Equipo Voetbalreizen is dit seizoen de sponsor van onze spelersklassementen die tot stand komen door gegeven beoordelingen vanuit de clubs zelfs. Wekelijks geven trainer, leiders of andere deskundigen de punten (of niet wanneer er ondermaats werd gespeeld). De klassementen zijn wekelijks terug te vinden (onder tabje Statistieken) en even zo vaak wordt het Elftal van de Week gepubliceerd. Ook zal er een klassement worden opgemaakt per periode (dus drie over het gehele seizoen). Dit seizoen worden de hoofdklasse/eerste klasse samengevoegd. De tweede, derde en vierde klasse worden separaat beoordeeld. De hoofdsponsor schenkt aan de maandwinnaars een bon die kan bijdragen aan een bezoek van een wedstrijd in het buitenland. Hoe leuk is dat? De winnaars laat onze redactie even aan het woord zoals dat nu voor de tweede keer het geval is. De eindstand in de klassementen ziet er als volgt uit:

Hoofd/eerste klasse:

1 Steven Knijnenburg (Voorschoten’97, foto hieronder)

2 Gerson Pisas (FC Boshuizen)

3 Tren Drexhage (ARC)

Tweede klasse

1 Boyd Slobbe (Foreholte, foto hieronder)

2 Thom Wijnalda (RCL)

3 Jaco van der Bent (Valken’68)

Derde klasse

1 Lars van der Pijl (TAVV, foto hieronder)

2 Kevin van Wijk (TAVV)

3 Nick van den Bosch (Stompwijk’92)

Vierde klasse

1 Jos van Beuningen (LSVV’70, foto hieronder)

2 Christiaan Laan (Meerburg)

3 Fabian Roosenbrand (Koudekerk)

Nu ruim baan voor de winnaars!!

https://www.equipovoetbalreizen.nl/

Volg je onze spelersklassementen?

Boyd: ,,Ik volg het team van de week zeker elke week. Daarin zag ik mijn naam al eerder voorbij komen dus dat was al heel leuk om te zien!”

Jos: ,,Niet actief, af en toe zie ik wel wat voorbij komen.”

Lars: ,,Jazeker, het wordt bij ons in het elftal collectief bijgehouden. Toch iedere week weer spannend wie volgens de trainer het beste hebben gepresteerd.”

Steven: ,,Sommige klassementen wel, die van de hoofd-en eerste klasse bijvoorbeeld.”

Equipo

Zo ja, had je er rekening mee gehouden?

Boyd: ,,Ik wist niet dat er een speler van de maand verkozen zou worden dus ik had dit ook niet aan zien komen nee. Des te leuker is het.”

Jos: ,,Nee, dit kwam voor mij dan ook als een mooie verrassing.”

Lars: ,,Nou ja, in de maand november heb ik mijn naam enkele keren terug zien komen in het elftal van de week. Dan ga je stiekem toch hopen op deze prijs.”

Steven: ,,Ik had er niet op gerekend, maar het is altijd leuk om te horen natuurlijk.”

Ben je zelf tevreden over je geleverde prestaties tot nu toe?

Boyd: ,,Dit waren pas mijn eerste wedstrijden in het eerste elftal dus het is allemaal nog even wennen voor mij. Ik probeerde gewoon te doen wat er van mij verwacht werd en dat ging voor mijn gevoel wel goed, maar het kan natuurlijk altijd nog beter!”

Jos: ,,Ja, ik speel dit seizoen in de rol van ‘Bowser de eindbaas’ en dat bevalt ons allemaal erg goed! We staan goed georganiseerd en ik probeer met ervaring, een beetje gogme en vooral veel strijd de boel neer te zetten en veel plezier samen te beleven in en buiten het veld.”

Lars: ,,Ik denk dat ik na een matig vorig seizoen nu lekker uit de startblokken ben gekomen.”

Steven: ,,Ik ben op zich tevreden, maar ik weet wel dat het nog wel wat beter kan”

Ga je op om straks ook de beste van het seizoen te zijn?

Boyd: ,,Eerst ga ik proberen om een vaste waarde in het eerste elftal te worden door altijd volledig mijn best te doen en hoop op die manier mijn steentje bij te dragen aan het team. Daarna zien we wel weer verder.”

Jos: ,,Nu ik deze prijs heb mogen ontvangen, ga ik zeker voor speler van het seizoen! Samen met mijn maatje Timbaas (Tim van Luxemburg, red.) zeggen we voor elke wedstrijd: ,,Geen muisje komt erdoorheen!” En daar gaan we dit jaar ook voor! Op paar slippertjes na dan 😉 We spelen in de 4e klasse – immers…”

Lars: ,,Dat hoop ik wel. Ga er alles aan doen om dit niveau vast te houden.”

Steven: ,,Ik hoop eigenlijk meer op mooie resultaten met Voorschoten ’97. Dan zie ik wel waar ik eindig in het spelersklassement.”

Welk land of club heeft jouw voorkeur voor een wedstrijd?

Boyd: ,,Ik ben nog niet bij een wedstrijd in de Serie A geweest. Juventus bijvoorbeeld lijkt mij dus wel een hele leuke wedstrijd om een keer naartoe te gaan.”

Jos: ,,Dat is overduidelijk in Engeland: Liverpool.”

Lars: ,,Liverpool zie ik graag spelen.”

Steven: ,,Als het budget het toelaat de Copa Libertadores ?,  anders lijkt Valencia of een Premier League- wedstrijd mij heel gaaf.”

Volg je Leidenamateurvoetbal.nl en zijn er nog items of rubrieken die je mist?

Boyd: ,,Ik vind de teams van de week leuk om te zien bij LAV. Ik zou verder niet echt leuke toevoegingen hebben. Jullie doen al zoveel. Onze club is overigens aangesloten bij collega’s van LAV.”

Jos: ,,Ik vind het super om te zien dat er – met alle respect – zelfs op dit niveau zoveel aandacht wordt besteed aan klassementen, video’s, interviews en verslagen. Ik ben dan ook fan!  Wat ik graag zou willen zien is dat er een Leidse profclub / sterke amateurclub samensmelt. Ik ben ervan overtuigd dat met het talent wat hier rondloopt in de jeugd, de bedrijvigheid voor sponsoren om onder andere nieuw talent aan te trekken en de felle en gezellige Leidse mentaliteit we hier een club kunnen neerzetten waar clubs met knikkende knietjes naartoe zullen komen. Ik weet dat er verschillende momenten zijn geweest dat hierover gepraat is, maar ik zou graag deze discussie willen heropenen…”

Lars: ,,Jazeker, erg leuk om de regioclubs te volgen. Via LAV krijg je de kans om oud teamgenoten te volgen bij hun nieuwe clubs. Niet meer weg te denken. Hopelijk gaan jullie lekker door zo.”

Steven: ,,Jazeker, de site volg ik volop. Wensen? Meer LAV-clubs in de 1e klasse!”