Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften) moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken  om zijn artikelen te plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de nieuwe rubriek  ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV op bezoek bij Wim en Marianne Pikaar, eigenaren van reclame, sign –en giftsbedrijf SevenGifts.

Wim en Marianne Pikaar zijn bekende gezichten in de Leidse voetbalwereld. Het echtpaar heeft zich jarenlang ingezet voor FC Rijnland en ook bij Sporting Leiden (voortgekomen uit  FC Rijnland en vv Leiden) is het tweetal bijna dagelijks betrokken bij het wel en wee van de club. Wim is voorzitter van de fusieclub, terwijl ook Marianne op velerlei gebied actief is voor de  nieuwe Morsclub.

Wim, je bent al jarenlang actief als bestuurder, eerst bij FC Rijnland en nu bij Sporting Leiden, maar kun je ook wat vertellen over je eigen voetballoopbaan?

Wim: ,,Ik ben bij de F-jes begonnen bij Roodenburg en heb daar 23 jaar gevoetbald. Toen ik 15 jaar oud was werd ik, samen met ploeggenoot John van Berkel, uitgenodigd voor het Nederlands jeugdelftal en heb diverse interlands gespeeld tegen landen als Frankrijk en Engeland. De bekendste speler uit dat team was Marco van Basten. Het was een geweldige tijd, waar ik met veel plezier op terugkijk. In mijn seniorentijd heb ik tot mijn 33e in het eerste van Roodenburg gevoetbald en toen vond ik het wel mooi geweest.

De toenmalige trainer van FC Rijnland, Peter Slingerland, benaderde mij een jaartje later om naar FC Rijnland over te stappen, maar dat zag ik in eerste instantie niet zo zitten. Ik heb het uiteindelijk toch gedaan en we werden met dat team ook kampioen. Later ben ik bij FC Rijnland voorzitter geworden. Gelukkig voelde ook Marianne zich daar gelijk thuis en het is de loop der jaren echt onze club geworden. Marianne komt trouwens ook uit een echte voetbalfamilie. Haar broer Marco van Alphen, ook van Roodenburg afkomstig, heeft het profvoetbal gehaald en heeft jarenlang in de Eredivisie voor ADO Den Haag gespeeld.”

Waarom zijn jullie met SevenGifts begonnen en wat doet SevenGifts precies?

Wim: ,, SevenGifts is eigenlijk een gevolg van een uit de hand gelopen hobby van Marianne. Marianne is ooit voor de lol begonnen met het bedrukken van mokken en van het één kwam het ander. In 10 jaar tijd is dat uitgegroeid tot een professioneel bedrijf. Wij zijn een reclame, sign (reclame-uiting,SN) -en giftsbedrijf en we maken echt alles in eigen huis. We leveren spandoeken, roll-up banners, raambelettering, canvasdoeken, reclameborden, vlaggen, textielbedrukking en gifts. Na de verhuizing naar dit pand zijn we met onze nieuwe machine nog beter in staat om onze klanten te bedienen. Waar de naam SevenGifts vandaan komt? Marianne komt uit een gezin van 7 kinderen (vijf jongens en twee meisjes), zij waren de 7 cadeautjes voor hun ouders, ‘seven gifts’, dus. Veel van onze klanten komen uit de Leidse regio, maar we hebben inmiddels ook steeds meer klanten van buiten de regio.”

Tot slot, waarom hebben jullie besloten om LeidenAmateurVoetbal te steunen?

Wim:,, Ja, dat is eigenlijk op een hele natuurlijke manier gegaan. Ik kende Hennie Kanbier natuurlijk al langer en toen LAV de Businessclub opstartte, raakten we met elkaar aan de praat over de rol die SevenGifts daarbij zou kunnen vervullen. Afgelopen jaar bijvoorbeeld hebben we de verslaggevers van LAV met jasjes, polo’s en shirts in het nieuw gestoken. De samenwerking bevalt ons prima en wat ons betreft blijft dat nog even duren’’, aldus Pikaar tot besluit.

Bezoekadres SevenGifts: Gerrit van de Veenstraat 47, 2321 CD  Leiden

Adres website: www.sevengifts.nl