Terugblik en voorbeschouwing- Voor TAVV is de stand van zaken ronduit netelig. De ploeg van Frenk van der Kleij won pas eenmaal en staat stijf onderaan in de tweede klasse C. Aanvoerder Lars van der Pijl draait er dan ook niet omheen als onze redactie informeert naar zij gemoedstoestand naar aanleiding van de eerste seizoenshelft. ,,In alle eerlijkheid: het zal heel lastig worden, maar we geven uiteraard nog niet op. Hoop doet leven. Wel vrees ik dat wanneer we in de eerste duels na de herstart blijven verliezen dat de koppies nog sneller zullen gaan hangen. Dat zou ik ook kunnen begrijpen. We moeten reëel zijn over de situatie, maar we blijven ook nuchter in Ter Aar.”

Vorig seizoen vocht TAVV, toen nog met trainer Niels Slottje, ook lange tijd tegen degradatie. Uiteindelijk kwam het goed, maar de klus is nu nog ruimschoots groter. ,,We hebben veel pech gehad met blessures. Elke week moesten we weer improviseren. TAVV beschikt daarnaast niet over een ruime selectie en als we dan ook nog eens moesten wisselen, werd het er niet eenvoudiger op. Zelf heb ik ook heel veel wedstrijden gemist. Ook in de enige winstpartij tegen Te Werve heb ik niet mee kunnen spelen. Gelukkig ben ik weer bijna waar ik moet zijn. Afgelopen weekend heb ik zeventig minuten gespeeld tegen een eersteklasser uit Barneveld. Dat was een wedstrijdje tijdens een trainingskamp. Daarin konden we het zestig minuten goed bijsloffen. Afgelopen dinsdag speelden we voor de Rabobank LAV Cup. Nu speelde ik de hele pot en wonnen we weer eens. Het was goed te zien dat we in de tweede helft eenvoudig afstand namen (1-3, red.). Zo’n zege en weekenduitje helpen ons om het vertrouwen weer wat terug te winnen. Ik blijf er bij dat we nog steeds een aardig elftal hebben als we compleet zijn. Helaas is dat er nog niet van gekomen, maar gelukkig zijn de meeste spelers inmiddels uit de ziekenboeg.”

Van der Pijl klaagt er niet over, maar is ook realistisch als het gaat over de mogelijkheden van de blauw-witten. ,,Alle ploegen in onze klasse hebben zich versterkt. Wij zijn juist spelers kwijt geraakt. Vooral voorin hebben we ingeleverd. Er is slechts 1 speler bijgekomen van Zwammerdam, maar al met al is de spoeling dunner geworden. Daardoor moest er eerder dan gepland jonge aanwas worden ingepast. Die jongens hebben uiteraard tijd nodig om aan het niveau te wennen. Gezien de concurrentie en de mogelijkheden elders is het niet verrassend dat we het heel moeilijk hebben dit seizoen. Als je dan veel wedstrijden moet spelen zonder basisspelers die ziek, zwak of misselijk zijn dan is het karwei enkel maar zwaarder. Opgegeven zijn we echter nog niet.”

TAVV moest aardig wat grotere nederlagen slikken, zag ook de centrale verdediger. ,,Ik zal niet zeggen dat we altijd kansloos waren, maar soms knakte er wat bij weer een achterstand. Na Te Werve kregen we SVC’08 en die pot hadden we eigenijk moeten winnen. Met zes uit twee heb je dan een andere start. Ondertussen is in deze klasse duidelijk geworden dat wij per wedstrijd niet al teveel kansen krijgen. We zullen dus scherper moeten worden. Als dat lukt, kunnen we vaker een voorsprong verdedigen en dan is de kans op een resultaat groter. Wat ik eerder aangaf; achterin en op het middenveld is er niet eens heel veel veranderd. Voorin zijn we echter Stefan Rijsdam en Lyndon de Bruijn kwijtgeraakt en dat laat zich voelen.”

Komende zaterdag komt DoCoS op bezoek, een vooralsnog lage middenmoter. ,,Dat is voor ons altijd een stugge tegenstander, maar de resultaten vorig jaar waren wel in ons voordeel. Thuis wonnen we en uit pakten we een puntje. Het is een van de vier cruciale wedstrijden. Blijven punten uit dan komt de derde klasse wel heel dichtbij. Dat zou geen ramp zijn op zich, maar dan dan zal het streven zijn om ook weer zo snel mogelijk terug te komen. Het ziet er naar uit dat iedereen blijft en dat zegt ook veel over TAVV. Vooralsnog zullen we er alles aan doen om tweedeklasser te blijven. Ondertussen ben ik aan mijn elfde seizoen bezig en ik hoop met mijn rust sturing te kunnen blijven geven aan de jongelingen.”

Archieffoto’s met dank aan Hans van Beek (duel tegen Te Werve, seizoen ’17-’18)