Een schitterend complex, een bloeiende jeugdafdeling, ASC 1 dat volop in de race is voor promotie naar de 2e klasse: je zou zeggen dat er niet veel meer te wensen over is voor de roodzwarten. Toch is dat niet helemaal waar. Er mist nog één ding: meidenvoetbal, althans op grote schaal. Er voetballen al enkele meiden met veel plezier in verschillende teams, maar echte meidenteams zijn er nog niet. En daar moet verandering in komen!

Dat vond ook een enthousiaste groep vrijwilligers onder leiding van Charlotte van Beuzekom, zelf voetbalster bij ASC. ,,De afgelopen jaren zijn er steeds meer dames bij ASC komen voetballen en dat geeft een leuke sfeer op de club. Meidenvoetbal gaat dat alleen nog maar versterken”, aldus Charlotte. Ook verenigingsmanager Ruben Dutrieux is blij met het initiatief: ,,De laatste tijd krijg ik zoveel vragen over meidenvoetbal, dat de tijd echt rijp is om een volwaardige meidenafdeling op te gaan zetten. En als dan zo’n grote groep enthousiastelingen de schouders er onder wil zetten, komt het helemaal goed met meidenvoetbal bij ASC!”

Het eerste evenement staat ook al gepland. Op woensdag 22 mei organiseert ASC, van 15.00-17.00, een Meidenvoetbaldag. Deze voetbalmiddag staat volledig in het teken van meidenvoetbal. Deelname is gratis voor alle meiden van 7 tot 12 jaar, die geïnteresseerd zijn in voetbal. Nogmaals Charlotte: ,,Deze middag gaan we allemaal leuke voetbalspelletjes doen en vooral veel plezier maken. Natuurlijk hopen wij op zoveel mogelijk deelneemsters!”

Heb je vragen over meidenvoetbal of wil je je opgeven voor de Meidenvoetbaldag, stuur dan een mailtje naar Ruben Dutrieux ([email protected]).