Ook dit seizoen wordt er wekelijks een Krakerrr van de Week gepubliceerd. Soms zelfs twee. Dat kan gaan om een stadsderby, streekderby, burentwist, topper, een kelderwedstrijd of er wordt om een andere reden gekozen voor schijnwerpers op 1 of 2 (of dus meerdere) regionale clubs. Onze redactie begrijpt dat er elk weekend meer wedstrijden van formaat op de rol staan, maar er moet nu eenmaal een keuze worden gemaakt. In elk geval wordt er door onze redactie rekening gehouden met het door de club gekozen pakket en daaraan gekoppelde mogelijkheden. Eerder in de week kwam RCL-UVS al voorbij als Krakerrr van de Week. Nu de tweede versie: koploper Voorschoten’97 ontvangt in 2C de nummer twee DSO. Dit interview is ook terug te lezen in het Leidsch Dagblad, maar deze versie is nog uitgebreider.

Benjamin Beumer eindelijk fit en klaar voor titelrace met Voorschoten’97

,,Mijn verhaal is niet zo spannend hoor. Ik speel vanaf mijn vierde bij Voorschoten’97 en ben er nooit weggeweest en de kans dat dit gebeurd is ook niet groot”, aldus Benjamin Beumer. De aanvaller/middenvelder zou eigenlijk moeten stellen dat het wel bijzonder is. Tegenwoordig wordt er door veel spelers net zoveel gewisseld van club als vroeger van melktanden naar het blijvende gebit. ,,Ik voel me vertrouwt en ben opgegroeid met spelers als Kevin Koek en Peer van Paasen, die nu ook in het eerste spelen. Voorheen woonde ik in de kern van het dorp, maar twee jaar terug ben ik met vrienden in Leiden gaan wonen. Niet toevallig ook weer met twee medespelers, te weten Thom de Koning en Wesley van Hemert. Bij Voorschoten ken ik bijna iedereen en het eerste en tweede vormen we een hele leuke groep. Daarom zal ik hier niet gauw weggaan.”

,,Met de winst op DoCoS hopen we ook dat we de basis hebben gelegd om in uitwedstrijden stabieler te worden.”

Beumer speelt met Voorschoten’97 nadrukkelijk om de titel. Komende zaterdag komt DSO, de eerste achtervolger, op bezoek. ,,Die wedstrijd is op zich niet belangrijker dan die van afgelopen zaterdag tegen Docos (3-4 winst). Het mag echter duidelijk zijn dat we vol voor de winst zullen gaan. We kunnen naar vijf punten verschil uitlopen. Het zou betekenen dat we dan twee keer hebben gewonnen van UVS, de nummer drie, en tweemaal van DSO. Dat vind ik op zich weer niet zo gek. Dit zijn tegenstanders die ons liggen omdat zij ook spelen met ruimte in de rug. In dat soort wedstrijden komen onze kwaliteiten vaak bovendrijven. Tot nu toe hebben we het lastiger tegen ploegen die zich ingraven. Na de winterstop hebben we juist in de duels tegen SVC’08 en SC Monster, ploegen die niet mee willen voetbalen, punten laten liggen. Met de winst op DoCoS hopen we ook dat we de basis hebben gelegd om in uitwedstrijden stabieler te worden.”

De in 1996 geboren speler heeft na de winterstop een basisplaats gekregen en zo is een droom uitgekomen. Als junior had hij spelen voor de hoofdmacht al voor ogen. ,,In de jeugd doorliep ik alle selectieteams. Dit is nu mijn vierde jaar als senior en ik kan niet zeggen dat het erg heeft meegezeten. In het eerste jaar liep ik vroeg in het seizoen een zware knieblessure op. Weg seizoen na een operatie. In het tweede jaar was ik er weer drie maanden uit en door uiteenlopende blessures ben ik veelal blijven kwakkelen. Toevalligerwijs moest ik uit bij DSO (3-4 winst na een 3-1 achterstand halverwege, HK) ook al vroeg het veld verlaten met een hamstringblessure. Sinds de winterstop ben ik eindelijk fit en het gaat ondertussen best goed als rechtsbuiten of als de situatie daar om vraagt, zoals tegen Docos, op het middenveld. Ik denk dat ons middenveld met Peer, Ronnie Verplancke en ondergetekende een belangrijke rol hebben gespeeld in die zege. De 3-4 lijkt nipt, maar als ik de goals terughaal dan is het bizar dat zij er drie hebben gemaakt. De eerste vloog bij ons binnen door de wind en bij de tweede rolde de bal door de benen van onze keeper. Okay, de derde was een fraaie kopbal. Voor het overige hebben we heel weinig weggegeven.”

De student Criminologie en Veiligheidsbeleid geeft aan dat er met zijn huisgenoten, maar ook op de club, gesproken wordt over een mogelijk naderend succes. ,,Dat mag, maar we houden de beide benen op de grond. Wanneer je in deze klasse twee keer verliest, is de euforie weg. We leven van week tot week. Dat is zo clichématig als de pest, maar onszelf rijk rekenen doen we zeker niet. Wel kan ik er niet omheen dat we een kwalitatief sterk team hebben staan. DSO nog eens verslaan zou helpen om een nog beter gevoel te krijgen.”

,,Onze groep is fit en we zijn dit seizoen veelal gespaard gebleven van blessureleed.”

Dat er kwaliteiten aan boord zijn bij Voorchoten’97 is elke volger van deze klasse zo zoetjes aan wel bekend. Er zit echter meer achter het succes tot nu toe. ,,Onze groep is fit en we zijn dit seizoen veelal gespaard gebleven van blessureleed. Onze fitheid maakt ook dat we vaak in staat zijn om wedstrijden te beslissen in de eindfase. DSO uit is daar een voorbeeld van. Met Paulides en partners fysiotherapie heeft Voorschoten’97 een prima partner. Zij doen heel veel goed werk voor de club. Wel denk ik dat je tijdens een seizoen ook domweg wat geluk moet hebben met blessures of meer het uitblijven daarvan. En bij een koploper worden pijntjes net wat vaker overwonnen dan bij een ploeg die het moeilijk heeft in de staart van de ranglijst.”