Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften) moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken om zijn artikelen te plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de nieuwe rubriek  ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV in de Winkelhof in Leiderdorp op bezoek bij Rob Schouten, eigenaar van BeautyX Leiderdorp.

Rob (foto hierboven), wat is jouw binding met het amateurvoetbal in de Leidse regio?

Rob:,, Ik ben op 5-jarige leeftijd begonnen bij Meerburg en heb daar tot mijn 35e jaar gespeeld. Ik heb bij die club altijd met veel plezier gevoetbald en heb daar vrienden voor het leven gemaakt. Toen mijn zoon Sjors bij RCL ging spelen, ben ik al snel leider van zijn team geworden. Inmiddels ben ik alweer jaren bij RCL betrokken. Ik vind het fijne aan RCL, dat er voor iedereen plaats is. Jeugdvoetbal, meisjesvoetbal, vrouwenvoetbal, seniorenvoetbal en de laatste jaren ook walking football voor ouderen en G-voetbal. Het G-voetbal bij RCL is een paar jaar geleden door Maurice Pieterson opgestart. Ik geef graag het stokje door aan Maurice om daar iets meer over te vertellen.”

Maurice (foto hierboven), jij bent de drijvende kracht achter het G-voetbal bij RCL. Hoe is dit eigenlijk tot stand gekomen?

Maurice: ,,Toen mijn kinderen elf jaar geleden bij RCL begonnen te voetballen, zag ik weleens bij uitwedstrijden G-voetbal en bleef dan weleens staan om een wedstrijdje te bekijken. Wat mij vooral opviel was dat het plezier er vanaf spatte. Dat beeld is bij mij blijven hangen en ik heb altijd het gevoel gehad dat we daar bij RCL ook iets mee zouden moeten doen. Ik heb drie jaar geleden de stoute schoenen aangetrokken en heb een oproep voor G-voetbal op de RCL-site geplaatst. Daar kwamen direct positieve reacties op en zijn we begonnen met een klein groepje kinderen. Ondertussen hadden André de Ruiter en Eric van Beek zich ook als begeleiders aangemeld en inmiddels hebben we een groep van ruim 10 kinderen in de leeftijdscategorie 8-14 jaar, die wekelijks op de donderdag van 17.45 uur tot 18.45 uur met elkaar trainen. Dit seizoen zijn we ook begonnen met het spelen van toernooitjes. We hebben kort geleden ook een toernooi gespeeld in het ADO Den Haag- stadion, waaraan ook de spelers van ADO aan meededen en dat vonden de kinderen natuurlijk prachtig. Ik vind het mooie aan het G-voetbal, dat de kinderen wel willen winnen maar dat er geen enkele druk van het moeten winnen op zit. Het trappen van een balletje is al de winst op zich. Na de training kiezen we ook altijd een speler van de week. Die speler mag dan een week lang onze beker bij zich thuis houden. Die beker wordt in die week overal mee naar toe genomen, ook met het boodschappen halen gaat de beker mee. Alle kinderen, het maakt niet uit welke beperking je hebt, zijn bij RCL van harte welkom om mee te doen. De kinderen kunnen eerst een paar keer gratis meetrainen om te kijken of het bevalt en daarna is er voor de G-spelers een lidmaatschap tegen een verlaagd tarief. Als er ouders zijn die wat wat nog meer over het G-voetbal bij RCL willen weten, dan kunnen ze mij gerust bellen (tel. 06-18652822). Ook middelbare scholen die een plek zoeken voor leerlingen voor een maatschappelijk stage, kunnen met mij contact opnemen’’, aldus de bevlogen Pieterson.

Tot slot weer even terug naar Rob. Hoe ben je eigenlijk zelf bij LeidenAmateurVoetbal betrokken geraakt?

Rob: ,, Ik ken Hennie Kanbier al heel wat jaartjes. Toen Hennie twee seizoenen terug startte met het opzetten van een businessclub vond ik dat direct een goed idee en heb mij meteen daarbij aangesloten. We hebben ondertussen al heel wat mooie avondjes en uitjes met de businessclub beleefd. Het leuke is dat de leden uit verschillende sectoren van het bedrijfsleven komen, maar wat we allemaal gemeen hebben is de liefde voor het voetbalspelletje en dat we ook houden van die typische voetbalhumor. Ik roep dan ook ondernemers uit de Leidse regio, die iets met voetbal hebben zich ook aan te sluiten bij onze businessclub. Daar zullen ze zeker geen spijt van krijgen!’’, aldus de enthousiaste Schouten.

Voor  meer info over BeautyX, ga naar de website:  https://www.beauty-x.nl

Adres: Winkelhof 60, 2353 TV  Leiderdorp