Niet zelden zijn ze de gebeten hond. Soms worden ze uitgemaakt voor ‘rotte vis’ of erger. Toch staan ze er elke week weer. Op welk niveau dan ook. Juist ja, de scheidsrechters. Zonder de mannen in het zwart (of welke kleur dan ook) zouden we kansloos zijn. Okay, soms vallen beslissingen verkeerd uit voor een ploeg. En soms zit het wat meer mee met de arbitrage. En nee, foutloos zijn ze niet. Maar wie wel? Zeker de voetballers niet. Sommige wedstrijden zijn niet om aan te zien. Maar iedereen, daar mogen we vanuit gaan, doet zijn best.

Tot en met het voorbije weekend was het de Week van de Scheidsrechter, een gebaar van de KNVB. En terecht! Zo meende onze redactie ook om her en der wat gestes te doen richting de scheidsrechter. We doen bijna allemaal of het vanzelfsprekend is dat er wekelijks een arbiter een wedstrijd in goede banen moet leiden, maar zo vanzelfsprekend is dat niet. Want wanneer doe je het goed? Dat is nauwelijks te doen. Zonder de scheidsrechters was er geen voetbal en bestond LAV ook niet. Dus de aardigheidjes deelden we graag uit en de ontvangers waren er blij en tegelijkertijd verrast mee. ,,Gaaf dat jullie dit doen”, werd er in koor geroepen. ,,Dit verdienen jullie”, was ons pasklare antwoord.Scheidsrechter Hulters was afgelopen zaterdag de scheidsrechter bij Kagia-Valken’68 in de tweede klasse C. Remco Mentink met het gebaar namens LAV.

Sandra Akerboom bezocht het duel tussen FC Oegstgeest en CVC Reeuwijk in de derde klasse A. Scheidsrechter Yanover werd aangenaam verrast met een leuke bon.

Jan Vos deed op de vierde speeldag verslag van RCL tegen SVC’08. De besnorde verslaggever zocht scheidsrechter De Witte op en overhandigde een bon en dit werd enorm op prijs gesteld.

TAVV tegen Lugdunum stond onder leiding van scheidsrechter Lindhout. Ook voor hem had onze Sem Nazloomian een aardigheidje meegenomen.

Kevin Beerenfenger leverde een bezoek namens LAV aan het treffen tussen Sporting Leiden en Be Fair. Scheidsrechter Jager werd voorzien van een gebaar en ook hier viel de geste in goede aarde.

Scheidsrechter Theunissen was de leidsman bij LSVV’70 tegen Meerburg en maakte er een leuke middag van met de twee teams. Ruud Fray overhandigde hem eveneens een bon namens LAV. Vanuit zichzelf is hij minder vrijgevig overigens..