Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften) moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken  om zijn artikelen te plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de nieuwe rubriek  ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV op bezoek bij  Gerard Bol, eigenaar van Gerard Bol SpraakMaker.

Gerard, wat is jouw binding met het amateurvoetbal in de regio?

Gerard:,,Ik ben opgegroeid in Rijswijk en heb, niet echt lang hoor, gevoetbald bij Vredenburch. Het waren gouden jaren, want ik heb, geboren in 1958, het gras met pollen, de deklat, de stalen neus in de voetbalschoen en de fiets als vervoersmiddel bij de uitwedstrijden nog meegemaakt. Ik dacht altijd dat ik tot mijn zestigste zou blijven ballen, maar op mijn 24ste stopte dat al door mijn huwelijk en verhuizing naar Katwijk en een zondagclub zoals Vredenburch was daar niet te vinden. Je had nog eerder kans om (toen) koningin Beatrix een hand te kunnen geven. Ik was in mijn jonge jaren bij Vredenburch ook lijnentrekker op de zaterdagochtend (lekker kalken), elftalleider met schoolvriend Rob van Rijn van, bewust gekozen, het laagste C-elftal en ook mederedacteur van de jeugdrubriek met de heerlijke naam ‘Jeugdpuistjes’. Mooie tijden!

In 1999, toen ik veel te zwaar was met ruim 132 kg schoon aan de haak, speelde ik ‘mijn benefiet’ in het team van mijn zwager van in KRV 2 en uit bij s.v. Warmunda brak ik alles in mijn linkervoet en linkerknie, waarbij ik eigenlijk dacht dat ik op een kikker stond die geluid maakte. Einde oefening wat het voetbal betreft en lang revalideren. Toen Hennie Kanbier mij jaren geleden vroeg of ik wilde schrijven voor LAV was mijn voorwaarde, dat het louter voor zondagclubs in de derde- of vierde klasse was. Daar ligt immers mijn hart en proef ik nog de geur van echt gras. En dat kon. Inmiddels was ik in 2013 afgevallen naar een gezonde 95 kg en ook gaan fluiten bij FC Rijnvogels, en ben daar sinds enige jaren ook omroeper. Piet van Kampen (FC Rijnvogels) ontdekte mijn stemgeluid bij Gerard Bol SpraakMaker en radiopresentator bij de lokale omroep RTV Katwijk en sindsdien ben ik dus ook op dat gebied bij FC Rijnvogels actief.”

Even over jouw bedrijf, waarom ben je met Gerard Bol SpraakMaker begonnen en wat doet Gerard Bol SpraakMaker precies?

Gerard: ,,Door mijn passie voor het spreken en schrijven, heb ik in 2012 besloten om te stoppen als directeur basisonderwijs en ben ik voor mezelf begonnen als Gerard Bol SpraakMaker en doe zeer uiteenlopende werkzaamheden. Wat te denken van: trouwambtenaar/ceremoniespreker, uitvaartspreker, gastspreker, stemacteur, dagvoorzitter, presentator, tekstschrijver, speechschrijver, eindredacteur, stadsgids, verhalenverteller en hulp-Sinterklaas bij grotere intochten enz.

Geen dag is hetzelfde en daarnaast doe ik ook het nodige vrijwilligerswerk, waarbij het schrijven en spreken veelal centraal staan. Heerlijk om creatief te kunnen spelen met taal . Het is heel mooi, als je dan de reacties van de mensen ziet en hoort. En zeker die afwisseling in werkzaamheden vind ik zo gaaf!”

Gerard tot slot, waarom heb je besloten om LeidenAmateurVoetbal te steunen?

Gerard:,,Ik kan daar heel kort over zijn, normaliter ben ik veel uitgebreider, ik hou van mensen die hun nek uitsteken zoals Hennie en al de anderen bij LAV doen. En heel belangrijk, ik voel me er thuis. Jammer is het alleen dat het (nog niet) is gelukt om een mooi kleurrijk boek met pakkende verhalen en vooral veel foto’s uit te geven over de bestaande, maar ook verdwenen Leidse clubs. Er liggen nog steeds plannen in elk geval.

En ik hoop oprecht dat er nog veel meer betrokken sponsors bijkomen, want als je nu ook weer zo’n digitale clubgids ziet… om je vingers bij af te likken!”

Adres website: http://www.gerardbol.nl