zaterdag, april 20, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje deel 9, 4-11 oktober

Lopend vuurtje deel 9, 4-11 oktober

-

Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • Iedere vereniging is anders en heeft zijn eigen cultuur, identiteit en uitstraling. Clubman Jan Lovink brengt onder woorden waar zijn club, Roodenburg, voor staat. Op welke zaken spelers/ trainers/ commissieleden letten om uit te stralen, wat Roodenburg betekent voor de spelers, de stafleden en ja, ook de buurt, heeft Lovink prima onder woorden gebracht. Een club is meer dan voetbal alleen.
  • Meerburg brengt het belang van vrijwilligers nog eens onder de aandacht: ,,Wanneer je bij onze vereniging aankomt en richting de sportkantine loopt, loop je al gauw een aantal mensen tegen het lijf of die zie je op de velden die als vrijwilliger hun steentje bijdragen aan de vereniging. Of dat nu het “vrijwillige” barpersoneel, de commissaris, de secretaris of een scheidsrechter is; ze zijn allen even belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen die bij de vereniging is als sporter of supporter een leuke dag of tijd heeft in het voetbalweekend. Vrijwilligers vinden is voor onze vereniging in 2019-2020 blijkbaar moeilijker dan ooit.” Een mooi stuk, zo vindt de redactie van Lopend Vuurtje.
  • Op vrijdag 25 oktober organiseert ASC 1 weer een herfstvoetbaldag voor de jeugdleden van JO8 t/m JO13. De hele dag zal volledig in het teken staan van voetbal. Onder leiding van hoofdtrainer Mo Bougrine, bijgestaan door spelers van ASC 1, zullen er tal van voetbalspelletjes gedaan worden. Speciaal voor de keepers zullen er aparte oefeningen gedaan worden.
  • Nog een keer ASC: in de tweede klasse C waar de ploeg speelt is het overzicht nu al totaal zoek. Acht clubs speelden al drie wedstrijden terwijl vier verenigingen, waaronder ASC, slechts eenmaal voetbalden. Zouden de Oegstgeestenaren de twee achterstallige wedstrijden gewonnen hebben, dan zouden ze niet op plek veertien staan, maar vierde staan.
  • Bij VV Zwammerdam zijn wij op zoek naar een enthousiaste trainer voor de JO18-1. Dit team traint twee keer per week (op dinsdag- en donderdagavond van 19:00 tot 20:00 uur).
  • Warmunda: ,,Op 5 augustus 2020 bestaat onze club 75 jaar. In het weekend van 3, 4, 5 en 6 september zal dit gevierd gaan worden. De eerste plannen worden gemaakt, berichten volgen. Noteer alvast in je agenda!”
  • LSVV’70 is immer alert via Twitter: actueel en scherp. Dat geldt blijkbaar niet voor de site. De meest recente teamfoto van het vlaggenschip is voor het seizoen 2017-2018 genomen. Inmiddels heeft het verouderingsproces bij sommigen danig toegeslagen. Is dat de reden dat de foto niet up-to-date is?
  • Traditiegetrouw maken we de data van de Algemene Ledenvergadering van de clubs bekend. Even traditiegetrouw wijzen we de leden op het belang ervan. FC Oegstgeest bijvoorbeeld: houdt de Algemene Ledenvergadering  op woensdag 6 november. Die van UVS op 30 oktober en Warmunda  nodigt de leden voor 18 november uit.
  • Treurig nieuws vanuit Ter Aar. Met verslagenheid hebben wij als bestuur kennis moeten nemen van het overlijden van onze oud-voorzitter Jan van den Boogert. Buiten het voorzitterschap tussen 1997 en 2000 heeft Jan zich als bestuurslid en vrijwilliger jarenlang ingezet voor de vereniging. De laatste jaren stond hij als vaste supporter op de voor hem zo kenbare wijze langs de lijn bij de wedstrijden van het 1e elftal. Met Jan verliezen wij als vereniging een TAVV’er in hart en nieren. Komende zaterdag zullen wij Jan op gepaste wijze herdenken.
  • FC Rijnvogels: ,,Zaterdag wordt een voetbaldag om naar uit te kijken. Dat is sowieso altijd al zo, maar nu nog ietsje meer. Heren 1, 2, 3 en Vrouwen 1 spelen thuis. Volle bezetting dus en dat verdient een feestelijke derde helft. Bij de afgelopen familiedagen was My Dearest Sister al een van de eye catchers en dat gaan ze zaterdag na het laatste fluitsignaal bij Heren 1 nog eens dunnetjes over doen.”

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read