaand staat bol van de evenementen. De kerstdagen en oudejaarsavond zijn over het algemeen gereserveerd voor bijeenkomsten in de familiaire sfeer. Daarbuiten staan er ook talloze avonden in clubverband op het programma. Denk maar eens aan het kerstklaverjassen, bingo en de nieuwjaarsrecepties. Veel clubs proberen ook wat extra inkomsten te genereren door de verkoop van kerstbomen en/of oliebollen. Binnenkort is er een speciale feestuitgave van Lopend Vuurtje. Organiseert uw club speciale activiteiten in deze maand? Stel onze redactie daarvan op de hoogte middels het bovenstaande e-mailadres!
  • In de strijd om de Rabobank LAV Cup zijn vijf clubs ondertussen verzekerd van de knock-out fase. Bij de laatste 16 hebben zich geschaard: Voorschoten’97 (za), TAVV, FC Oegstgeest, Van Nispen (za) en Blauw Zwart. Met potlood ingevuld komen Warmunda, Lugdunum en SJC O23 daar vrijwel zeker bij. In de komende weken vallen de laatste beslissingen.
  • Nino Poulina coacht dit seizoen de zaterdagtak van nieuwkomer FC Boshuizen. In het duel tegen LSVV’70 (5-2 winst) afgelopen weekend bracht hij zichzelf in als speler en scoorde meteen. ,,Zelf voetballen blijft toch het allerleukste”, zo luidde zijn commentaar na afloop.
  • Na de eerste zege van de zondagtak van Sporting Leiden op Van Nispen wacht enkel Football Factory als Leidse vereniging nog op de eerste overwinning van het seizoen.
  • Op de ledenvergadering bij UVS werden zeven UVS-jubilarissen in het zonnetje gezet. Onder hen Koos Veefkind en Frans Heemskerk. Het duo is al zeventig (!) jaar verbonden aan de club uit de Kikkerpolder. Hulde, mannen.
Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read