Na vele mails en telefoontjes naar de KNVB, heeft de tuchtcommissie de tweede gele kaart die afgelopen zaterdag ten onrechte aan Daniel Buijnink werd toegekend geseponeerd. Dit betekent dat Daniel as zaterdag gewoon mag meedoen in de derby tegen Zwammerdam.

Afgelopen zaterdag kreeg Daniel vanuit het niets een tweede gele kaart voorgehouden wegens aanmerkingen op de leiding. Daniel was zich van geen kwaad bewust, maar moest wel het veld verlaten. De dader van de opmerking meldde zich op het veld nog bij de scheidsrechter, maar die bleef bij zijn beslissing. ook na de wedstrijd werd hier nog over nagepraat, maar de man in het zwart kwam toen met het verhaal dat hij het niet kon aanpassen omdat er een rapporteur aanwezig was, maar dat hij het zou melden bij de KNVB.

Nadat maandag direct contact was opgenomen met de KNVB bleef de tuchtcommissie bij de uitspraak dat de tweede gele kaart bleef staan. In een ultieme poging van Hans Hengstmengel ging de KNVB toch verder op onderzoek uit. De rapporteur had het voorval niet waargenomen en verklaringen van Van Nispen spraken ook in het voordeel van Daniel. Hierdoor besloot de Tuchtcommissie om woensdagmiddag de tweede gele kaart te seponeren. Dank gaat uit naar Hans Hengstmengel voor zijn inzet en de sportieve plicht van Van Nispen met hun verklaring.

Bron: website Alphia