vrijdag, april 19, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje deel 17, 13-20 december

Lopend vuurtje deel 17, 13-20 december

-

Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • Stompwijk ’92 feliciteert Jan Zuidgeest met het behalen van het diploma vereniging scheidsrechter!
  • Op woensdag 11 december 2019 heeft FC Oegstgeest zeven gediplomeerde scheidsrechters er bij gekregen. Rick Koelman, Sebastiaan van Loef, Max Schenk, Quint Schenk, Sebastiaan Perreijn, Vincent Wijnands en Justin de Wit hebben de afgelopen vier maanden met succes de cursus KNVB VSR (clubarbitrage) gevolgd. De scheidsrechterscommissie wil deze toppers van harte feliciteren.
  • De winnende loten van de Grote Clubactie zijn bekend. Iedereen die loten heeft gekocht kan online nakijken of de loten in de prijzen zijn gevallen. Op een later moment in januari wordt het bedrag dat voor UVS is opgehaald, bekend gemaakt. Ook worden dan de prijzen uitgereikt aan de beste lotenverkoper en de beste verkopende teams. Ook de kopers van loten bij de andere clubs kunnen hun lotnummers natuurlijk checken.
  • Er zijn gelukkigen bij die een groot gedeelte van hun hele leven hun hobby kunnen uitoefenen: lekker voetballen. Ze lopen geen zware blessures op, herstellen snel of hebben een dosis geluk. Zo niet Michael Schouten. Het voetbaldier moest op 27-jarige leeftijd al stoppen vanwege niet meewerkende enkels. RCL werd zo zijn eindstation. Schouten baalde flink, maar herpakte zich en gaat op 1 maart 2020 de Marathon van Tokyo lopen. Ofwel 42 kilometer en 195 meter rennen door de straten van de Japanse hoofdstad. De oud-voetballer steunt met zijn prestatie het Kika fonds. Uiteraard kan een ieder die daar de behoefte toe voelt een donatie doen aan KiKa. Zie onze website.
  • Op zaterdag 21 december is er bij Koudekerk weer het jaarlijkse koppelklaverjasser gevolgd door het kerstrad. Aanvang van het klaverjassen is 13:00 uur. Het raddraaier begint om 17:00 uur. Uiteraard weer met veel kerst prijzen. Meer info op de site van de witroden.
  • In de kerstvakantie organiseert Voorschoten’97 wederom het Kerstzaalvoetbal jeugdtoernooi. Dit is in Sporthal De Vliethorst in Voorschoten. Het is de traditionele afsluiting van het kalenderjaar voor onze jongste jeugdteams. Het wordt al ruim 45 jaar georganiseerd!! Iedereen speelt veel wedstrijdjes. Je kan gewoon komen en hoeft je niet vooraf in te schrijven. De teams (Ajax, Feyenoord, Barcelona, Liverpool) worden op de dag zelf samengesteld. Elk team wordt begeleid door een coach.
  • Op 26 december organiseert Warmunda weer de jaarlijkse kerstloop, terwijl op 28 december een zaalvoetbaltoernooi voor jeugd en senioren is gepland
  • Ook bij Meerburg kunnen de loopschoenen aan: op donderdag 26 december a.s. vindt de 46-ste Meerburg Kerstloop plaats.
  • Ook op 27 december zijn er activiteiten. In dit geval bij Meerburg: ,,Het is al tien jaar een traditie, op de laatste vrijdag van december, vlak voor het oliebollendarttoernooi, het Ed Romijn poffertjesfestijn voor de JO8, JO9, JO10 en J011 en de tweede jaars CL. Schrijf je snel in, vorig jaar waren er bijna honderd kinderen verdeeld over een ochtend- en middagcompetitie.
  • Zaterdag 28 december aanstaande is het weer zover. Het Oudejaarstoernooi van FC Rijnvogels. Deze versie heeft hetzelfde concept, alleen dan nog beter en nog gezelliger. Het wordt een topdag en aan alles is gedacht. We hebben weer uit alle lagen van de vereniging aanmeldingen ontvangen en het toernooi wordt een stuk groter dan vorig jaar. Uiteraard wordt de derde helft ook weer een fantastisch feest, wat ons betreft de gezelligste van dit jaar! Een mooiere afsluiting is er niet. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om te komen voetballen of een feestje met ons te komen vieren.
