vrijdag, maart 29, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje deel 5, 4-12 september

Lopend vuurtje deel 5, 4-12 september

-

Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • Sporting Leiden groeit als kool! Ook de jeugdafdeling floreert en daardoor zoekt de club jeugdtrainers. Natuurlijk worden de nieuwkomers begeleid en krijgen ook demotrainingen.
  • Roodenburg heeft afscheid genomen van de corner? Cryptisch? Voor de blauwzwarte volgers niet. Schrijver van het artikel, wie anders dan Jan Lovink, vertelt dat het clubhuis er een van de toekomst moet worden. ‘Een gebouw, waar de voetbalactiviteiten op de eerste plaats komen, maar waar activiteiten, die te maken hebben met sociale en sportieve activiteiten een belangrijke rol gaan spelen. Denk daarbij aan het betrekken van ouders bij het vrijwilligerswerk, het samen organiseren van sportactiviteiten enz.’ Alles hierover in Roodenburg Actueel nummer 36.
  • Het bestuur van Voorschoten’97 nodigt haar leden uit voor een extra Algemene Ledenvergadering, te houden op dinsdag 17 september, vanaf 20.00 uur in de kantine. Inloop vanaf 19.30 uur. Het woord ‘extra’ geeft al aan dat er iets bijzonders op de agenda staat. Surf naar de site om te kijken welke heikele kwestie ter tafel komt.
  • FC Oegstgeest kondigt op Facebook met vlaggen en toeters aan dat de grote clubactie bij de club start. Het wordt voor de potentiele verkopers ook nog eens aantrekkelijk gemaakt door prijzen ui te loven voor de topverkopers. De clubactie is ook voor andere verenigingen van groot belang. Door loten te kopen steunt men zijn of haar favoriete voetbalclub. Informeer eens bij uw cluppie om te zien of u een steentje bij kunt dragen.
  • In het kader van de rubriek ‘vrijwilligers gezocht’: Kagia zoekt barmedewerkers om ’s zaterdags af en toe bij te springen. Een leuke job om niet alleen Kagia te helpen, maar ook zo in contact te komen met spelers en bezoekers.
  • En RCL zoekt toekomstige scheidsrechters die de KNVB opleiding willen gaan volgen. Iedereen vanaf veertien jaar met serieuze interesse kan zich aanmelden bij de Leiderdorpse club. Een cursus met theorie en praktijk wordt door de KNVB verzorgd.
  • Op het gebied van sponsoring is er veel mogelijk binnen UVS en alle sponsormogelijkheden zijn nu overzichtelijk vermeld in een speciale UVS Sponsorgids. interesse in sponsoring van de blauwwitten? Bekijk alle mogelijkheden en neem contact op met de sponsorcommissie.
  • Op zaterdag 26 oktober wordt er gekaart in de kantine van Stompwijk’92. Het bijzondere is dat de opbrengst ten goede komt aan Stichting Amigos. Deze stichting zet zich in voor lokale initiatieven waarin de kansarme mens, voornamelijk het kind, centraal staat.
  • Natuurlijk doet ROAC dit jaar ook weer mee met de verenigingsoptocht die op donderdag de 19e september plaatsvindt. Op de website vind je alle relevante informatie voor de ouders en leiders. We kunnen alvast verklappen dat alle jeugd gaat meelopen. Er is die avond geen training voor de overige spelers.
  • Lopend Vuurtje struint de websites van de clubs af en volgt social media als Twitter en Facebook. Het valt de redactie van LAV op dat lang niet alle website actueel zijn en/of met regelmaat worden bijgehouden. Dat is jammer voor ons en de club. Misschien blijft zo een wetenswaardigheid van een club onvermeld. Gemiste kansen! Clubs kunnen hun nieuws ook direct sturen aan het bovengenoemde mailadres!
  • De redactie van leidenamateurvoetbal is aan het aftellen. Het uur ‘U’ nadert. De spanning stijgt. Als alles loopt zoals gepland komt maandag de online seizoengids op onze site. We kunnen rustig stellen dat het een uniek product wordt voor ons en onze clubs; een nieuwe mijlpaal voor leidenamateurvoetbal!
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read