Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften) moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken  om zijn artikelen te plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt onze redactie de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de nieuwe rubriek  ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV in Noordwijk op bezoek bij directeur John Brouwer en sales manager Nick Bakker van BROUWER TOURS.

John, wat is jouw binding met het amateurvoetbal in de regio?

,,Ik ben op 7-jarige leeftijd begonnen bij SJC in Noordwijk en heb daar tot mijn 14e jaar gespeeld. Ik heb in alle selectieteams  van SJC gevoetbald en zat in een team met jongens als Ruud Alkemade en Barry Lumoindong. Toen we later naar Noordwijkerhout verhuisden en onze zoon Patrick bij VVSB ging voetballen, ben ik bij die club betrokken geraakt. Inmiddels zijn we al jarenlang de vaste vervoerder van VVSB en als Brouwer Tours hebben we de hoogtepunten van de club van nabij meegemaakt. Onvergetelijk is natuurlijk het seizoen 2015/2016,  toen VVSB een unieke prestatie leverde door de halve finale van de grote KNVB-beker te halen. FC Utrecht was daarin net een maatje te groot, alhoewel VVSB tot de 70e minuut knap stand hield. Je zag in dat jaar dat er steeds meer supporters met onze bussen naar de wedstrijden meegingen. Naar Volendam hadden we 12 bussen met supporters mee, de volgende ronde naar FC Den Bosch waren dat al 22 bussen en naar Utrecht vertrokken we zelfs met 35 touringcars uit Noordwijkerhout.  Voor elke wedstrijd hadden we een andere slogan bedacht:  naar Den Bosch was dat ‘van Kokkerhout (Noordwijkerhout) naar Oeteldonk (Den Bosch)’ en naar Utrecht ‘van de Witte Kerk naar de Dom’, aldus Brouwer.

Naast VVSB vervoert Brouwer Tours ook Bollenstreekclubs als FC Lisse,vv Katwijk, SV Hillegom, FC Rijnvogels, Ter Leede en Foreholte, maar RKAVV (Leidschendam) en RKDEO (Nootdorp) zijn eveneens bij Brouwer Tours aangesloten. In de Leidse regio zijn er (nog) geen voetbalclubs die Brouwer Tours naar uitwedstrijden vervoert, maar wat niet is kan nog komen. Een onbekende in het Leidse is Brouwer Tours overigens beslist niet, zo is het bedrijf bijvoorbeeld al jarenlang de vaste vervoerder van de gemeente Leiden. Daarnaast heeft Brouwer Tours een vaste bushalte bij Leiden CS, van waar de bezoekers van de musical van Soldaat van Oranje al bijna 9 jaar naar de theaterhangaar in Valkenburg worden gebracht.

Als 7-jarig jochie werd mij op het schoolplein gevraagd: ‘Ajax of Feyenoord?’ Geen idee waar ze het over hadden en riep Feyenoord, dat vond ik wel leuk klinken’.

Brouwer is bij de voetbalclubs in de Bollenstreek een graag geziene gast, maar er is nog een club die hem na aan het hart ligt : Feyenoord.  Hoe is de liefde voor de Rotterdamse club eigenlijk begonnen?

,,Als 7-jarig jochie werd aan mij op het schoolplein gevraagd: ‘Ajax of Feyenoord?’ Geen idee waar ze het over hadden en riep Feyenoord, dat vond ik wel leuk klinken. Blijkbaar was dat een goede keus, want 50 jaar later ben ik nog steeds Feyenoord-supporter. Feyenoorders zijn harde werkers en doorzetters.”

Sales manager Nick Bakker is een bekende verschijning in het Leidse voetbalwereldje. Nick speelde zijn hele loopbaan bij UDO in Oegstgeest, waar hij vorig jaar met selectievoetbal stopte. De 28-jarige Leidenaar (op de foto hieronder in actie voor UDO) speelt tegenwoordig in een vriendenteam bij FC Oegstgeest en is al jarenlang een vaste volger van LeidenAmateurVoetbal.

 

,,Ik ben een liefhebber van het amateurvoetbal in de Leidse regio en vind het daarom extra mooi dat mijn werkgever sinds dit seizoen als businessclublid aan LAV verbonden is. We zijn vorige maand met een bus van Brouwer Tours met de LAV-sponsoren naar FC Utrecht – FC Groningen gegaan en dat was een hele mooie avond. Wat mij betreft mag de samenwerking tussen Brouwer Tours en LeidenAmateurVoetbal nog lang duren’’, aldus Nick tot besluit.

Voor meer info, ga naar de website van BROUWER TOURS :

https://www.brouwercompany.nl