  • Op 29 december organiseert Football Factory een oliebollentoernooi. Verdere details van deze toernooien zijn de redactie helaas niet bekend, een mooie aanleiding om nog eens op te roepen ons te informeren als er nieuws is van een club!
  • Op maandag 30 december organiseert ASC 1 weer een voetbaldag voor de jeugdleden van JO8 t/m JO13. De hele dag zal volledig in het teken staan van voetbal. Onder leiding van hoofdtrainer Mo Bougrine, bijgestaan door spelers van ASC 1, zullen er tal van voetbalspelletjes gedaan worden. Speciaal voor de keepers zullen er aparte oefeningen gedaan worden.
  • Maandag 30 december aanstaande is het weer zover, één van de mooiste tradities die onze club FC Rijnvogels rijk is: de Oliebollenbingo voor de jeugd! We draaien weer tien rondes bingo en in de pauze is er een loterij. Er is weer een karrenvracht aan prijzen te winnen. Het wordt weer lastig om met lege handen naar huis te gaan. Natuurlijk mogen de oliebollen niet ontbreken deze middag, er is meer dan genoeg voor iedereen!
  • Op 31 december is er een oudejaarsontbijt voor de jeugd plus hun leiders bij SJZ.
  • Op 31 december zijn er tussen 11.00 en 13.00 uur heerlijke en verse oliebollen te koop in de kantine van Sporting Leiden. Ook bij FC Oegstgeest zijn deze oer Hollandse lekkernijen te koop.
  • Woensdag 1 januari 2020 vanaf 15.00 uur bent u allen van harte welkom op de nieuwjaarsborrel. Deze zal plaats vinden in de gezellige kantine van Lugdunum.
  • Op vrijdag 3 januari aanstaande vindt de elfde (!) Voetbalquiz van Voorschoten ’97 plaats. De opzet is exact hetzelfde als de vorige tien edities. Gestreden gaat worden in koppels van twee personen. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,- per persoon (oftewel € 10,- per koppel). Het inschrijfgeld wordt volledig besteed aan prijzen en kan op 3 januari bij binnenkomst (cash!) worden voldaan. Los van de prijzen en De Eeuwige Roem gaat het vooral om de gezelligheid.
  • Op zaterdag 4 januari de start van het nieuwe jaar bij v.v.Koudekerk met om 13:00 uur de mutsenwedstrijd voor de jeugd. Om 14:00 uur speelt de huidige selectie tegen een team van oud Koudekerk 1 spelers. Aansluitend zal de nieuwjaarsreceptie plaatsvinden.
  • Op 4 januari is er ook bij VV Zwammerdam een receptie plus een onderling toernooi
  • Een mutsenwedstrijd (??!!) plus receptie bij Koudekerk op dezelfde dag (4/1).
  • Ook bij FC Oegstgeest en Kagia kan men nieuwjaarswensen uitwisselen op deze zaterdagmiddag.
  • ,,Zaterdag 4 januari organiseert de Activiteitencommissie van TAVV ook weer het jaarlijkse Snerttoernooi. Vanaf 11:30 uur kan men zich inschrijven voor de start welke om 12:30 uur zal starten. Het toernooi duurt tot ongeveer 15:00/15:30 uur, waarna in de kantine de prijsuitreiking plaats vindt. Voor diegene die wel gezellig een kop soep willen komen halen maar geen zin hebben om te voetballen zullen……” Wat zullen ze? Dat is natuurlijk op de website van de club te lezen.
  • Geloof het of niet: op dezelfde dag organiseert ook SJZ een snerttoernooi voor alle leden gevolgd door een nieuwjaarsreceptie.

Hiermee komt een einde aan de rubriek Lopend Vuurtje wat betreft dit kalenderjaar. Natuurlijk starten we weer en wel in derde week van januari. De redactie wenst alle lezers een fijne kerst en een fantastisch 2020!

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read