vrijdag, april 19, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje, deel 3 (22-29 augustus)

Lopend vuurtje, deel 3 (22-29 augustus)

-

Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • Mike Nikic haalde zijn trainersdiploma en vond dat een mooi moment om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen na een lange carrière. Op vrijdag 13 september is er bij Voorschoten’97 een afscheidswedstrijd voor deze oude krijger.
  • Dit najaar start ASC Oegstgeest met een 7 tegen 7-competitie voor teams met 35-plussers uit de regio. Eens in de 14 dagen wordt er op vrijdagavond gespeeld op Sportpark Overveer in Oegstgeest. De nieuwe en ‘wilde’ (dus niet door de KNVB georganiseerde) 7 tegen 7-competitie gaat in de loop van de maand september van start en er is nog plaats voor teams die ook mee willen doen.
  • Op de site van FC Oegstgeest lazen we: ,,Nog even en het seizoen 2019/2020 start officieel. Bij deze start hoort natuurlijk ook een mooi openingsfeest. Op zaterdag 28 september vanaf 21.00 uur vindt het openingsfeest plaats bij FC Oegstgeest. Het openingsfeest is toegankelijk voor alle leden van FC Oegstgeest. Kom gezellig naar het openingsfeest en neem je teamgenoten mee! Een mooie gelegenheid om samen het nieuwe voetbalseizoen af te trappen. Let op: NIX onder 18 (geen 18, geen alcohol).”
  • Valken’68: ,,Voor de zaterdag ochtend zijn we dringend op zoek naar spelers of speelsters uit de JO19-JO17-JO15-JO14 die het leuk vinden om als scheidsrechter te fungeren op een ½ Veld. Ook vaders, moeders, opa’s of oma’s die dit wel eens zouden willen proberen zijn van harte welkom. Je wordt bijgestaan door onze scheidsrechter coördinator, ontvangen met een kop koffie door de bestuurder van dienst, in de rust wordt er een drankje voor je gehaald en na afloop krijg je een bon voor een snack of patatje. Voor de vaste jeugd fluitisten die het hele seizoen actief zijn organiseren we aan het einde van het seizoen een gezellig uitje naar een wedstrijd in het betaalde voetbal met een hapje en drankje.”
  • De Kikkerpolder ontwaakt weer voor een nieuw voetbalseizoen. Naast het op orde brengen van het terrein en de kantine is een groepje vrijwilligers al enkele weken druk bezig de kleedkamers een zeer grondige schoonmaakbeurt te geven. Complimenten voor de kleine groep (vaste) vrijwilligers die deze klus ter hand heeft genomen, naast al het andere onderhoud dat zij doen. En in de grootte van deze groep zit ook direct een knelpunt. U raadt het al; ook UVS zoekt vrijwilligers! ‘Zonder vrijwilligers, geen voetbal’.
  • Recent zijn op de tribune van UVS extra treden geplaatst. Deze nieuwe treden moeten ervoor zorgen dat de minder mobiele leden en bezoekers van UVS onze tribune makkelijker en veiliger op en af kunnen. De treden zijn direct gemonteerd naast de balustrade zodat deze als leuning kan dienen. De reactie van leidenamateurvoetbal juicht deze actie van harte toe.
  • Nog één keer de blauwwitten: naast het gewone lidmaatschap van de Club van Honderd is er nu ook een basic lidmaatschap. Nadere informatie bij de club natuurlijk.
  • De Open Dag van de DoCoS Jeugd staat zondag 1 september helemaal in het teken van voetballen. Tijdens deze Open Dag worden er twee keeperstrainingen gegeven door eerste elftaldoelman Joris van Harmelen, de zogeheten Clinic Young Stars Keepers Academy. Natuurlijk leer je als aanstormend keeperstalent erg veel op deze dag!
  • In de tweemaandelijkse nieuwsbrief Hoofd Jeugdopleidingen van FC Rijnvogels onmisbare informatie voor de jonge spelers en hun ouders/verzorgers.
  • Waar blijven de voorbeschouwingen op het seizoen? Leidenamateurvoetbal vraagt ieder jaar toch aan de vooravond van het seizoen spelers/trainers/bestuursleden naar hun visie op het komende seizoen? Doen ze daar niet meer aan? Welnu, we kunnen u geruststellen; het gaat gebeuren en aanzienlijk professioneler dan ooit tevoren. Nog even geduld dus.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read