vrijdag, maart 29, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje deel 16, 6-13 december

Lopend vuurtje deel 16, 6-13 december

-

Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • ,,De jeugd van Sporting Leiden groeit als kool! Daarom zijn wij op zoek naar enthousiaste jeugdtrainers. Wij van de jeugdcommissie Sporting Leiden vinden het onwijs belangrijk om onze jeugdtrainers op te leiden en hun te begeleiden bij het geven van trainingen. De jeugdtrainers bij Sporting Leiden krijgen van de vereniging de ruimte om zich te ontwikkelen tot bekwame voetbaltrainers. Zo volgen onze trainers van de JO19 in samenwerking met de de vereniging dit jaar de cursus Trainer-Coach III om de jeugd nog beter klaar te stomen voor de senioren. Gedurende het jaar zullen er ook diverse demotrainingen gegeven worden.” Interesse? De club staat open voor een contactmoment.
  • In mei 2019 is tijdens een extra algemene ledenvergadering gekozen voor een nieuwe organisatiestructuur van Stompwijk’92. De drie afdelingsbesturen zijn vervallen en er werd gekozen voor één omni-bestuur bestaande uit zeven personen. In de algemene ledenvergadering van 15 november is afscheid genomen van oud bestuursleden en zijn er vijf nieuwe bestuursleden gekozen. Bestuurstechnisch staat Stompwijk ’92 weer paraat voor de toekomst waarin de omni-gedachte hoog in het vaandel staat.
  • Voorschoten’97 trilt op zijn grondvesten! ,,Terwijl de JO13-1 dit weekend haar competitiewedstrijd tegen ARC afwerkte, zocht Gaia zich een weg in de diepte. Gaia is de tunnelboor die de A4 met de A44 gaat verbinden. Op dit moment bevindt zij zich exact onder Sportpark Adegeest. Ze boort zich langs de velden 4, 2 en 1 en langs de kleedkamers naar het Wedde toe, alvorens zij de eindsprint richting Wassenaar maakt. Een paar honderd meter achter de spoorlijn zal zij het daglicht weer zien en aansluiten op het bovengrondse wegennet. Mocht een bal van uw voet springen of een schot hoog over gaan, wees dan gerust. Het is de trilling van Gaia die het voetballen deze week iets complexer maakt.”
  • Op maandag 30 december organiseert ASC 1 weer een voetbaldag voor de jeugdleden van JO8 t/m JO13. De hele dag zal volledig in het teken staan van voetbal. Onder leiding van hoofdtrainer Mo Bougrine, bijgestaan door spelers van ASC 1, zullen er tal van voetbalspelletjes gedaan worden. Speciaal voor de keepers zullen er aparte oefeningen gedaan worden.
  • Zaterdag 7 december was Henk Angenent, winnaar van de laatst gehouden Elfstedentocht (zaterdag 4 januari 1997), op sportpark Haasbroek. Aanvankelijk dacht de Jeugdcommissie van SJZ dat Angenent een kerstboom kwam kopen. Dat was – voor zover bekend – niet het geval. Hij was in Zoeterwoude-Dorp omdat zijn zoon in de JO17-1 van Woubrugge voetbalt en SJZ JO17-1 de thuisspelende tegenstander was. Onder de schijnwerpers van Haasbroek ging Woubrugge met een 3-4 overwinning terug naar huis.
  • Jaap Wouters (80) is overleden. Het bericht van zijn heengaan werd deze week bekend. Jaap was jarenlang als humorvolle en gewaardeerde vrijwilliger actief achter de bar van DoCoS. Hij zorgde er voor dat iedereen op een aangename wijze het naar zijn zin had bij DoCoS.
  • Na het grote succes van 2017 en 2018 zal ook dit jaar weer een Top2000 café in Lisserbroek georganiseerd worden. Wederom zal het Top2000 café plaatsvinden in de kantine van Kagia. Op zaterdag 28 december vanaf 16:00 uur is het café geopend. Natuurlijk staat de Top2000 aan, maar er is nog meer te doen. Om 19:30 en 21:00 kan in groepjes van 2 tot 4 personen worden deelgenomen aan de Top2000 PubQuiz. De bar en keuken zijn geopend voor een hapje en een drankje.
  • FC Rijnvogels vraagt hulp: ,,Het jaar 2019 loopt op zijn einde en de winterstop doet zijn intrede. Voordat we allemaal gaan genieten van de feestavonden organiseert de club de klussenavonden. Op maandag 16 en dinsdag 17 december van 17.00 tot ongeveer 21.00 uur gaan we er weer voor zorgen dat De Kooltuin spik en span is en dat we er in het nieuwe jaar weer fris tegen aan kunnen. De werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit schoonmaak en kluswerkzaamheden (reclameborden, kleedkamers/ramen, besprekingsruimten, jeugdhonk, kantine, sponsorhome, etc.), reparatiewerkzaamheden, evt. straatwerk en evt. snoeiwerk.
  • Veel verenigingen organiseren op 4 januari een nieuwjaarsreceptie. Soms gebeurt er ook meer. Volgende week volgt een overzicht.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read