Derde klasse A (zaterdag)- Voor liefhebbers die deze zaterdag een voetbalmiddag met prachtige doelpunten voor ogen hadden, was men op Sportpark de Kikkerpolder aan het juiste adres. Lugdunum ontving Blauw Zwart. De ploeg uit Wassenaar deed vorige week goede zaken met het gelijke spel tegen koploper Sporting Leiden. De gastheren lieten daarentegen in hun laatste wedstrijd uiterst belabberd voetbal zien en kwamen dan ook niet geheel verrassend met een ietwat gewijzigde opstelling het veld in.

Trainer Roberto Escudero had zijn troeven ingezet op dominant voetbal en zoals vele aanwezigen tevreden stelde, stond Soufiane Boukhidous weer op zijn oude, vertrouwde plek in de spits. Dat de tegenstander zijn handen vol had aan Lugdunum werd al snel duidelijk.

Het lukte Boukhidous al vroeg in de wedstrijd drie tegenstanders aan zich te binden, waardoor voor de thuisploeg ruimte ontstond tot het creëren van kansen. Jos van der Helm, trainer van Blauw Zwart, over de spits. ,,Een (kop)sterke spits. Vervelend, sluw en snel.”

De kansen volgden elkaar rap op wat resulteerde in een snelle 1-0 voorsprong door diezelfde Boukhidous. Uiteraard trachtte Blauw Zwart hierop een antwoord te vinden en het lukte het de bezoekers regelmatig voor de goal van Lugdunum keeper Delano van Wanrooij te komen. Dat Lugdunum de offday van vorige week snel wilde vergeten, was van meet af aan duidelijk. Er werd aanvallend en scherp gevoetbald. Combinaties werden gezocht, gevonden en de onderlinge communicatie was zelfs op de tribune goed hoorbaar.

Vooral aanvoerder Boukhidous was positief en strijdlustig aanwezig en baande zich meermaals een weg richting het doel van de opponent. Het leer verdween echter net over of naast het doel, maar het gaf de bezoekers wel een duidelijk signaal aan de bak te moeten.

Na een overtreding op Boukhidous volgde een door Mike Aalders prachtig genomen vrije trap. Vanaf de rand van het zestien meter gebied schoot Aalders de bal snoeihard in de bovenhoek: 2-0. Een fraaie combinatie van Boukhidous en Aalbers resulteerde zelfs in een volgend doelpunt voor de laatste.  Dat Lugdunum bij deze 3-0 stand iets te gemakkelijk ging voetballen en de bezoekers teveel ruimte gaf, werd duidelijk uit een rommelige situatie in de achterhoede van de groenwitten. Hieruit kwam de 3-1 voort door een eigen goal van Tom Dijkhuizen. Pal hierop floot arbiter De Jong voor rust.

Lugdunum miste na de theepauze scherpte en liet Blauw Zwart voetballen. Zowel de verdedigende linie als wel doelman Van Wanrooij waren met regelmaat nodig om de schade te beperken. De Leidse doelman stopte in korte tijd een aantal inzetten van de bezoekende ploeg. Bij de 3-2 bleek hij echter kansloos (doelpunt Bram Smit). Even leek het ondertussen gelijkopgaande spel nog voor een remise te gaan zorgen, maar Boukhidous stond opnieuw op en scoorde met een schitterend geplaatste bal de 4-2. Blauw Zwart dook nog een paar gevaarlijk op voor het doel van Lugdunum maar slaagde er slechts een keer te scoren via in te scoren via Dunke Lagerberg.Dat deze mogelijkheid gecreëerd kon worden, had alles te maken met het verslappen van de ploeg van Escudero.

Er werd deze middag in de Kikkerpolder een mooie en zeer sportieve wedstrijd gespeeld. Beide ploegen scoorden schitterende doelpunten en lieten verzorgd en opbouwend voetbal zien. Lugdunum verliet met trots het veld en kan terugkijken op een prima wedstrijd met uiteraard nog wel de nodige aandachtspunten voor de toekomstige duels.

Opstelling Lugdunum: Van Wanrooij, L. de Haas (K. de Haas), Dijkhuizen, Brandt, Gras, Atif, Blazquez, Mouchih (Elouath), Aalders, Van Leeuwen, Boukhidous.

Opstelling Blauw Zwart: Zonneveld, Timmers, De Koning, Van Zelst, Van der Marel, Lagerberg, Smit, Hendriksen, Theil, Raaphorst, Assabban.

Note redactie: fotoreportage volgt later op de dag!