Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • Lopend Vuurtje richt ook de blik op de wat verdere toekomst: ,,Op 24, 25, 26 en 27 april 2020 organiseert ROAC samen met de Vergulde Vos een groots Koningsdagweekend. Op de parkeerplaats van het Hertogspark komt een grote feesttent te staan. In en rondom deze tent zijn van vrijdagavond tot en met maandagavond mooie activiteiten voor jong en oud. Vrijdagavond staat in het teken van het frisfeest. In samenwerking met jeugdsociëteit Meddle wordt er een prachtige avond van gemaakt voor de jeugd met de beste dj’s uit de omgeving. Voor de zaterdag wordt het terrein omgebouwd voor een sporttoernooi.”
  • ASC: ,,Dinsdag 10 december speelt Ajax de beslissende wedstrijd in de poulefase van de Champions League. Deze wedstrijd zal te zien zijn op groot scherm in het clubhuis. De aftrap is om 21.00. Dit is meteen een mooie gelegenheid om de daghap eens te proberen. Deze bestaat komende week uit kipsaté, met friet en sla, voor maar 6,- euro. Er is op aanvraag ook een vegetarische variant verkrijgbaar. Wellicht is dit een leuke manier om met je team de eerste seizoenshelft af te sluiten. In dat geval is het handig om van tevoren even te reserveren.”
  • DoCoS: ,,Onze jeugdvoorzitters Karin Roeterdink-Liang en Brian Poldermans hebben te kennen gegeven dat ze stoppen met hun taken als jeugdvoorzitter vanwege persoonlijke omstandigheden, waaronder tijdgebrek. Tot 1 januari 2020 zullen lopende zaken worden afgewikkeld. Het bestuur heeft begrip voor hun besluit en dankt hen voor hun inzet, energie en tijd die beide geruime tijd aan DoCoS hebben gegeven. Wij gaan op zoek naar een opvolger die het een uitdaging vindt om onze jeugdafdeling te leiden. De functie van jeugdvoorzitter kan individueel maar ook als duobaan worden uitgevoerd.”
  • Bij het leven hoort ook de dood; een bikkelhard gegeven. Deze week werden een aantal clubs getroffen door het heengaan van zeer memorabele (oud)leden: een groot verlies voor RCL: Jan Vos, vrijwilliger, speaker van RCL1 en actief RCL Oldstar is donderdagmorgen 28 november overleden. Wij wensen de familie alle sterkte toe. Rust zacht Jan.
  • ,,Wij ontvingen het droevige bericht dat ras UVS-er Aad van Meijgaarden in de leeftijd van 73 jaar op 28 november is overleden. Aad speelde in zijn jeugdjaren in de pupillen tot en met de junioren van UVS. Door studie en werk stopte hij daarna als actief voetballer, maar keerde later terug als betrokken niet-spelend lid en trouw vaste bezoeker van het eerste elftal. Hij was geruime tijd lid van de Club van 100 en nam dit jaar enthousiast deel aan de werkgroep UVS-archief.”
  • Ook Warmunda werd niet gespaard: ,,Ons bereikte het bericht dat afgelopen zaterdag Martien Zwetsloot op 81 jarige leeftijd is overleden. Martien was erelid bij onze club. Hij heeft zich tientallen jaren in de vorige eeuw ingezet voor de club en dan met name voor de jeugd. Hij was lid van de jeugdcommissie, jeugdleider, jeugdtrainer, scheidsrechter en wat al niet meer. Hij heeft ook lang deel uitgemaakt van de toen nog bestaande strafcommissie. Een verdiend erelidmaatschap was destijds zijn beloning. Ook na zijn terugtreden bleef hij altijd zeer betrokken bij het reilen en zeilen van de club en als het effe kon was hij aanwezig op ons park, de laatste jaren in zijn scootmobiel.
  • Gelukkig is er altijd ook vrolijker nieuws. FC Rijnvogels: Een mooie erkenning voor de presentaties van ons vlaggenschip bij de vrouwen van het afgelopen kalenderjaar. Door Stichting Sportpromotie Katwijk worden elk jaar de sportverkiezingen Katwijk gehouden. Dit jaar is Vrouwen 1 genomineerd voor de categorie sportploeg van het jaar. Op vrijdag 24 januari 2020 worden tijdens het Van Zessen Claer Sportgala de prijzen verdeeld. Het evenement wordt gehouden in het Dorpshuis in Valkenburg.
  • De Sint heeft de jeugdtrainers -en vrijwilligers van FC Rijnvogels verrast met een heerlijke speculaas pop. De Sint kreeg voor deze traktatie hulp van Echte Bakker den Dulk. De jeugdafdeling van FC Rijnvogels bedankt de bakker voor deze lekkere geste.
  • Dit bericht is een mooi opstapje naar het volgende: December = feestmaand. Er is geen vereniging of er wordt wel wat speciaals georganiseerd in de tweede helft van december. Wij hebben al het nieuws hierover, voor zover bij ons bekend, gebundeld in een special. Houd onze site in de gaten!