De competitie is voor de lagere klassen acht speeldagen onderweg. In de hogere klassen is er al meer gespeeld. Zoals de voorbije seizoenen het geval was, heeft onze redactie ook dit seizoen weer een spelersklassement opgezet. Deze is onderverdeeld in vier klassementen. De hoofdklassen op zaterdag en zondag alsmede de eerste klassen zijn samengevoegd. De tweede, derde en vierde klasse worden separaat bijgehouden.

Dit seizoen heeft een record aantal clubs (41!) zich ingeschreven. Wekelijks ontvangt onze redactie de punten van de trainer, leider of andere deskundige vanuit de club. Nog maar eens en voor alle duidelijkheid: LAV geeft de punten niet zelf omdat onze verslaggevers nu eenmaal niet bij alle clubs live aanwezig kunnen zijn elk weekend. Aan de hand van de gegevens vanuit de clubs worden wekelijks de ‘Elftallen van de Week’ geformeerd en ook de spelersklassementen worden gepubliceerd. Dit is in principe elke woensdag het geval. Aan het einde van de maand wordt de speler van de maand gekozen op basis van het klassement en die speler wordt in het zonnetje gezet. Daarbij worden de maanden september/ oktober en december/januari samengevoegd. Er zijn daarvoor leuke prijzen te winnen! Daarover later meer. In elk geval speelt LAV Businessclubpartner Equipo Voetbalreizen hier een belangrijke rol in.

Vooruitlopend op de publicatie van de tussenstanden op vrijdag een korte blik op de klassementen. In zijn totaliteit zijn 1145 spelers ingeschreven. Daarvan zijn tot nu toe 493 spelers ‘op de bon geslingerd’ met punten.

In de hoofdklasse en eerste klasse leidt Ricardo de Vlugt van FC Rijnvogels de dans samen met Steven Knijnenburg van Voorschoten’97. Op de derde plaats staat op dit moment Timo Ruigrok (SJC).

Steven Knijnenburg, centrale verdediger van Voorschoten’97, hier op archieffoto tegen BVCB.

Bij de tweedeklassers verzamelde Glenn Lobbezoo (Kagia) tot nu, veruit, de meeste punten. Thom Wijnalda (RCL) volgt op de tweede plaats voor Lars Verdel (RCL) en Ali Barokzay (ASC).

Lars van der Pijl (TAVV) en Pascal Hellingerwerf (Alphia) staan bovenaan bij de derdeklassers. Het duo wordt gevolgd door Ferry van Leeuwen, speler van AVV Alphen.

Marc Griffioen (SJZ) en Jos van Beuningen van LSVV’70 voeren het klassement aan bij de vierdeklassers. Het tweetal heeft wel hevige concurrentie van Kevin van Benten (Warmunda) en Mitchell Hensing (SJZ).

De verse klassementen staan elke week onder ‘Statistieken’ op de homepage (zo ook het topscorersklassement). Deze week werden er geen weekelftallen geplaatst vanwege het summiere inhaalprogramma.